rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одесити виривають ринок «7-й кілометр» із пазурів Юри Єнакієвського
Одеський промтоварний ринок «7-й кілометр», який ще називають просто товчком, це майже стогектарна площа, забудована магазинами та павільйонами, де працюють майже 60 тисяч осіб. Щоденно тут буває близько 200 тисяч відвідувачів.

31 січня активісти патріотичних організацій Одеси провели автопробіг, а потім влаштували пікет біля промринку з вимогою звільнити його з-під впливу Юрія Іванющенка, або, як його ще називають, Юрія Єнакієвського. Хоч сам цей екс-нардеп оголошений у розшук, а його багатомільярдні рахунки заарештовані, та контролю над таким ласим шматочком, яким є «7-й кілометр», він не втрачає.
Остільки євромайданівці оголосили про свій намір заздалегідь, адміністрація ринку назвала таку акцію прикриттям рейдерського захоплення «7-го кілометру» і вже напередодні влаштувала фейковий мітинг під стінами обласної адміністрації. Глава «Ради громадської безпеки» Марк Гордієнко з цього приводу написав на своїй сторінці у Facebook: «Реальний капець Юрі Єнакієвському, який сидить у Москві, в готелі «Ріц», під щільним контролем ФСБ, і досі отримує частку й управляє «7-м км». Це його підручні вивели рабів на мітинг під Одеську ОДА. Контора тепер називається «Патріоти України», сепаратюги маскуються». При цьому, за словами очевидців, на самому ринку не було жодних збурень і ніхто на мітинг не збирався. «Можливо, на цю масовку охоронців та паркувальників зігнали», – прокоментували пікет у соцмережах очевидці.
Своєю чергою, нардеп Андрій Левус заздалегідь попередив, що «рейдерити не будемо, а банду Юри таки виб’ємо з Одеси, хто б її тут не покривав». Тож 31 січня активісти «Самооборони» та інших організацій приїхали на ринок, щоб висловити підтримку онуку засновника «Сьомого» Вікторові Добрянському, який намагається взяти підприємство під свій контроль і засудити нинішніх контролюючих ринок Віктора Мельничука і кіпрську компанію «Кіптеп Лімітед», яку пов’язують зі скандальними бізнесменами Іваном Аврамовим і Юрієм Іванющенком.
Уже зранку ринок оточили співробітники поліції, бійці Нацгвардії і представники патріотичних організацій. Зіткнення вдалося уникнути завдяки втручанню начальника управління Нацполіції Георгія Лорткіпанідзе. А сам він заявив журналістам: «Закон – один для всіх. Жодного силового захоплення ринку і порушень громадського порядку не буде. У нас досить резерву, щоб не допустити будь-яких правопорушень з обох сторін».
Напередодні цих подій Андрій Левус надіслав звернення Генеральному прокуророві, міністру внутрішніх справ Арсенові Авакову, голові СБУ Василеві Грицаку, губернаторові Міхеілу Саакашвілі і місцевим силовикам. «Або ринок буде звільнений від бандитів і сепаратистів силовиками, або патріотичні організації візьмуть цю справу у свої руки і виб’ють нечисть самостійно, – попередив Андрій Левус. – Для нас це не корпоративний конфлікт, а акція очистки і помсти. Очистка економіки від бандитів Януковича і помсти за убитих бандою Єнакієвського героїв Небесної Сотні». Тож крапку у цьому гострому конфлікті має поставити Київ.

Декомунізація пам’ятників по-одеськи триває

Дерев’яні їжаки, запасні щелепи і ціна політичного склерозу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers