rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Сонячний годинник стане пам’ятником першій палі Одеського порту
За ініціативою молодіжної організації Одеського порту відбувся конкурс на кращий проект першій палі, встановленій на місці гавані у Південній Пальмірі. Заздалегідь було визначене місце розміщення майбутнього пам’ятного знака – на розвилці естакади біля Військового спуску. Саме там більш, ніж 220 років тому почали будувати порт.

Спочатку про бажання взяти участь у розробці цього проекту заявили 16 конкурсантів, але вклалися в терміни і подали заявки 11 осіб – студенти-архітектори, досвідчені містобудівники, портовики. Наприкінці квітня конкурсна комісія ознайомилася з ескізами і макетами й оцінила кожну роботу з урахуванням художніх принципів і ергономічності виконання.
У підсумку, більшістю голосів перемогла ідея архітектора Олексія Чепігіна. Пам’ятний знак першій палі, запропонований автором, є копією тієї дерев’яної палі, яку використали при закладанні гавані. Вона тепер височітиме у центрі великого штурвала, що символізує морський характер Одеси. Водночас, пам’ятник буде виконувати функцію сонячного хронометра – найперших годинників, встановлених в Одесі. Таким чином, пам’ятний знак поєднає минуле, сьогодення і майбутнє.
Місце для його встановлення вибрано чудове. Звідси пам’ятний знак буде доступним для огляду відвідувачам автобусних портових екскурсій, а з майданчика біля Воронцовської колонади його буде видно одеситам і гостям міста.

В Одесі провели пасхальну інсценізацію подій з життя Ісуса Христа

Писанковий дивосвіт Ірини Вах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers