rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

«Укренерго» відновила часткове постачання електроенергії

до Криму. «Правий сектор» знімає блокаду

Національна енергетична компанія «Укренерго» поновила постачання електроенергії до Криму лінією електропередачі 220 кВ «Каховська-Титан» о 00.07. Про це повідомив начальник управління з інформаційної політики «Укренерго» Зіновій Буцьо.
«Ми були готові включити вчора ввечері (7 грудня – ред.), але кримська сторона була не готова прийняти. У них виникли неполадки на обладнанні... О 0:07 лінію було включено», – сказав він.
Буцьо додав, що вранці 8 грудня потужність переданої лінією електроенергії становила 120 МВт.
В. о. голови Чаплинської районної державної адміністрації Херсонської області Віталій Спіжов своєю чергою повідомив, що лінію «Каховський-Титан» підключили близько 1.15 години ночі.
Він зазначив, що від цієї ЛЕП тепер живиться два райони – Каланчацький і Чаплинський. Раніше вони забезпечувалися за резервною схемою, яка неодноразово аварійно вимикалася, особливо протягом останнього тижня, передає прес-служба Херсонської ОДА.
«Правий сектор» заявляє про припинення блокади Криму через рішення Меджлісу кримськотатарського народу пустити на півострів електрику через одну з ЛЕП. Про це йдеться у заяві «Правого сектора».
«Остання заява Меджлісу кримськотатарського народу, яка не була узгоджена з нами та іншими представниками громадських організацій, добровольчих батальйонів та патріотичних рухів, що входять до штабу «Кримського майдану» на чолі з Ленуром Іслямовим, спрямована на поступки як зовнішнім, так і внутрішнім ворогам України», – вважають у ПС.
«Відновлення постачання електроенергії по одній із ЛЕП, яка безпосередньо веде на завод пропутінського олігарха Фірташа, трактується нами як черговий антиукраїнський крок нинішнього режиму та загравання з нашими ворогами деяких наших партнерів та союзників», – додали у «Правому секторі».
Водночас, в організації заявили, що бойові підрозділи будуть скеровані на посилення збройних сил на лінії розмежування з Кримом через концентрацію великої кількості військової техніки та людського ресурсу на близькій відстані від контрольно-пропускних пунктів українських військових та активістів кримської блокади.
«За таких обставин «Правий сектор» припиняє свою роботу на блокаді в рамках «Кримського майдану», натомість, наші бойові підрозділи будуть відряджені на підсилення бійців ЗСУ, які обороняють українські кордони на лінії розмежування з окупованим Кримом», – сказано в заяві ПС.
«Правий сектор» залишає за собою право контролю та допомоги в подальшому розвитку даної акції на різних рівнях і всіма доступними методами, зокрема, шляхом тиску на чинну владу. В Центральному штабі «Кримського майдану» друг «Хорват» залишається чинним представником НВР ПС» – додали в організації.
Нагадаємо, 6 грудня після зустрічі з президентом активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили розпочати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ «Каховська-Титан».

ВР дозволила пораненим учасникам Революції

гідності безкоштовно лікуватися у «Феофанії»

Верховна Рада України 8 грудня ухвалила постанову про забезпечення належним медичним обслуговуванням осіб, які отримали ушкодження здоров`я під час участі у Революції гідності № 3508). За це рішення проголосував 301 народний депутат із 373, зареєстрованих у сесійній залі.
У постанові зазначається, що з метою забезпечення належним медичним обслуговуванням осіб, які отримали поранення під час участі в масових акціях громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року (Революції гідності), Верховна Рада постановляє, що особи, які під час участі у Революції гідності зазнали поранень, каліцтва, контузій чи іншого ушкодження здоров’я та в подальшому були занесені Міністерством охорони здоров’я України до переліку осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали під час участі у Революції гідності тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження, мають право на безоплатне медичне обслуговування (лікування, диспансеризацію, медичну реабілітацію та інше) в клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами, госпіталях ветеранів війни та військово-медичних закладах охорони здоров’я (шпиталях).
Як зазначається у пояснювальній записці, під час масових акцій громадянського протесту з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року тисячі патріотів зазнали ушкоджень здоров’я різних ступенів.
Станом на листопад 2015 року Міністерством охорони здоров’я України до переліку осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в Революції гідності, внесено 144 тяжкопоранені особи.
Водночас, зазначається, що процес формування переліку осіб, які за результатами судово-медичної експертизи отримали середньої тяжкості тілесні ушкодження під час участі в Революції гідності, тільки розпочався. Станом на листопад 2015 року до цього переліку внесено лише 50 поранених.
Через відсутність можливості отримання належного медичного обслуговування протягом року померло троє тяжкопоранених під час участі у Революції гідності.

У ГПУ кажуть, що Януковича в Україні

чекає теплий чай, м’яке крісло та слідчі»

Генеральна прокуратура очікує на повернення в Україну екс-президента – втікача Віктора Януковича. Про це повідомив представник відомства, прокурор Владислав Куценко.
«Ми з нетерпінням чекаємо на повернення Януковича до України. Його чекає тут і теплий чай, і м’яке крісло, і наші слідчі», – сказав він.
За його словами, Генпрокуратура, у випадку, якщо він повернеться в переддень Нового року, має намір зробити йому якийсь новорічний подарунок.
«Ми навіть зробимо йому подарунок», – додав Куценко. Він підкреслив, що безпека Януковичу буде гарантована.
Раніше в інтерв’ю російським ЗМІ Янукович повідомив про бажання «повернутися в політику».
21 лютого 2014 Янукович самоусунувся від виконання конституційних обов’язків голови української держави, після чого за маршрутом Межигір’я – Харків – Донецьк – Сімферополь – Севастополь – Новоросійськ разом зі своєю співмешканкою Любов’ю Полежай і найближчим оточенням сховався на території путінської Росії. За даними ЗМІ, в РФ він проживає у Підмосков’ї, час від часу навідуючись на територію біля Сочі.
2 грудня цього року в Україну з Відня (Австрія) планував повертатися один з найбільш одіозних представників бізнес-пулу Януковича, близький до теперішнього проросійського «Опозиційного блоку», мільярдер Дмитро Фірташ. Але після анонсування міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим негайного арешту, підприємець з’являтися у себе на Батьківщині передумав.

Туреччина планує запровадити проти

Росії санкції, а з Україною створити

зону вільної торгівлі

Влада Туреччини обговорює можливість запровадження, у випадку необхідності, санкцій проти Росії. Про це заявив у вівторок, 8 грудня 2015 року, турецький прем’єр Ахмет Давутоглу, передають «Крим. Реалії».
Він додав, що Анкара залишається відкритою для переговорів з Москвою.
Заява Давутоглу прозвучала на його зустрічі з депутатами від правлячої Партії справедливості і розвитку.
Натомість, з Україною турецькі лідери планують економічне зближення.
Як заявив особливий посол МЗС Туреччини з питань Кавказу, Центральної Азії, Росії та Східної Європи Шефік Вурал Алтай на зустрічі українських народних депутатів з турецькою делегацією у Комітеті закордонних справ Верховної Ради, турецька сторона сподівається підписати Угоду про вільну торгівлю з Україною буквально найближчими місяцями. Про це на Facebook повідомила нардеп від БПП Світлана Заліщук (група «Єврооптимісти»).
За її словами, насправді діалог щодо ЗВТ тривав із 2011 року і був уповільнений у 2013. Але російський літак, який порушив повітряні кордони Туреччини, й антипутінські економічні санкції по суті пришвидшили цей процес. «Для України це може стати новою економічною можливістю», – наголосила Заліщук.
«Також наші колеги з Туреччини озвучили кілька важливих тез щодо:
– підтримки нашої інтеграції до НАТО й готовності робити практичні кроки в цій сфері;
– потреби повертати питання Криму на міжнародний порядок денний;
– необхідності вироблення стратегії з протидії у гібридній війні, об’єктом якої стала Туреччина», – додала Заліщук.
З початку грудня Туреччина значно ускладнила перетин російськими військовими та цивільними суднами проток Босфор та Дарданелли. У відповідь росіяни влаштували акцію із залякування турків й навмисно продемонструвала на палубі одного з човнів моряка зі скерованим на Стамбул зарядженим гранатометом.
24 листопада російський військовий літак Су-24 був збитий військовими Туреччини.
Путін вимагав від Туреччини офіційних вибачень, а президент Туреччини Ердоган відмовився зробити це. «Думаю, що якщо хтось і має вибачатися, то це не ми», – сказав глава держави в інтерв’ю телеканалу CNN.
Через конфлікт між двома країнами РФ вирішила скасувати туристичну співпрацю з Туреччиною, відмовилася від спільних військових навчань і скасувала безвізовий режим.

Зареєстровано законопроект,

що забороняє торгівлю з окупованими

територіями, вибори на них, постачання ресурсів

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону «Про тимчасово окуповану територію України», що забороняє торгівлю з окупованими територіями, їх водо- та енергопостачання, а також встановлює правовий режим лінії розмежування.
«Ми зареєстрували законопроект «Про тимчасово окуповану територію України». Цей законопроект пропонує кілька важливих речей, головні з яких: заборона постачання на окуповані території паливно-енергетичних ресурсів та води. Це означає, що уряд не зможе постачати, наприклад, електроенергію до Криму», – написала віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд («Самопоміч») на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Крім того, за її словами, закон «забороняє ввезення вантажів (товарів) з окупованих територій, окрім особистих речей громадян». «Тобто, уряд не зможе купувати вугілля в «ДНР», і ми не будемо фінансувати терористів», – пояснила віце-спікер.
Закон також «встановлює правовий статус державного та митного кордону для лінії розмежування». «Це означає, що якщо ми не можемо контролювати кордон із Росією, то, принаймні, ми маємо контролювати кордон із «ДНР» і «ЛНР», – наголосила віце-спікер.
«Забороняє проведення виборів та референдумів на тимчасово окупованій території. Тому що неможливо проводити вибори за українським законодавством на територіях, де немає держави Україна. Тому що після терактів у Парижі президент США заявив, що терористи мають бути знищені. Знищені, а не обрані», – додала Сироїд.
При цьому, віце-спікер зазначила, що «один із небагатьох шансів цього законопроекту перетворитися на закон – це тиск з боку суспільства».
За її словами, Україна, «по суті, сама фінансує окупантів, торгуючи з ними». «Українське законодавство не те що не заважає, а навіть сприяє забезпеченню окупаційних військ необхідними для них ресурсами… Це політика «страуса» з боку держави – усі знають про контрабанду, про вугілля, яке ми купуємо в «ДНР», про корупцію на пунктах в’їзду-виїзду в окуповані території, про продаж електроенергії, але врегулюванням проблем займаються активісти, що блокують постачання товарів до Криму», – пояснила Сироїд.
За рахунок даного закону, стверджує вона, можна буде припинити практику, коли у відповідь на «гібридну війну» Росії Україна «симулює гібридний мир».

«Землю» Довженка покажуть

на Фестивалі світових шедеврів ЮНЕСКО

ЮНЕСКО до свого 70-річчя склала список із п’яти кінострічок, що будуть представлені на Фестивалі світових шедеврів.
Як повідомила на прес-конференції у вівторок, 8 грудня, голова Міжнародного фонду культурного співробітництва Влада Литовченко, до списку включено й український художній фільм Олександра Довженка «Земля», інформує LB.ua.
«До 70-річчя створення ЮНЕСКО і до 120-річчя світового кінематографа виокремили 5 фільмів, які складатимуть Фестиваль світових шедеврів. І художній фільм Олександра Довженка «Земля» увійшов до цієї п’ятірки», – зазначила Литовченко.
Нагадаємо, прем’єра німого фільму Олександра Довженка «Земля» відбулася в 1930 році. За кордоном фільм визнали одним із найпоетичніших у світовому кіно. 1958 року картина посіла 10-е місце серед 12 найкращих фільмів в історії кіно на Всесвітній виставці у Брюсселі.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers