rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ «Різдвяні дзвони»
Ніби щойно вчора мої очі жваво шукали батьків у залі. Ніби зовсім зараз моє серце птахом тріпотіло від переживань й очікування академконцерту в моїй українській музичній школі. Я відчувала пульс у скронях, а дух перехоплювало.

Час міняє в нашому житті не тільки сценарій, географію, але й наші ролі.
У суботу, 12 грудня, відбувся чудовий концерт «Різдвяні дзвони» музичних студій по класу фортепіано під керівництвом Віри Козак та по класу гітари під керівництвом Надії Вовк, що при парафії св. Йосипа Обручника.
Я, разом з усіма іншими батьками, знайшла себе по той бік лаштунків і з нетерпінням чекала виступів наших діток.
Мої очі так само сяяли, а серце завмирало від піднесеного очікування, та вже як слухача. Зі мною переживали подібні хвилі емоцій й усі присутні в гостинному, вщерть заповненому залі. Всі доклались до трансформації: зал – зимова казка. Органічне поєднання тематичної музики і слайдів було неперевершеним і перенесло усіх слухачів у засніжені Карпати.
Лунала не тільки традиційна різдвяна музика, для прикладу, «Щедрик», «Jingle Bells», «We Wish You a Merry Christmas», «Come All The Faithful», «Jingle Jingle Jingle», «Колядниця», «Ой, хто, хто Миколая любить», «Святий Миколай», «Спи, Ісусе», «Місяць на небі» у виконанні Соломії Худик, Вітусі Назар, Насті Ферену, Ірини Матушак, Василя Вацика, Теодора Матвійчука, Франка Матвійчука, Івана Бурядника, Мирослава та Святослава Легких, Йордани Петришин, Софії Худик, Ольги Кушнір, Ангеліни Касіян, Володі Кияка, Миколки Георгієва, Нікіти Якуб’яка, Марійки Багрій та інших, але й класика Баха, Бетховена, Моцарта, Мусоргського, Чайковського, Джуліані, Дебюссі.
Звучала й музика з кінофільмів: «Довга дорога в дюнах», «Хрещений батько», «Шербурзькі парасольки», «Бережися автомобіля» у виконанні Володі Дудчина, Софії Мальованої, Марічки Дилин, Давида Луканя, Діми Гавриляка, Софійки Гудзик, Дарини Кулініч та інших.
Лунали мотиви танго, польки, вальсу, чардашу, що теплом і запалом розливалися в душі.
Талант можна святкувати тільки після того, коли добрий учитель його відкриє, а студент докладе зусиль та час практики. А наша батьківська відповідальність – всіляко підтримувати та заохочувати цей процес. Було докладено чимало зусиль та часу, і це принесло чудові результати.
На діток також чекав святковий стіл із гостинцями після концерту.
Як учителям, так і учням концерт вдався на славу. Гордість переповнює за всіх маленьких віртуозів та почуття великої вдячності обом учителям – Вірі Козак та Надії Вовк.
З нетерпінням чекаємо наступного свята музики. Світлого всім Різдва.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Фото Клавдії Дунайської та Людмили Худик

Свято до дня святого Миколая Чудотворця в школі українознавства при Українському Православному Кафедральному соборі святого князя Володимира

Слідами митрополита Андрея Шептицького

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers