rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Волонтери-шахраї спекулювали на пам’яті співака Кузьми Скрябіна
Title  
 Марк Гордієнко
 
Останнім часом в Україні, як гриби після дощу, почали з’являтися лжеволонтерські благодійні центри, які збирають пожертви, нібито, для наших бійців у зоні АТО. Виявити їх досить важко, але можливо. Це довів голова «Ради громадської безпеки», кошовий отаман козацького товариства «Чорноморське гайдамацьке з'єднання» Марк Гордієнко. Про це він розповів на брифінгу в Одеському кризовому медіацентрі. За його словами, в Одесі працює шахрайська організація під назвою «Сектор єднання». Одесити знають її за коробками для пожертв, встановленими у мережі супермаркетів «Сільпо». Очолює її Максим Ярощук. Гроші й речі, пожертвувані цій організації, просто привласнюються її керівником. А почалося все з того, що одеські аферисти захотіли нажитися на пам’яті співака Кузьми Скрябіна і патріотах країни. Лжеволонтери оголосили про створення батальйону імені Кузьми Скрябіна і почали збирати під це діло добровільні пожертви. Для видимості роботи запросили півтора десятка реальних бійців, що побували у зоні АТО. Справа закінчилася трагедією.
 Title 
 Скринька для пожертв лжеволонтерам
 
Насправді ніхто й не думав створювати батальйон. Запрошених бійців поселили в гуртожитку, а коли ті стомилися чекати і почали ставити незручні запитання, їх просто почали споювати горілкою. Під час одного застілля бійці посварилися, влаштували бійку, в результаті – один із них від отриманих ножових поранень помер у лікарні. Цим формування «батальйону» й завершилося, але керівник лжеволонтерської організації «Сектор єднання» Максим Ярощук продовжив обдурювати людей, збираючи кошти, нібито, на допомогу солдатам Української армії. В реальності ж гроші потрапляли до його кишені.
«Уперше я звернув увагу на цих лжеволонтерів, коли ми почали вивчати ситуацію щодо відправки Ярощуком двох коробок із протермінованими ліками батальйону «Шторм». Бійці повернули їх назад і поскаржилися нам, – каже Марк Гордієнко. – Ми викликали Ярощука до себе, почали з’ясовувати подробиці його діяльності, й з’ясувалося, що вся вона «липова». Після бесіди він зізнався у своїй шахрайській діяльності, дав нам на камеру обіцянку припинити це».
«Ради громадської безпеки» не лише серйозно попередила Максима Ярощука, але й надіслала 10 вересня листи главі Одеського облУВД Гіоргі Лорткіпанідзе і прокуророві області Давиду Сакварелідзе з вимогою притягнути лжеволонтерів, які спекулюють на пам’яті Кузьми Скрябіна, до відповідальності.
«Але коробки шахрайської організації «Сектор єднання» і досі стоять у «Сільпо», – з обуренням повідомляє Марк Гордієнко, – А на іноземних сайтах лжеволонтери розмістили дані своїх банківських карток, нібито, для збору коштів для АТО. І вони все ще там залишаються».

Щоб захистити закон, треба його порушити? Моя версія причин політичних репресій, які набирають обертів

Олена Мосійчук: «Для медика не існує бою, для медика існує тільки його поранений»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers