rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Святого Миколая в соборі святої Софії
20 грудня в соборі святої Софії після святого молебню митрофорний протоієрей отець Олексій вручив усім прихожанам солодкі подарунки. А учні музичної студії «Елегія» під керівництвом Світлани Поляк та Ольги Сивак підготували святкове дійство «Яка радість, який рай, до нас іде Миколай» для гостей, дітей, батьків та парафіян.

І наповнився собор музикою, дитячим співом, сміхом та щебетом. Повірте, так радісно і тепло від цього на душі. Тим більше, що свято Миколая – це свято для дітей, свято добрих вчинків для всіх. Учні-вокалісти співали про Миколая і для Миколая, а ще – декламували вірші, були як справжні маленькі актори. Зокрема, Соломійка Михайлюк (5 р.) дивувала нас своєю сміливістю і, в той же час, скромністю. Марічка Більович продемонструвала, як з легкістю запам’ятовує складний літературний матеріал. Анастасія Атрахімович розкрила себе як лірична вокалістка, а її брат Олександр – як виважений театральний актор. Анна Гордій свою витонченість втілила у віршах. Іванко Когут, хлопець, який має гарний голос, майстерно продемонстрував вокал, сценічну етику та гру на маракасах. Марічка Гарматюк усі пісні і вірші свята виконувала із своєрідною родзинкою, вишуканістю, аж дух захоплювало. Ангелінка Бакун (6 р.) – одна з найменших учасниць – вправно співала, вірші читала і всіх цим дивувала.
З великою радістю представляю старших учнів музичної студії. Для прикладу, Галина Мазурик, яка не тільки чудово співає, але і танцює. Це ж недарма вона отримала приз глядацьких симпатій у конкурсі «Таланти твої, діаспоро»-2015. Галя майстерно виконала пісню «Моя коляда». Також вона разом із Катрусею Глют зіграли роль ангелів. Як правдиво дівчата разом із св. Миколаєм (Ярославом Кроншталем) продемонстрували акторську майстерність. Катруся Глют у музичної студії недавно, проте вокалом займається з 6 років. Брала участь у численних вокальних конкурсах в Україні. Зокрема, 2012 року – «Веселкове Надзбруччя» (гран-прі). 2013 року – «Творчість юних», 1 місце і т. д. А тут, у Чикаго, 2014 року брала участь у конкурсі «Таланти твої, діаспоро» й отримала приз глядацьких симпатій. Усі гості, затамувавши подих, насолоджувались піснею «Коляда» у виконанні Катрусі. Ой, як можна забути про св. Миколая. Ярослав Кроншталь професійно зіграв цю роль і з ефектним музичним супроводом, дзвіночками та неймовірно казковим освітленням (заслуга музичного звукооператора) Тараса Корецького з’явився на святі. Діти були здивовані неочікуваним запитання св. Миколая: «Чи були чемними ваші батьки?»
А що витворяв чортик Вадим Макух! До дітей чіплявся, на бійку і погані вчинки їх підмовляв, різочки батькам роздавав. О, це було кумедно. Та найцікавішими були ігри для дітей. Феєрія костюмів з переодяганням, розфарбовування кульок. Діти – завжди діти. Вони люблять різні ігри. Звичайно, не обійшлось свято і без концерту для св. Миколая. Під керівництвом викладача по фортепіано Ольги Сивак Кароліна Катрич, Володимир Михайлюк демонстрували гру на фортепіано. А Денис Гуйда не тільки грав, але і співав пісню «Сніжинки». Юля Колінковська продемонструвала хорошу техніку у творі «Щедрик». Вокалісти теж не відставали. І тріо у складі Іванка Когута, Марічки Гарматюк, Ангеліни Бакун, і солісти Галина Мазурик та Катя Глют свою майстерність представляли.
Кожна дитина в залі отримала подарунок, дякуючи голові парафії Вікторові Войтихіву. Отець Олексій підготував теж екстра-подарунки для всіх. Вчителі музичної студії Ольга Сивак та Світлана Поляк із щирої любові до своїх учнів приготували подаруночки-сюрприз.
Завершилось свято, всі усміхнені, щасливі. Та, підводячи підсумок, слід наголосити, що музичний звукооператор відіграє одну з головних ролей на кожному святі. Не було б воно настільки вдалим, якби не якісне звучання всього музичного матеріалу, а також ефектного музичного та світлового оформлення. І це є заслугою звукооператора Тараса Корця. Кожен має займатись своєю справою. Тоді якість і, звичайно, професійність гарантовані. Свято завершила Діана Собчук, представивши шикарний вокал у пісні для батьків. Це щира подяка батькам за таких вихованих і розумних дітей.
Після свята батьки та діти насолоджувались смачним обідом та частувались смаколиками. Це – заслуга головної сестриці пані Люби Путренко і сестринства св. Покрови при соборі св. Софії. Зусиль доклали всі! І свято пройшло вдало.
Діти – це наше майбутнє, і саме ми творимо щасливе сьогодні і віримо в краще майбутнє. Все в наших руках! Усіх вітаємо зі святами – Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай серця повняться добром, а мир і злагода панують поміж нас!!!!

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title


Як школа українознавства «Барвінок» зустрічала св. Миколая. Враженнями ділиться сам св. Миколай!

Світлих свят Різдвяних усім казковим Людям!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers