rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Надії Савченко прокрапали глюкозу,

вона почувається краще

Українській льотчиці і народному депутату Надії Савченко, яка продовжує голодувати в СІЗО-3 в російському Новочеркаську, зробили крапельницю з глюкозою.
Про це повідомив у вівторок, 19 січня, один з її адвокатів Марк Фейгін.
«Вийшов від Савченко зі СІЗО-3. Були лікарі, їй прокрапали глюкозу двічі, вона себе почуває краще. Передає всім привіт», – написав він у Twitter.
У середині грудня суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування. Адвокати Савченко повідомляють, що їхня підзахисна втратила вже понад 15 кілограмів ваги. 14 січня повідомлялося, що російський суд долучив до справи експертизу відео взяття Савченко в полон. Проте російський суд відмовився вивчати відеозапис затримання Савченко.


Офіси «УКРОПу» блокують невідомі.

У партії звинувачують Кононенка

Політична партія «Українське об’єднання патріотів» («УКРОП»), чий лідер Геннадій Корбан наразі перебуває під арештом, заявляє про перешкоджання діяльності свого центрального офісу на вулиці Воздвиженській у Києві та появу «тітушків» біля представництва в Оболонському районі столиці. Згідно з інформацією з офіційного сайту партії, озброєні молодики міцної статури, котрі назвалися представниками охоронної фірми «Альфа-щит» та громадських організацій «Майдан» і «Лівий берег», з’явилися ввечері 18 січня 2016 року й не покидають приміщення.
«Працівники Секретаріату партії були вимушені залишити будівлю через один з евакуаційних виходів. Наразі потрапити до офісу партії неможливо. Нападники не лише оточили будівлю, але й увірвалися до внутрішніх приміщень», – написала у Facebook голова прес-служби «УКРОПу» Євгенія Кравчук.
19 січня голова секретаріату партії Денис Борисенко звернувся до правоохоронних органів з метою втрутитися у ситуацію й припинити злочинні дії невстановлених осіб. «Через бездіяльність поліції стосовно невідомих озброєних осіб та з огляду на те, що частина невстановлених осіб досі перебуває у будівлі, не виключається можливість повного захоплення всіх приміщень партії та перешкоджання її діяльності», – йдеться у його заяві.
«Однією з ймовірних причин блокування офісів «тітушками» може бути опозиційна політична діяльність партії. Зокрема, київський «УКРОП» серйозно налаштований брати участь у виборах до райрад столиці. Соціологічні опитування свідчать, що ми здатні показати високий результат на цих виборах, адже маємо суттєву підтримку серед виборців», – прокоментував події на Оболоні голова київського міського «УКРОПу» Іван Фіщенко.
Окрім того, київський «УКРОП», за словами Фіщенка, нещодавно подав позов до Адміністративного суду на бездіяльність КМДА у питанні наділення повноваженнями новостворені райради. «Я більш ніж впевнений, що ці всі події пов’язані. Адже влада боїться «УКРОПу» та намагається всіляко тиснути на наших активістів й на нашу політичну діяльність», – переконаний «укропівець».
Водночас, поліцейська слідчо-оперативна група на чолі з начальником відділу охорони громадського порядку Подільського райуправління поліції Юрієм Войноловичем «жодних порушень громадського порядку не зареєструвала».
«Будівля, де розташований центральний офіс партії «УКРОП», стала предметом корпоративної суперечки між двома власниками», – цитує «ТСН» заяву Войноловича.
При цьому, як зазначає на своїй сторінці нардеп Віталій Купрій, у подіях на Воздвиженській «засвітилися» ті ж самі мікроавтобуси та молодики, що й на скандальній бійці під час одного з останніх судових засідань у справі Корбана.
«Коли я підходив на місце подій, то побачив біля входу до болю знайомі автомобілі, які привозили «тітушків» до Дніпровського райсуду для зриву засідання у справі Корбана. Тоді вони трощили наліво і направо меблі, намагались скинути відеокамери, щоб виконати рішення судді Чауса про закритий розгляд справи. Тепер ті ж авто, ті ж пики з переламаними носами та вухами», – пише Купрій.
Як інформує «ГОРДОН», озброєні люди назвалися працівниками охоронної фірми «Альфа-щит», а приїхали до місця конфлікту на транспорті громадської організації «Лівий берег». «За даними партії, обидві організації афілійовані з Ігорем Кононенком, особистим другом та бізнес-партнером президента Петра Порошенка», – йдеться у повідомленні.
Як повідомлялося, Корбан перебуває на стаціонарному лікуванні в Інституті імені Миколи Амосова, що спеціалізується на лікуванні серцевих хвороб.
Після порушення проти нього кримінальної справи Корбан заявляв про безпосередню причетність до неї Кононенка.

«Укрзалізниця» 17 лютого скликає збори

тримачів євробондів

ПАТ «Укрзалізниця» 17 лютого скликає збори тримачів єврооблігацій на 500 млн. дол. із процентною ставкою 9,5% і погашенням у 2018 році щодо реструктуризації цінних паперів. Про це повідомив емітент на веб-сайті Ірландської фондової біржі (ISE).
Необхідний кворум становить дві або більше осіб, що володіють загалом двома третіми цінних паперів. Своєю чергою, для набуття чинності змін вони мають бути схвалені не менш, ніж трьома четвертими голосів.
У випадку відсутності кворуму 17 лютого повторні збори тримачів цінних паперів буде призначено на 3 березня 2016 року.
Як повідомлялося, «Укрзалізниця» 9 грудня 2015 року повідомила, що під час переговорів із групою компаній з управління активами у складі ICE Canyon LLC, Portland Worldwide Investments Ltd., Promeritum Investment Management LLP і VR Global Partners, L. P., які створили Ad Hoc комітет, було досягнуто домовленості щодо умов реструктуризації зазначених єврооблігацій. У результаті, буде підвищено ставку купона з 9,5% до 9,875% (діятиме з 21 листопада 2015 року); продовжено термін погашення з 21 травня 2018 року до 15 вересня 2021 року.
Передбачається також зміна структури амортизації, відповідно до якої погашення відбуватиметься таким чином: 60% непогашеної основної суми боргу виплачується в 2019 році: 30% – 15 березня 2019 року і 30% – 15 вересня 2019 року; 20% непогашеної основної суми боргу виплачується в 2020 році: 10% – 15 березня 2020 року і 10% – 15 вересня 2020 року; 20% непогашеної основної суми боргу виплачується у 2021 році: 10% – 15 березня 2021 року і 10% – 15 вересня 2021 року.
Окрім цього, передбачається зміна дат сплати відсотків на 15 березня і 15 вересня (перший період нарахування відсотків після завершення репрофілювання (тобто, період із 21 листопада 2015 року по 15 березня 2016 року) буде коротким періодом нарахування відсотків).

Генпрокуратура підозрює 96 росіян у злочинах

проти нацбезпеки

У 2014-2015 роках до судів скеровано обвинувальні акти щодо 798 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки та оборони України, посягання на її територіальну цілісність, а також злочинів, пов’язаних з різними проявами сепаратизму.
Про це повідомили в прес-службі ГПУ.
Згідно з даними ГПУ, у період 2014-2015 років слідчими органів безпеки України проводилося досудове розслідування у понад 6 тисячах кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки та оборони України, посягання на її територіальну цілісність, а також за фактами створення терористичних груп та організацій, вчинення терористичних актів, фінансування тероризму та інших тяжких і особливо тяжких злочинів, пов’язаних з різними проявами сепаратизму.
За вказаний період часу прокурорами та слідчими за погодженням із прокурорами у цих кримінальних провадженнях складено повідомлень про підозру стосовно 2 208 осіб, серед яких 96 – громадяни Російської Федерації.
До судів скеровано обвинувальні акти стосовно 798 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів зазначеної категорії.
246 осіб вже визнано судами винними у вчиненні цих злочинів та засуджено до різних термінів ув’язнення.
Нагадаємо, 8 квітня 2014 року Верховна Рада посилила відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і державну зраду. Відповідно до ухваленого закону, за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і за публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій караються позбавленням волі терміном від 3 до 5 років (в раніше чинному законодавстві свобода обмежувалася за такі діяння на термін до 3 років).

Екстремали-моржі відзначили Водохреще

стрибками у Дніпро з мосту на Хортиці

 Title 
  

Десятки екстремалів з різних міст України відзначили Водохреще стрибками у Дніпро із 42-метрового моста на Хортиці (Запоріжжя).
У вівторок, 19 січня, на запорізькій Хортиці зібралися десятки екстремалів, передає «Інтерфакс-Україна».
«Шестиградусний мороз і вітер нас не лякає, тому що в момент стрибка час немов зупиняється, відчуваєш сильні почуття, хвилю адреналіну, а завершується стрибок зануренням у Дніпро. На Водохреще скупатися таким чином – особлива благодать. Адже очищаємо і дух, і тіло. Ми не боїмося, бо прив’язані альпіністськими мотузками місцевих роупджамперів, які стежать за безпекою стрибка», – розповіли представники групи екстремалів, які прибули з Дніпропетровська.
Як зазначили організатори святкової акції – фахівці одного із запорізьких клубів альпіністів, безпека стрибунів гарантована, оскільки їх страхує спеціальне альпіністське спорядження, розроблене і запатентоване запорізькими роупджамперами.
«Це спорядження використовується нами для стрибків у найглибші ущелини світу. У 2014 році наша запорізька група встановила світовий рекорд, стрибнувши в ущелину Монт-Ребеї, загальна глибина падіння в яку 420 метрів. Тобто, 11 секунд вільного падіння, потім 100 метрів плавного гальмування. Швидкість падіння до гальмування – приблизно 180 кілометрів на годину», – розповів роупджампер із Запоріжжя Олексій Бокоч.
Екстремали, які стрибнули на Водохреще з арочного моста Хортиці, зазначають, що «окрім позитивних емоцій, океану адреналіну, вони очистили дух і тіло хрещенською дніпровською водою і Хортицьким вітром».
Нагадаємо, раніше в Запоріжжі прихильники гострих відчуттів з низки українських міст відсвяткували Різдво масовими стрибками з 30-метрового недобудованого цеху.

Історії про життя вимушених переселенців

зберуть у книгу

Літературна агенція Discursus планує випустити книгу «Переселенці. Люди, які не загубили себе» – до неї увійдуть історії, які раніше публікувалися у виданнях Insider, Ufra та «УП. Життя».
«Нинішня російсько-українська війна на Донбасі спричиняє колосальні суспільні зміни. Це відбиток на довгі роки, який відчуватимуть не лише очевидці, учасники подій, а й їхні нащадки. Доля внутрішньо переміщених осіб – один з найдраматичніших наслідків цієї війни», – розповів директор видавництва Discursus Василь Карп’юк, передає Cultprostir.
«Переселенці. Люди, які не загубили себе» – це долі конкретних людей, які нині живуть у столиці, Львові, Івано-Франківську. Більше того, вони не лише там мешкають, а ведуть активну діяльність у різних сферах. Вони помітні, вони розвиваються самі, а заодно розвивають і свої нові міста. Тим ця книга й важлива – щоб переселенці, в яких не все складається добре, побачили приклад, як можна реалізовуватись. Не варто опускати руки, треба рухатися далі», – зазначив він.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers