rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Великого Кобзаря
13 березня у соборі святої Софії одразу після ранкової літургії та Божого благословення митрофорного протоієрея отця Олексія учні музичної студії «Елегія», вокалісти та піаністи під керівництвом Світлани Поляк, Ольги Сивак представили батькам, парафіянам, гостям музично-літературний виступ на тему: «Уклін тобі, наш пророче».

Похвально, що на початку було представлено вокальний дует у складі Ольги Сивак, Любові Касперук, щоб діти розуміли і знали, що пам’ять про Т. Г. Шевченка важлива і дорослим, і малим.
Під час цього заходу учні студії співали українські народні пісні, пісні про Україну та пісні, написані на тексти Т. Г. Шевченка. Це молодші учні: Марічка Гарматюк, Іванко Когут, Соломійка Михайлюк, Ангеліна Бакун, Аня Гордій, Анастасія Атрахімович та старші: Галина Мазурик, Катя Глют, Оля Балан, Дана Балан. Крім того, учні музичної студії представили гру на фортепіано, композиції на народні пісні. Це – Анна-Марія Божик, Катрич Кароліна, Юля Лиса, Володя Михайлюк, Юля Калінковська.
Хочу висловити подяку та низький уклін таким батькам: Оксані Мазурик, Наді Глют, Юлії Гарматюк, Ірині Балан, Ірині Михайлюк, Оксані Когут, Галині Лисій, Іванні Гордій, Ірині Атрахімович, Ларисі Катрич, Анжелі Божик за те, що в свій вільний час навчали діток віршів, читали уривки з поем Т. Г. Шевченка.
Усі учні виявили бажання вивчити вірші та уривки з найкращих великого Кобзаря. Звичайно, це – заслуга батьків. Серце переповнюється радістю, коли бачиш, що в нас є такі сім’ї, в яких дбають про духовний розвиток дітей. Неперевершеною була сценка «На залізних стовпах» у виконанні Богдани Балан та Іванка Когута. А з якою акторською майстерністю продекламували, зокрема, Оля Балан «І золотої, й дорогої», Катя Глют – вірш «Думка», Галя Мазурик – уривок з поеми «Катерина». Маленькі учні теж старались і від старших не відставали. Це – Катрич Кароліна, Анна-Марія Божик «Рідна мова», Соломійка Михайлюк (6 р.) «Встала весна», Ангеліна Бакун «Рушник», Юля Лиса «Садок вишневий» і Анна Гордій «Минають дні, минають ночі». Маленька дівчинка, а так емоційно передала характер.
Вразив усіх глядачів вокальний дует у складі Галини Мазурик та Каті Глют. Дівчатка дуже швидко освоїли двоголосий спів, який не завжди можуть опанувати навіть дорослі. Молодці! Складаю подяку звукорежисеру Тарасові Корецькому; завдяки йому все звучало добре. Не підвів! Дякую парафіяльному сестринству, зокрема, пані Любові за смачний обід.
І для мене, і для всіх батьків, і учнів музичної студії при соборі є важливо, що отець Олексій та голова парафіяльного уряду Віктор Войтихів вірять у наших дітей і щиро дбають про них. Вони всіма силами підтримують усі зачинання, які проходять тут, у соборі святої Софії. Так, діти, це майбутнє не тільки нашого собору, але і майбутнє української діаспори, майбутнє України. І нам має бути не байдуже, що ми залишимо після себе!!!

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Джеффрі Пайєтт: «США в Україні зробили більше, ніж у будь-якій іншій країні світу»

Фундація Українського Геноциду-CША взяла участь у міжнародному кінофестивалі «Мир на Землі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers