rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Як у соборі св. Софії коляду проводжали!!!
Хочу, щоб на ціле Чикаго знали, як 13 лютого у соборі святої Софії коляду проводжали і весну зустрічали!!!

Отож, святкове дійство розпочали чарівна ведуча Ксенія Осиф та митрофорний протоієрей отець Олексій, який усіх гостей, парафіян, учнів музичної студії «Елегія» та їхніх батьків привітав і поблагословив. І одразу свято закрутилось.
Першими виступили найкращі представники церковного хору при соборі: Ольга Сивик, Любов Касперук, Галина Костецька, Марія Войтихів. Вони виконали в’язанку пісень зимового циклу свят. Це – колядки, щедрівки та віншування. Також слід відзначити і виступ учнів музичної студії «Елегія» під керівництвом Світлани Поляк. Це чудовий дует у складі Іванка Когута та Марічки Гарматюк, які зачарували слухачів не тільки хорошим виконанням українських народних пісень, але і оригінальною сценічною грою. Адже виконувати українські народні пісні не так то просто.
Галина Мазурик зробила для всіх присутніх незвичайний музичний подарунок, виконавши пісні «Гітара» і «Як у нас в Україні». Образи весни, кохання та неньки-України Галина майстерно представила у своїх творах. Наступна виконавиця Катя Глют у піснях «Палала» і «Це край, де я родилась і живу» теж про палкі весняні почуття та рідну Батьківщину співала. І своїм яскравим голосом та професійністю виконання весь зал причарувала.
Ой, як було цікаво далі у сам розпал свята. Під керівництвом Тараса Корецького гурт «Каскад» у складі Романа Осифа і Віти Поляк зробив неймовірне. Зачарував усіх присутніх неповторними, новими, цікавими піснями. І де вони ці шедеври знаходять?! І сучасні, і стародавні, але в своєрідних аранжуваннях. Надзвичайно захоплююча музика гурту «Каскад», яку слухаєш і хочеш, щоб вона не зупинялася. Це як своєрідне прохолодне джерело – воду якого п’єш і не можеш напитися. І те ж саме з музикою цього гурту. Слухаєш, а вона тебе затягує до танцю, до співу і до думок про Україну.
Пікантності свята додали неперевершена Ксенія Осифа та її чудовий партнер Ігор Осиф. Конкурси, музичні розіграші не залишили байдужими нікого. Музика, пісні, сміх лунали впродовж усього вечора. Отець Олексій, як господар, теж з гостями жартував, а Віктор Войтихів, як годиться голові парафії, все під контролем тримав.
А як не згадати смачну кухню! Все було на високому рівні, вишукано та з родзинкою. У кожну страву пані Люба додала любов.
Гості, які були на святі, ніби на якусь мить перенеслись в Україну. Атмосфера, затишок, жива музика, якісне світлове оформлення, домашня кухня зробили свою справу. Як добре, що такі заходи проводяться тут, в Америці. Це дає нам можливість пізнати одне одного, підтримати, відчути любов та тепло піклування, домашній затишок. І все це відбулося у соборі святої Софії!

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title Title 
 Title Title
 Title Title
 Title Title

Стефан Шкафаровський Для шанувальників опери – співак. Для нас – зразковий українець

Українська громада Іллінойсу вшанувала пам’ять героїв Небесної Сотні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers