rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Проект «Електронний суд» першими в Україні впровадили одесити
Я вам не скажу про всю Одесу, але те, що місцеві суди стали першими в країні, які запровадили повний електронний документообіг, це точно. Як і обіцяв начальник Судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко, з 1 вересня проект «Електронний суд» стартував у Київському районному суді Одеси та в Овідіопольському районному суді Одеської області. Така система знизить вплив людського фактора, знівелює корупцію в судах і заощадить учасникам процесу їхні час і кошти.

Презентували можливості електронного судочинства для журналістів 24 вересня безпосередньо у Київському районному суді. У цьому заході взяли участь заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе, голова Державної судової адміністрації України Зіновій Холоднюк, керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід М. Вон та інші фахівці.
«Ці пілотні проекти – значний крок вперед на шляху покращення якості судових послуг з метою забезпечення справедливого та неупередженого правосуддя в Україні, – наголосив Девід Вон. – USAIDі й надалі підтримуватиме Державну судову адміністрацію України та Раду суддів України в модернізації роботи суду в загальнонаціональному масштабі».
Після презентації проекту всі були запрошені на саме судове засідання, яке здійснювалося із застосуванням повного електронного документообміну між судом і учасниками процесу. Суд оперативно розглянув цивільну справу, яка надійшла в електронному вигляді, задовольнив позов і невідкладно надіслав електронну копію свого рішення адвокату і позивачеві.
Голова Київського райсуду Сергій Чванкін потім розповів: «Проект «Електронний суд» – це суттєва і позитивна новація, завдяки якій можна уникнути непродуктивних затрат часу і значно скоротити витрати на судові справи. До нашого суду електронною поштою уже подано вісім цивільних позовів, сім справ уже розглянуто з прийняттям рішення. Ми робимо все можливе, щоб полегшити громадянам доступ до правосуддя».
На першому поверсі у цьому суді діє інформаційний центр, в якому за лічені хвилини кожен може отримати потрібну йому інформацію. Приймають заяви позивачів три співробітники, тож вистоювати у черзі нікому не доводиться. Вся інформація про суд розміщена на його сайті та на візитних картках.
Невдовзі так діятиме вся оновлена судова система в Україні.

Саакашвілі взявся викорінювати корупцію

Втіливши проект «Міжмор'я», Європа відгородиться від Росії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers