rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Найголовніші події українського Чикаго. Конгрес спільноти українського духовенства
 Title 
 Спільна фотографія в катедрі св. Миколая 

Історична подія відбулася у житті української греко-католицької Церкви в Північній Америці. Упродовж трьох днів у Чикаго (20-23 жовтня 2015 року) проходив загальноамериканський конгрес українського духовенства греко-католицької церкви в США.


Він відбувається раз на п’ять років, а цьогорічна дата співпала з XIV звичайною Асамблеєю Синоду Єпископів Католицької Церкви у Ватикані. Перед священиками, як провідними керівниками християнської спільноти, поставлено завдання реально оцінити сучасну родину, взяти над нею душпастирське опікунство, яке, своєю чергою, поширюється на всю громаду. Церква повинна змінити свою мову так, щоб вона стала динамічною і зробила більш доступним вчення церкви, відкриваючи оновлений діалог з родинами, окремою сім’єю. «Я вже неодноразово повторював, що у ХХ сторіччі християнська родина врятувала і захистила нашу Церкву. А сьогодні нашим святим обов’язком є захистити і врятувати українську християнську родину», – заявив у своєму інтерв’ю Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, який брав участь у Синоді Єпископів Католицької Церкви у Ватикані.

 Title 
  У греко-католицькій церкві св. Йосифа-Обручника

Учасники в Чикаго відслужили разом Святі Літургії в українській греко-католицькій церкві св. Йосифа-Обручника, яка на правах господині приймала конгрес. Головним промотором був отець-декан Василій Салковський, ЧСВВ, голова чиказького деканату, парох української греко-католицької церкви Різдва Пречистої Діви Марії у Пейлос-Парку, Іл.

Особливою була зустріч з учнями католицької школи св. о. Миколая. Вона нагадувала старі добрі часи, описані в шкільній читанці про св. Миколая. До школи завітали отці, щоби поблагословити спільноту щирою молитвою. Владика Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський (США), народжений у Канаді, прийнявши на вишитім рушникові хліб-сіль, подякував та звернувся з пам’ятною промовою. Гості були щиро вражені тим, як у Чикаго вже понад 70 років через школу св. Миколая виховується майбутнє української громади.

Під час екскурсії в Український Національний музей священики мали нагоду побачити виставку, присвячену 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Кожен мав за честь подякувати меценатові д-ру Юрієві Подлуському, який подарував музеєві безцінну колекцію хрестів, нагород, перснів, чаш, що належали митрополитові. Владика Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський (США), владика Павло (Хомницький), єпископ Стемфорду, владика Богдан (Данило), єпископ Парми, і владика Іван (Бура), єпископ-помічник Філадельфії, представник УГКЦ у Вашингтоні, понад 100 священиків – не лише з усіх куточків Америки, де вони очолюють греко-католицькі парафії, вони – сини світу, народжені в Україні, Англії, Польщі та в інших країнах – вклонилися Слузі Божому – митрополитові Андрею.

Згодом духовенство відвідало український греко-католицький собор святих Володимира й Ольги в Чикаго, благословенний Патріархом Йосифом Сліпим.

На завершення відбулася Архієрейська Свята Літургія в катедрі св. о. Миколая. Незабутні враження і бажання залишитися у Великодні, наспіваному дивовижними чоловічими голосами, так само обіймами скріпленому на плечі того, хто при потребі подасть руку допомоги, віддзеркаленому золотими ризами молитов у німбі самої України.

Title Title 
 Зустріч з меценатом д-ром Юрієм Подлуським у музеї





 Владика Стефан (Сорока), Митрополит
Філадельфійський (США) та декан Василій Салковський,
ЧСВВ, голова чиказького деканату, парох української
греко-католицької церкви Різдва Пречистої Діви Марії
у Пейлос-Парку в музеї

 Title Title
 У школі св. Миколая

 

Нове покоління для нової України

Українська делегація в Чикаго Вивчення досвіду з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers