rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Джеффрі Пайєтт: «США в Україні зробили більше, ніж у будь-якій іншій країні світу»
 Title 
  Title
  Title
  Title
 
 
В Українському культурному осередку при соборі св. Володимира й Ольги відбулася зустріч посла США в Україні Джеффрі Пайєтта з лідерами української громади в Чикаго.

Зустріч із послом організував Український Конгресовий Комітет Америки (відділ Іллінойс) у співпраці з Київським комітетом Chicago Sister Cities International Program.

Після спілкування з представниками української громади посол провів прес-конференцію.

Посол прибув у Чикаго на зустріч у Chicago Council on Global Affairs, і водночас, люб’язно погодився зустрітися з представниками української громади.

Джеффрі Пайєтт – професійний дипломат, який працював у Держдепартаменті США. Він представляє інтереси Америки в Україні зі серпня 2013 року. Пан Пайєтт є одним із найбільших захисників незалежності України, суверенітету та її територіальної цілісності.

Під час зустрічі українські активісти, зокрема, поцікавилися, чи може пан посол допомогти створити міст між USAID та українсько-американськими організаціями.

«Від мене залежить небагато, оскільки такі рішення приймають у Вашингтоні. Я закликаю вас використовувати ваших прихильників у Вашингтоні і сконтактуватися з Tom Melia, новим очільником USAID, а також командою USAID. У Вашингтоні завжди відчинені двері. У нас також, починаючи з цього літа, є новий директор місії USAID – Susan Fritz.

На запитання, чи зміниться американська політика щодо України, якщо Trump стане президентом, Пайєтт відповів: «Я дійсно не можу відповісти на це питання, оскільки юридично зобов’язаний не коментувати, що б не відбувалося в американській політиці. Чесно кажучи, до того ж, я так зайнятий тим, що відбувається в українській політиці, що перебуваю осторонь від президентських перегонів у США».
Водночас, він підкреслив, що дуже пишається внеском, який зробила Америка задля підтримки України. І нагадав, що цього року Конгрес виділив понад $260 млн. на закупівлю засобів безпеки та покриття інших, не менш важливих, статей.

«Ситуація з наданням Україні летальної зброї поки що ні на крок не просунулась», – підтвердив посол.

«Ми не закрили двері у питанні про надання летальної зброї. Але (з огляду на те, якої думки притримуються в Адміністрації США) я б не хотів ввести вас в оману, якби припустив, що у цьому рішенні можуть бути якісь зміни. Проте, я вважаю, що найважливіша допомога – не речі, а підготовка і психологічна підтримка». І додав: «Україна має свій власний значний військово-виробничий комплекс. Українці, маючи намір проводити реформи, почали з очищення від корупції, модернізації методів роботи у виробничому секторі оборони. Вони мають усі передумови, щоб піклуватися про своїх військових. Але вони не мають достатньо ресурсів, щоб навчити нове покоління військових лідерів, розробити програму для зовнішніх оборонних інститутів. Ось у цьому ми намагаємося їм допомогти».

Джеффрі Пайєтт зауважив, що всі без винятку члени НАТО (частина Варшавського договору) – Польща, Румунія, країни Балтії – повинні були пройти через процес реформування інститутів, відходячи від радянської моделі.

Посол також нагадав, що Україна досі не призначила цивільного міністра оборони. «Це – частина угоди. Якщо ви поглянете на засідання членів НАТО, то кожен із цих міністрів є цивільною особою. Україна не має єдиного командування, де б міністр оборони очолював Генеральний штаб».

На думку високоповажного гостя, США в Україні «зробили більше, ніж у будь-якій іншій країні світу».
Посол також наголосив на співпраці Америки з Канадою.

«Наш найважливіший партнер – це Канада. Вона відіграє важливу роль у цих питаннях. Минулого тижня міністр оборони Канади відвідав Україну і брав участь у дуже позитивних дискусіях. Аргумент, який допомагає полегшити нашу військову участь в Україні, полягає в тому, що у ній зацікавлені не тільки США, але і наші найважливіші союзники – Румунія, Великобританія, Канада, Польща».

Title Title 
  

Фото надані прес-службою Кредитівки
«Самопоміч» Selfreliance.Com


Фундація Українського Геноциду-CША взяла участь у міжнародному кінофестивалі «Мир на Землі»

У Чикаго відбувся показ фільму «I Am a Ukrainian»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers