rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ «Антикорупціонери» не бідують
  Title
  Автівки учасників антикорупційного форуму

  Title
  Антикорупційна акція біля мерії «Золотий пісок»
На форумі під назвою «Одеська антикорупційна ініціатива 2015», який відбувся 6 грудня, його організатор і доповідач – глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі – назвав поіменно головних корупціонерів країни, включивши до цього списку і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Пізніше прискіпливі політологи і журналісти зауважили одеському губернаторові, що він «забув» згадати низку корупціонерів в оточенні президента Петра Порошенка.

Та й серед присутніх у залі чиновників і очільників правоохоронних органів було чимало таких, що живуть не лише на зарплату. Сам форум проходив у найдорожчому готелі міста – «Бристоль». Належить він відомим бізнесменам, які в 2011 році приватизували одеський аеропорт, а нині організували фонд «На благо Одеси». Та остільки вони досить тісно співпрацюють з губернатором, то критикувати їх він не наважився.

Цікаве дослідження провели під час форуму журналісти інформагенції «Траса Е-95». Вони зафіксували на фото і відео десятки розкішних іномарок, на яких прибули учасники зібрання антикорупціонерів. Зо два квартали біля готелю цього дня були заставлені «Мерседесами», «Порше», «Лексусами», «Ауді» і люксовими «Тойотами». Зрозуміло, що власники таких «залізних коней» не бідують.

Для протидії місцевим хабарникам в Одесі створили громадську організацію «Антикорупційний офіс». Її активісти 7 грудня провели акцію біля приміщення мерії. Вони принесли сюди мішки «із золотим піском», а чоловік у масці, схожій на обличчя одеського мера Геннадія Труханова, розповів, як міськрада закупила у «своїх людей» 7 тисяч тонн піску за ціною в 245 грн., тоді, коли на ринку тонна піску коштує 120. Збиток міському бюджету від таких корупційних апетитів влади, мінімум, 665 тисяч гривень, – пояснили учасники акції.

Нерозмінний Фірташ та сусідній цар – проти козаків і турецького султана

«Ми» і «вони»: проблеми сепарації – і межі толерантності

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers