rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Те, про що так давно йшла мова... здійснилося. Ринок впав!
Не буду «надувати щоки» і нагадувати, що про аномалію на ринку я писав 5 років тому, вказуючи, що зростання індексу DJI (https://en.wikipedia.org/wiki/Dow_Jones_Industrial_Average ) на тлі тривалої кризи – це фікція. Сьогоднішній стан ринку цінних паперів не тільки в нашій країні, але і у всьому світі об’єктивно показав, що це не падіння, а повернення до реальності. Шкода тільки, що ту «цукерку» приросту накопичень, яку показали багатьом інвесторам на Stock Market, так швидко у них відібрали. Для більшості гравців на Stock Market втрати склали 20%-30% і... 5-8 років, повернувши їх на позиції 2008-2010 років.
Цей вступ знадобився мені лише для того, щоб нагадати вам про існування іншого шляху заробляння грошей – приватного фінансування.
Наявність цього ринку не складно припустити, якщо зважати на те, що банківська система має у своєму обігу обсяги, котрі можна порівняти з обсягами на Stock Market (SM). Беручи до уваги драматичну різницю в перспективах заробітку: 0% – у банках та до 12% – на Stock Market, не важко зробити висновок, що ці гроші все ж не лежать без руху, а заробляють своїм власникам інтерес, який можна порівняти з прибутком на Stock Market.
Насправді ринок приватного інвестування виглядає вельми привабливо. Давайте порівняємо. Інвестмент на SM приносить нам ДО 10-12% прибутку, а з урахуванням витрат на податки і брокерське обслуговування в кишеню потрапить не більше, ніж 7-8%. І це в кращому випадку. Приватне фінансування приносить ВІД 10-12% прибутку. При цьому, зазвичай, немає оплати за обслуговування і, що мене особисто дуже тішить, можна драматично знижувати розмір податків на прибуток (але це наша з вами таємниця).
Головний козир приватного фінансування – це планований термін реалізації проектів і отримання дивідендів. У реальності всі ми постійно займаємося приватним фінансуванням. Це – придбання нерухомості, її ремонт, витрати на освіту, придбання транспортних засобів та їх ремонт і т. д., і т. п. Усе це – наш інвестмент у бізнес під назвою сімейний бюджет. І щоразу ми знаємо планові терміни реалізації нашого інвестиційного проекту.
Другий за значимістю козир – це високий обіг вкладень. Приватне інвестування майже не виходить за межі року або півтора року, що дозволяє інвесторам контролювати сфери застосування залежно від успішності проектів. Для порівняння: обіг коштів на SM, зазвичай, складає 8-10 років, виправдовуючи назву long term investment.
І, нарешті, фізичний контроль реалізації і можливість виходу з проекту при обумовлених в угоді умовах.
Технічно перехід до заробітку в поле приватного фінансування починається з визначення цілей і створення фонду. Досягнувши певних об’ємних показників, можна сміливо переходити до пошуку об’єктів інвестування.
Про технологію формування фондів і пошук об’єктів фінансування – у наступних статтях.
Попередні статті ви можете переглянути у таких числах «Часу і Подій»:
№ 19, 21, 22, 25, 45, 43 за 2015 рік;
№ 1, 2 – за 2016 рік.

Із питаннями телефонуйте і пишіть:
847-520-7030 – [email protected]
Йосип Розенберг

Експерти з’ясували, яке орендне житло пропонуватимуть українцям

Поради фахівців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers