rss
06/17/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Семен Глузман: «Порошенку потрібно відмовитися від практики постійної брехні своєму народові»
Правозахисник і дисидент вважає, що українська влада катастрофічно втрачає час, не проводячи швидкі і серйозні реформи.

Президент України Петро Порошенко втратив народну довіру. Щоб повернути її, главі держави потрібно припинити брехати українцям. Таку думку висловив в інтерв'ю виданню «iamir.info» президент Асоціації психіатрів України, правозахисник і дисидент Семен Глузман.
Глузман підкреслює, що у президента України народної довіри вже немає, але виправити цю ситуацію наразі можна. «Наприклад, його небажання відмовитися від бізнесу. Або – історія з його сином. Син президента, звичайно, геніальний парламентарій. Але є «несмачні» для суспільства речі. Мені ж не шкода, що президентський син – там, у парламенті. Але цим рішенням – відправити сина в депутати – Порошенко прив'язав себе до тієї ж галери, на якій сьогодні пливуть всі інші злодії і негідники... І він вже не може вискочити звідти», – каже правозахисник.
Глузман вважає, що Порошенку потрібно міняти радників. «Повторю – йому необхідно відмовитися від практики постійної брехні своєму народові. Ну, якщо у тебе проблеми з прем'єр-міністром – скажи про це вголос! Адже ми все одно знаємо про ці проблеми! Та ми ж прекрасно знаємо, що молодий чоловік став мільярдером за півтора року», – каже він.
«Якщо є ситуація, в якій він повинен поступитися західним правителям – як із внесенням змін до Конституції України, які нам диктує Захід, – він мусить чітко про це сказати. Не треба приховувати це», – додав він.
Правозахисник також висловив думку з приводу подій під Верховною Радою 31 серпня. «Я не вірю, що недавні події під Верховною Радою – це Путін. І не «Свобода» теж. Це зробив звичайний молодий чоловік, який кипів ненавистю, і не знає, як вчинити... Я не думаю, що йому хтось щось наказав. Але і Тягнибок, і Ляшко винні в іншому – вони створюють таких молодих людей», – акцентував він.
Він також підкреслює, що українська влада катастрофічно втрачає час. «Так ось – я хочу, щоб у моїй країні з'явився де Голль, який швидко й успішно навів порядок у зруйнованій після війни Франції. Так, він був жорсткою людиною. Але нам якраз сьогодні необхідна диктатура закону. Не диктатура особистості! Але, на жаль, Порошенко – не де Голль. Зовсім не де Голль. І це, насправді, дуже страшно», – додав він.
Правозахисник підкреслив, що зараз необхідно проводити швидкі і серйозні реформи. «Ніхто не береться за це. І ось цю бездіяльність я виправдати не можу. Я розумію, чому президент не може з цим впоратися. Тому що у нього рефлекси бізнесмена. А рефлекси бізнесмена і рефлекси політика – не завжди поєднані», – говорить він.
Глузман прогнозує, що Порошенко буде змушений почути невдоволення, яке зараз визріває. І, не чекаючи прояву народної агресії, почне вчитися керувати країною. «Я розумію, йому це буде дуже важко робити. По-перше, потрібно буде сина в армію відправити... По-справжньому, а не «за легендою». Липецьку фабрику продати. І не тільки Липецьку. Свій кримський бізнес призупинити хоча б на час, допоки Крим анексований...» – зазначив правозахисник.

Георгій Тука: «Розслідування розстрілу мобільної групи – тест. У випадку його провалу владою мені неважко буде звільнити крісло»

Перес поділився досвідом з українцям: «Ми повинні були зрозуміти, що у нас нема вибору – ми повинні тільки перемогти»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers