rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Одеса чи то в зимовій казці, чи у сніговому полоні
Коли з ночі 17 січня 2016 року в Одесу нарешті прийшла зима і місто почало замітати снігом, дуже зраділи цьому, на відміну від комунальників, дітлахи.

Ледь дочекавшись ранку, вони повибігали з квартир, прихопивши зі собою санчата чи лижі. Снігу на той час намело чимало і він продовжував падати. Такими засніженими зимові канікули в одеських школяриків бувають не часто.
Увесь день дув сильний вітер, здіймаючи справжню віхолу. Температура – лише дещо нижче, ніж нуль. Біля будинків та на дорогах враз виросли метрові замети. Одесити жартома казали, що то в такий спосіб небесна канцелярія «вітає» мера Одеси Геннадія Труханова з днем народження.
 Title 
 
Від самого ранку всі комунальні служби в авральному порядку почали працювати на вулицях. Проїжджу частину магістралей розчищали колони з 4-5 універсальних автомашин-снігоприбирачів у супроводі екіпажів поліції. Також працювали трактори і дорожні грейдери та снігоочищувальні трамваї. Вже до обіду на дороги висипали більше, ніж тисячу тонн піску і 200 тонн солі.
У місті громадський транспорт працює, але в скороченому режимі і з меншою кількістю рухомого складу. А всі приміські автобусні рейси скасовані. На траси не пропускають як вантажівки, так і легковики та пасажирські автобуси. Підрозділи дорожньо-патрульної служби почали цілодобове патрулювання на трасі Одеса-Київ. Через обмеження в’їзду на околицях міста скупчилося багато вантажівок. Невдоволеним водіям командир 2-ї роти 2-го батальйону патрульних поліції Одеси Максим Шитря пояснює: «Є рішення, щоб перекрити рух, аби убезпечити людей, тому що вони зараз поїдуть і застрягнуть там, нікому буде рятувати, тому ми тимчасово перекриваємо дороги».
Через негоду закриті три порти – Білгород-Дністровський, Усть-Дунайський і Южний. А ще спрацювала аварійна система відключення енергоживлення у 30 населених пунктах. Для відновлення тут електромереж залучено 15 аварійно-відновлювальних бригад, 16 одиниць спеціальної техніки.
Порушень систем водо-, газо-, теплопостачання не було.
Аеропорт зі самого ранку не приймає літаки, бо досі не має навігаційного обладнання для «сліпої» посадки за приладами. Зате на залізниці жодних проблем – поїзди курсують точно за розкладом, а перони вокзалу розчищені важкою технікою. Водночас, на території області обладнані 21 стаціонарний пункт обігріву в приміщеннях адміністративного і громадського призначення, 2 наметові стаціонарні пункти та 1 мобільний.
Отак, за один день Одеса перетворилася на снігове царство. Однак, море, що омиває її береги, прекрасне за будь-якої погоди. А снігова заметіль лише підкреслює його могутність і красу. Бажаючі помилуватися морським зимовим пейзажем одягаються якомога тепліше і вирушають на берег, прихопивши зі собою хліб для чайок. А для тих, котрі не хочуть залишати домівку в таку погоду, на пляжі «Дельфін» встановлено постійно діючу відеокамеру. Отож, помилуватися морем може тепер щодня кожен одесит.
Синоптики ж застерігають, що сніговії триватимуть в області ще кілька днів. Тож і зимова казка триватиме.

Неукраїнські українці: як прожити десять років без громадянства

Ліси на порозі змін

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers