rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одеські євромайданівці вимагають від влади відповіді на 126 запитань
Чому досі не звільнені 126 міліціонерів, які два роки тому зносили одеський Майдан біля пам’ятника Дюку на Приморському бульварі? З таким запитанням звернулися до влади активісти «ДемАльянсу», які 25 листопада влаштували біля обласної державної адміністрації флешмоб-протест «126 запитань владі».

  Title
  Саша Боровик розмовляє з учасниками акції
Вони розклали перед приміщенням ОДА 126 великих знаків запитання, щоб отримати чітку відповідь, чому міліціонери не звільнені відповідно до закону «Про очищення влади». Співробітники правоохоронних органів, які нищили наметове містечко, за словами лідера одеської організації «Демократичного Альянсу» Олексія Чорного, проігнорували той факт, що рішення про знесення містечка було прийняте судом незаконно, вони брали участь у пограбуванні майна майданівців (завантажили в автомобіль без номерів і вивезли у невідомому напрямку), незаконно затримували активістів і фальсифікували справи проти них.
Олексій Чорний також сказав: «У нас є запитання до МВС, до прокуратури, до представників партії влади, чому організатори і виконавці знесення Майдану досі служать у правоохоронних органах і не позбулися своїх погонів. А деякі з них навіть пішли на підвищення. Рік тому ми доклали зусиль до проведення службового розслідування, і МВС має у своєму розпорядження всі імена організаторів. Ми вимагаємо, щоб ніхто з цих людей не перейшов на роботу в поліцію».
Напередодні акції Олексій Чорний для прикладу розповів на своїй сторінці у Facebook про полковника міліції Олексія Вдовиченка. «Рівно два роки тому, 24 листопада 2013 року, саме він організовував знесення одеського Євромайдану, – стверджує лідер «ДемАльянсу». – Також він був присутній і на місці подій вночі, коли нас затримували, коли зривали і вивозили наші намети на автомобілі без номерів. Його обличчя є на відео, його особа та організаторські функції встановлені в результаті службового розслідування. На той момент він обіймав посаду заступника начальника міського управління ГУМВС України в Одеській області. А влітку цього року він був призначений заступником начальника обласного відділення МВС. Тобто, пішов на підвищення».
Під час акції до представників «ДемАльянсу» вийшов радник голови Одеської обласної державної адміністрації Саша Боровик. Він заявив, що підтримує вимоги активістів щодо прозорого розслідування цієї справи. А ще намагався пояснити учасникам флешмобу, що саме заважає нинішньому керівництву області вжити необхідних заходів стосовно 126 міліціонерів, що зносили Майдан. З’ясувавши, що Боровик допомогти нічим не зможе, учасники акції протесту залишили площу. А запитання щодо розслідування розгону Євромайдану так і залишилися невирішеними.

Нерозмінний Фірташ та сусідній цар – проти козаків і турецького султана

Активісти «Азова» проти колишніх прокурорів на посадах в Одесі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers