rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Острів Зміїний стане неприступним для «зелених чоловічків» Путіна
Путін нині гострить зуби на український острів Зміїний. Таку думку висловив колишній радник екс-міністра закордонних справ Швеції Аарон Корева у своїй публікації «Що передрікає 2016-й для України» на сайті Атлантичної ради.

«Якщо Росія захопить острів, то Одеський порт може бути відрізаний; це закриє Україні майже весь вихід у море, оскільки Росія вже утримує Крим та газові родовища між ним і островом Зміїним», – зауважує експерт.
На його переконання, це може статися приблизно так само, як був реалізований кримський сценарій. Цього разу можуть з’явитися «борці за свободу Одеси», які «насправді будуть російськими військовими ВМФ без розпізнавальних знаків, вони захоплять острів і оголосять його частиною «Одеської Народної Республіки». Росія може потім скерувати туди «гуманітарні конвої» або відрядити «громадських активістів» із Криму.
Якщо Росія захопить острів Зміїний, він може бути перетворений на військово-морську базу, звідки «зелені чоловічки», озброєні автоматами Калашникова і РПГ, діятимуть на моторних човнах. Це може стати кошмаром для торговельного судноплавства. «Чи звучить це божевільно й надумано? Можливо, але так само відбулося захоплення Росією Криму два роки тому», – зауважує Корева.
Острів Зміїний уже неодноразово був об’єктом міжнародних конфліктів, але всі світові інституції визнали, що він належить Україні. То чи не стане тепер цей острівець ще й зоною військового протистояння з країною-агресором? Аби не допустити цього, Україна вже посилила охорону острова морськими піхотинцями й одеськими прикордонниками.
13 лютого, вперше за роки незалежності, в Чорному морі, біля острова Зміїний, пройшли спільні навчання прикордонників і військових моряків. Після цього начальник Південного регіонального управління Сергій Косик заявив на брифінгу: «Буквально вчора спільно з командуванням ВМС України ми перевірили готовність і тренованість нашого особового складу в умовах складної ситуації довкола острова Зміїний. Участь брали сили морської охорони – корабельно-катерний склад авіації ЗМС України. Перевірка підтвердила високу готовність до ефективних і злагоджених дій. На даний момент охорона острова посилена силами морської піхоти, нашим персоналом ВМС, з надпотужним озброєнням». Водночас, за його словами, в цьому регіоні з початку року було зупинено кілька великих вантажів наркотиків, а також контрафактних цигарок і алкоголю.
Чи припинить Путін зазіхати на острів Зміїний? Війна, як стверджує російський журналіст Аркадій Бабченко, є ключовим стовпом режиму Путіна. Автор робить висновок: «Сподіваюся, українці будуть продовжувати утримувати свої позиції, і Захід теж буде вчитися на своїх минулих помилках, і в 2016 році світ нарешті побачить остаточний крах планів Путіна».

Зачіска, «капустяний» салатик і трагедія монетки

Фартова Одеса вже має для Путіна дім

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers