rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Біля будівлі райсуду Києва підірвали автомобіль адвоката Федура

Невідомі підірвали автомобіль відомого київського адвоката Андрія Федура, який нині є захисником двох підозрюваних у вбивстві проросійського журналіста Олеся Бузини, а раніше захищав інтереси матері Георгія Гонгадзе.
Інцидент трапився у вівторок, 2 лютого, близько 15.00, біля будівлі Солом’янського районного суду Києва, повідомив Федур.
«Щойно у нас завершилося судове засідання, і коли ми виходили, було підірвано автомобіль», – сказав Федур.
За його словами, постраждалих немає, на місці працює поліція.
У Відділі комунікації столичного управління Національної поліції заявили, що інформація про подію надійшла о 14.59.
Внаслідок вибуху в автомобілі Ауді Q7 почалась пожежа. На її ліквідацію виїхали пожежні підрозділи. Також на місці працює слідчо-оперативна група.
Опитують свідків, які бачили, як з автомобіля, що проїжджав повз припаркований Ауді, в його бік кинули якийсь предмет.
Адвокат Федур пов’язує підрив свого автомобіля з помстою спецслужб за захист підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька і Дениса Поліщука.
«На мою думку, це помста за захист у справі підозрюваних у вбивстві Бузини з боку саме українських спецслужб», – зазначив Федур.
Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві, у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. За підозрою у вбивстві Бузини затримали двох киян – Андрія Медведька і Дениса Поліщука.
Печерський районний суд Києва 28 січня 2016 року змінив запобіжний захід для Медведька. Так, замість цілодобового домашнього арешту буде застосовано частковий. Ще одному підозрюваному, Поліщуку, 9 грудня минулого року Печерський райсуд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Тимошенко зустрілася з Нуланд. Обговорили

Мінські домовленості і реформи

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в рамках робочого візиту до США обговорила із заступницею державного секретаря США Вікторією Нуланд ситуацію в Україні, а також закликала США і Великобританію приєднатися до переговорного процесу.
«Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема, питання, пов’язані з агресією Росії на сході України і з анексією Криму», – повідомляє прес-служба партії «Батьківщина» про підсумки зустрічі.
Тимошенко підкреслила, що Мінські домовленості були необхідні, але недостатні для відновлення миру в Українській державі, і закликала США і Великобританію, як гарантів Будапештського меморандуму, долучитися до процесу переговорів.
Крім того, на зустрічі йшлося про проведення реформ в Україні, включаючи судову реформу, реформу правоохоронних органів і боротьбу з корупцією.

В Україні нарахували 200 тисяч волонтерів

Останніми роками в Україні відзначається значне зростання волонтерського руху, до якого наразі лише в установах соцзахисту залучено понад 200 тис. осіб. Про це йдеться у звіті Кабінету міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.
«В Україні активного розвитку набув волонтерський рух. Лише у закладах та установах системи соціального захисту населення працює близько 205 тис. волонтерів, зокрема, близько 100 тис. волонтерів – молодm», – зазначається у звіті.
В уряді додали, що волонтери різних категорій охопили своєю увагою більш, ніж півмільйона громадян різного віку, які потребують різних видів допомоги.
Аби підтримати волонтерів, державою було запроваджено кілька законодавчих актів.
«Було визначено порядок надання волонтерської допомоги за окремими напрямами волонтерської діяльності та затверджено порядок надання одноразової грошової допомоги сім’ям волонтерів, які загинули під час проведення АТО, і волонтерам, які зазнали поранень», – наголошується у звіті.
Нагадаємо, згідно із соцопитуваннями, саме волонтерам українці довіряють найбільше.

Іслямов каже, що відновити громадянську

блокаду Криму можна всього за шість годин

Учасники товарної блокади тимчасово окупованого росіянами українського Криму заявляють про можливе відновлення попередніх заходів. Про це 2 лютого повідомив співкоординатор акції з кримськотатарського боку громадянської блокади окупованого Криму Ленур Іслямов, повідомляє «ЛігаБізнеІнформ».
Він уточнив, що це відбудеться лише у випадку поновлення торгівлі України з окупованим Кримом.
«Якщо ухвалять рішення постачати туди продукти, то активісти знову перекриють усі дороги. Ми не будемо з цим миритися», – заявив Іслямов.
За його словами, на відновлення блокади потрібно до шести годин: «Активісти насправді так згуртувалися, що за 6 годин можемо зібрати всіх. Ми можемо силами тільки кримських татар перекрити дороги».
Що стосується кількості активістів, які можуть бути залучені в акції, то їх більше, ніж 200 осіб. «Тому, що ми звідси не пішли, залишилися, і ми формуємо батальйон, і в цих селищах ми окопалися, і вже міні-міста тут побудували. Нас підтримує і місцеве населення», – додав Іслямов.
Як вже повідомлялося, наприкінці 2015 року ЗМІ підприємця й громадсько-політичного діяча Іслямова перебралися до Києва.
1 лютого окупанти захопили його приватне АТП у Сімферополі, 80% персоналу котрого становлять кримські татари.
На думку так званого «прокурора Криму» Наталії Поклонської, за рахунок особистого майна Іслямова мають «відшкодовуватися» збитки від товарної та електроенергетичної блокади півострова з боку материкової України.
Окрім того, відомими є висловлювання Іслямова про те, що він має намір очолити кримськотатарський батальйон Національної гвардії, як і про те, що повернення півострова до складу державної території України неможливе за допомогою «мирного сценарію», за що росіяни його також хочуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Великобританія і США нададуть НАБУ

спеціальне обладнання

Уряди Великої Британії та США нададуть Національному антикорупційному бюро України технічну допомогу в рамках відповідних міжнародних угод. Про це в ефірі «112 каналу» повідомив директор НАБУ Артем Ситник.
Зокрема, британський уряд надасть устаткування для криміналістичної лабораторії, а Сполучені Штати нададуть обладнання, яке використовуватиметься для переведення кримінальних справ із паперової форми в електронну.
Ситник нагадав, що найближчим часом заплановане підписання меморандуму про співпрацю між НАБУ та Федеральним бюро розслідувань США у частині спільних розслідувань.
Керівник НАБУ також звернув увагу на те, що, відповідно до Закону «Про Національне антикорупційне бюро України», джерелами фінансування Бюро є тільки державний бюджет і фінансування в рамках міжнародної технічної допомоги.
Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України було створено 3 березня 2015 року.
16 квітня президент України Петро Порошенко після попереднього конкурсу призначив 35-річного юриста Артема Ситника директором бюро.
У травні НАБУ відкрило конкурс з набору перших 100 детективів. Переможцями у конкурсі стали 70 осіб. 1 жовтня вони вийшли на роботу.
16 грудня детективи НАБУ викрили першого хабарника.
Відповідно до закону про Нацбюро, під його підслідність підпадають корупційні правопорушення, вчинені державними чиновниками 1-ї і 2-ї категорій, а також суддями.

Одіозного суддю Вовка поновили на посаді

Генпрокуратура відкликала всі звинувачення на адресу судді Печерського суду Сергія Вовка. Про це LB.ua повідомило джерело в ГПУ.
Видання наводить фото розкладу роботи суддів з Печерського суду, згідно з яким суддя Вовк справді веде засідання у різних справах.
Нагадаємо, 4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва – Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.
Пізніше глава ГПУ Віктор Шокін казав про можливість позбавити мантії Сергія Вовка.
Суддя Вовк був відсторонений від посади рішенням ВККС від 18 серпня 2015 року, а рішенням Комісії від 16 жовтня 2015 року термін відсторонення продовжено на 1 місяць. Вовка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України – винесення свідомо неправосудного рішення. Він також виносив вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.
17 листопада ВККС продовжила на 1 місяць термін відсторонення Царевич та Вовка.

В Україні зареєстровано понад 1,7 млн. переселенців

Кількість зареєстрованих переселенців в Україні перевищує 1,7 млн. Про це повідомляє Урядовий портал.
Як зазначається в повідомленні, «станом на 1 лютого 2016 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 млн. 704 тис. 937 переселенців або 1 млн. 346 тис. 276 сімей з Донбасу і Криму».
Зокрема, 714 867 сімей звернулися по призначення грошової допомоги, 669 487 з них таку допомогу призначено.
З початку 2016 року отримувачам профінансовано 241 тис. гривень, підкреслюється в повідомленні.
У грудні повідомлялось, що з території анексованого Росією Криму та районів проведення АТО у Донецькій і Луганській областях до інших регіонів переселено понад мільйон осіб.

На екрани українських кінотеатрів виходить

військова драма «Полон»

4 лютого на екрани українських кінотеатрів виходить напружений фільм українського режисера Анатолія Матешка.
«Captum» (лат. – полон) – це фільм про сучасну українську реальність, страшнішу, ніж голлівудські сюжети, передає Gazeta.ua.
«Війна розкриває істинну суть людини, а полон перетворює її на загнаного звіра. Історія 12 полонених і двох охоронців, які з фізичного знищення своїх бранців влаштовують гру зі ставками. Дія відбувається протягом однієї доби, доби між життям і смертю. За сюжетом, жінка їде визволяти свого сина, але сама потрапляє в полон, з якого неможливо вирватися», – йдеться у матеріалі.
Головні ролі в стрічці виконують Володимир Горянський, Лариса Руснак, Дмитро Суржиков, Остап Ступка.
Раніше фільм «Полон» було показано на 68-му Каннському кінофестивалі поза конкурсом. Як розповідав продюсер стрічки Антон Сладкевич, спочатку французи сказали, що треба вказати місце військового конфлікту. Так, у фільмі тільки є натяк, що події відбуваються в зоні АТО. «Але ми б не хотіли такої прив’язки. Наш фільм – радше – притча про війну, про те, які метаморфози відбуваються з людьми в нелюдських умовах. І потім картину завернула одна з членів журі – італійка Ізабелла Росселліні, оскільки взагалі не любить жорстке кіно».

МОЗ: з вересня 2015 року в Україні від

грипу померли 176 осіб

В Україні з початку епідемічного сезону (з 28 вересня 2015 року до 1 лютого 2016 року) зареєстровано понад 3,2 млн. хворих на грип та ГРВІ, зафіксовано 176 летальних випадків, повідомляє у вівторок, 2 лютого, прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
«За оперативними даними, з початку епідемічного сезону (28.09.2015 – 01.02.2016) в Україні зареєстровано понад 3,2 млн. хворих, на грип та ГРВІ перехворіло 8,3% населення. (...) З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 176 лабораторно підтверджених випадків смерті від грипу, з них – 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Ідентифікований як вірус грипу А нетиповий – 22, вірус грипу типу В – 2 і вірус грипу Н1N1 (pdm09) – 152 випадки», – йдеться у повідомленні МОЗ.
Найбільше летальних випадків зареєстровано в Одеській області – 34, у Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11 і в Києві – 11.
Серед всіх хворих 62,8% – це діти віком до 17 років.
У регіональному розрізі картина така: найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ – серед населення Київської області та Києва (перехворіли 14,1% і 11,9% населення відповідно); найменший рівень захворюваності – у Закарпатській (5,2%) та Харківській областях (3,6%).
На четвертому тижні поточного року в 19 областях і Києві показники захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – більш, ніж на 50,0%. У 5 регіонах країни епідемічні пороги перебувають у межах від – 4,0% (у Донецькій) до – 42,1% в Івано-Франківській області.
Захворюваність в епідсезон 2015-2016 рр. на 41,4% більше, ніж рівень аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers