rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Iran Khodro і Peugeot вкладуть 500 мільйонів євро в створення спільного підприємства в Ірані
Іранський і французький автовиробники Iran Khodro і Peugeot готуються до підписання угоди на суму 500 млн. євро.

«Iran Khodro і Peugeot, як очікується, підпишуть первісну угоду на 500 млн. євро про спільне інвестування в Ірані, – пише газета Iran Daily. – Контракт буде укладено під час перебування президента ІРІ Хасана Роухані у Франції з візитом».
Обидві компанії домовилися про створення спільного підприємства з частками по 50%, яке буде виробляти на іранській території моделі автомобіля Peugeot 2008 кросовер, Peugeot 208 супер і Peugeot 301 компактний.
На другому етапі угоди нове підприємство поставить на конвеєр ще дві моделі, половина з яких буде реалізовуватися в самому Ірані.
До того, коли французька компанія покинула іранський ринок у 2012 році із запровадженням санкцій, Ісламська Республіка була для неї другим за величиною ринком. На думку Ірану, Peugeot кинула тоді складальну лінію, залишивши виробництво без комплектуючих, зазначає Iran Daily. Тоді це викликало у іранської сторони різке невдоволення.
Однак, у листопаді минулого року генеральний директор Iran Khodro Хашем Йекезаре повідомив, що, бажаючи повернутися на ринок, Peugeot запропонувала найвигідніші умови для співпраці.
«Нове спільне підприємство з частками 50 на 50 перетворює Іран у регіональний центр Peugeot з експорту в країни Близького Сходу і Центральної Азії. Французькі партнери також прийняли іранські умови щодо передачі технологій та інвестицій», – наголосив Йекезаре.
Передбачається, що спільне підприємство продаватиме в Ірані 400 тис. автомобілів на рік. Для порівняння, перед тим, коли Peugeot «пішла, гримнувши дверима», її спільне з іранською стороною підприємство продало в 2012 році 473 тис. машин, зазначає Iran Daily.
За оцінками іранських і міжнародних експертів, Іран є найбільшим автомобільним ринком на Близькому Сході, його споживчий потенціал оцінюється в 1,7 млн. автомобілів на рік, а іранська автомобільна промисловість є найбільшою галуззю в країні після нафтової.
Як повідомлялося, нещодавно Іран отримав доступ до 32 мільярдів доларів, які раніше були заблоковані, після скасування міжнародних економічних санкцій у рамках ядерної угоди між Тегераном та країнами Заходу.

Польща обладнає свої військові літаки нового покоління українськими двигунами

Жертва валютних воєн. Чим небезпечна девальвація гривні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers