rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Порошенко зустрівся з адвокатами Савченко. Новіков каже,

що є підстави для оптимізму

Президент України Петро Порошенко в Адміністрації президента провів зустріч з адвокатами Надії Савченко: Іллею Новіковим, Миколою Полозовим і Марком Фейгіним.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Президент подякував адвокатам «за самовіддану та щиру роботу».
«Ви робите все можливе не просто, щоб у суді довести невинуватість Надії. Я думаю, що це неможливо зробити, оскільки суду немає. Ви перебуваєте в дуже складній ситуації. Але вашими, нашими спільними зусиллями ми довели світу абсолютну безпідставність всіх звинувачень, які Росія висунула проти Надії Савченко», – сказав Порошенко.
Голова держави повідомив, що зараз проводить активні консультації щодо впровадження санкційного «списку Савченко».
«Весь світ знає про «список Магнітського». Абсолютно справедливо, якщо з’явиться «список Савченко». Не можна безкарно знущатися над людиною, над Героєм, над депутатом, над правосуддям», – наголосив президент.
Він зазначив, що цю ідею повністю підтримують міжнародні союзники України: «Ця тема внесена у порядок денний ЄС. Я думаю що і в Україні, і в світі вона отримає швидке продовження».
Також під час зустрічі Порошенко повідомив про завершення консультацій з Німеччиною і згоду лікарів клініки «Шаріте» здійснити візит до Росії й оглянути Надію Савченко.
Він також наголосив, що Україна підключила Міжнародний Комітет Червоного Хреста, і до медичного захисту Надії Савченко готові долучитись спеціалісти цієї організації.
Порошенко вкотре наголосив, що готовий використати всі свої конституційні повноваження для того, щоб забезпечити повернення Савченко додому.
«Я готовий зробити все для того, щоб повернути Надію в Україну живою і здоровою. Ми її дуже чекаємо. Це сьогодні стало надзвичайно важливою справою для кожного українця», – заявив президент.
Своєю чергою, адвокат Савченко Ілля Новіков повідомив, що за підсумками зустрічі з Порошенком «є підстави для оптимізму».
«Президент Порошенко прийняв нас, адвокатів Надії Савченко. Зміст бесіди конфіденційний, але підстави для оптимізму є. Продовжуємо», – написав він на своїй сторінці у Facebook.
Вирок у справі Савченко почнуть оголошувати 21 березня. 9 березня у багатьох містах України та світу пройшли акції на підтримку української льотчиці.

За місяць Україна експортувала шоколаду

на 9,3 мільйона доларів

У лютому 2016 Україна експортувала шоколаду на загальну суму 9,3 мільйона доларів, імпорт склав 5,9 мільйона.
Про це йдеться в митній статистиці Державної фіскальної служби.
За період січень-лютий 2016 Україна експортувала шоколаду на суму 16,1 млн. доларів – 6,9 тисяч тонн, загальна сума імпорту становить 8,5 млн. доларів – 1,8 тисячі тонн. Позитивне сальдо склало 7,6 млн. доларів.
Одними з головних імпортерів українського шоколаду за вказаний період стали Казахстан (2,8 млн. доларів), Грузія (1,5 млн. доларів) і Білорусь (1,2 млн. доларів).
Україна імпортувала шоколад, здебільшого, з Польщі, Німеччини та Нідерландів.
Нагадаємо, в 2015 році Україна експортувала шоколаду на загальну суму в 158,9 млн. доларів, тоді, коли імпорт склав 70,5 млн. доларів.
Раніше повідомлялося, що кондитерська корпорація Roshen, яка належить президенту Петрові Порошенку, планує побудувати нову фабрику в Борисполі без проведення земельного аукціону.

Райсуд Києва відпустив Корбана

під домашній арешт

Дніпровський районний суд м. Київ змінив запобіжний захід члену політради партії «УКРОП» Геннадієві Корбану з утримання під вартою на домашній арешт.  Про це у вівторок, 15 березня, повідомила прес-секретарка партії Євгенія Кравчук.
«Геннадій Корбан скоро буде вдома! Дніпровський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту політика про зміну йому запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт», – написала вона в своєму Facebook.
«Розгляд справи відбувався без участі преси. До зали змогли потрапити лише народні депутати, які прийшли підтримати Геннадія Корбана: Андрій Денисенко, Ігор Луценко та Володимир Парасюк», – додала прес-секретарка партії.
Раніше того ж дня, 15 березня, Апеляційний суд Києва залишив рішення Дніпровського районного суду Києва про продовження члену політради партії «УКРОП» Геннадієві Корбану терміну утримання під вартою до 15 квітня.
Проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення й участь у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах його ж благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України).
Досліджують також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК), й ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).
Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, кого буде притягнуто до відповідальності.
А ось на думку екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, жодних кримінальних злочинів за лідером «УКРОПу» немає, а «справа Корбана – це чиста політика».

У Харкові вбили відомого адвоката

У Харкові ввечері 14 березня знайшли вбитим відомого адвоката Віктора Лойка. Про це повідомив заступник голови ради адвокатів Харківської області Олександр Гунченко, повідомляє «Лівий Берег».
«Убитий у своїй квартирі (за місцем проживання). Поліція внесла відомості до ЄРДР за п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу – умисне вбивство з корисливих мотивів», – наголошується в повідомленні.
Він зазначив, що інших подробиць події на даний момент немає, на місці працюють правоохоронці.
У прес-службі прокуратури Харківської області підтвердили інформацію про вбивство адвоката.
«На даний момент проводиться огляд місця події. На тілі немає видимих слідів насильницької смерті. Тому причину смерті встановлять експерти», – сказали в прес-службі.
За даними 057.ua, тіло адвоката Лойка виявили 14 березня близько шостої години вечора. Як повідомило джерело в правоохоронних органах, на дивний запах поскаржилися сусіди адвоката. На місце події виїхали правоохоронці, після відкриття квартири було виявлено тіло загиблого.
Лойку був 51 рік. Він спеціалізувався на кримінальних справах, зокрема, у 2010 році представляв інтереси обвинувачених у двох справах про наркоторгівлю в міліції.

Кабмін хоче дозволити торгівлю землею

з 2017 року

Кабінет міністрів планує з 2017 року почати торгівлю державними землями сільськогосподарського призначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення, що перебуває в приватній власності. Про це йдеться в програмі дій уряду на 2016 рік, опублікованій на сайті Кабінету міністрів.
Згідно з планом уряду, метою цього заходу є створення передумов для відкриття повноцінного ринку земель після закінчення терміну дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Уряд планує розробити та подати Кабінетові міністрів законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення щодо запровадження на першому етапі (з 1 січня 2017 року) продажу земель сільгосппризначення державної власності, на другому (з 1 січня 2019 року) – відкриття для продажу земель громадянами.
Згідно з планом, це має «створити повноцінний ринок землі, що дасть можливість власникам розпоряджатися своїм майном та сприятиме розвитку бізнесу та залученню інвестицій».
Нагадаємо, 10 листопада 2015 року Верховна Рада продовжила заборону на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року.

Тука планує розпочати будівництво «Стіни»

на кордоні з Росією

Через два-три тижні в Луганській області, на кордоні з Російською Федерацією, розпочнеться будівництво муру. Про це 14 березня в ефірі «5 каналу» заявив очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.
«На Луганщині цей проект («Стіна») ще не реалізовувався взагалі. Тільки, я сподіваюся, може через два-три тижні (якщо погода буде нормальна) почнуться роботи», – розповів він.
Водночас, Тука підкреслив: «Мова йде про облаштування кордону між Україною і Російською Федерацією. Це не стосується лінії розмежування».
Як повідомлялося, реалізацію проекту «Європейський вал» (проект «Стіна») з облаштування держкордону з Росією було розпочато у 2014 році. Планується, що його буде завершено до кінця 2018 року. У 2015 році на виконання відповідних робіт з державного бюджету було скеровано 400 млн. грн.

Держкіно підтримає фільм кримчанина

Сейтаблаєва про «кіборгів»

Держкіно внесло новий проект українського режисера й актора Ахтема Сейтаблаєва «Кіборги» до переліку кінопроектів, які претендують на включення до програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/17 роки.
Як повідомляє Крим.Реалії, бюджет фільму становить 47 млн. 947 тис. 200 гривень, і майже половина з них може бути надана з державного бюджету.
Режисер і виконавець головної ролі у фільмі про депортацію кримських татар «Хайтарма» Ахтем Сейтаблаєв узявся за створення художнього фільму про захисників Донецького аеропорту навесні минулого року. Консультантами при написанні сценарію виступили самі бійці, яких за силу духу і безстрашність назвали «кіборгами».
Нагадаємо, фільм «Хайтарма» став першою художньої повнометражною картиною про депортацію кримських татар. У 2014 році стрічка отримала «Ніку» – найпрестижнішу нагороду в російському кінематографі.
Раніше повідомлялося, що Сейтаблаєв розпочинає зйомки нового фільму під робочою назвою «Її серце». Це міжнародний проект, і Держкіно профінансує його на третину, виділивши 10 мільйонів гривень.
«Ця історія документальна – про те, як у місті Бахчисарай дівчина на ім’я Саїда Аріфова, кримська татарка, під час Другої світової війни врятувала від смерті близько 90 єврейських дітей, яких відправляли з Керчинського дитбудинку для проведення дослідів у фашистську Німеччину. Трапилося так, що вони вимушено затрималися в Криму і потрапили під крило Саїди», – розповідав Сейтаблаєв.

На скелях Довбуша – обвал

В Івано-Франківській області, на території пам’ятки природи «Скелі Довбуша», що в урочищі Бубнище, стався обвал каменя. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила головний лісничий Болехівського лісгоспу Ганна Пецихович.
«На Скелях Довбуша з висоти близько 20-30 м відколовся й упав камінь. Загрози повного обвалу немає. Ми виставили попереджувальні знаки для туристів», – повідомила вона.
За словами Пецихович, обвал на «Скелях Довбуша» стався в неділю. Лісівники серед його причин називають підземний поштовх або зсув ґрунту.
«Скелі Довбуша» – унікальна пам’ятка природи та історії. Печерний комплекс – це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворились більше, ніж 70 млн. років тому. Кам’яний лабіринт завширшки 200 м тягнеться серед буково-смерекового лісу майже на 1 км. У X-XII ст. н. е. тут було язичницьке святилище. За переказами, у XVII-XVIII ст. тут таборували опришки, які використовували печери під сховище.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

I Am A Ukrainian: The Movie. Короткий опис фільму

Одеські «ірландці» відзначили День святого Патріка карнавальною ходою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers