rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Зі світу Hi-Tech

Берлінський ярмарок IFA – розмай побутової електроніки

Щорічний ярмарок побутової електроніки у Берліні, що зветься IFA, є одним з тих місць, де великі компанії і маленькі фірми виставляють свої найостанніші моделі.
Як і у попередні роки, головну увагу привертали нові смартфони та ґаджети, які можна носити на собі. Битва за ґлобальний ринок смартфонів та смартгодинників триває.
Компанії на зразок Sony та Huawei дебютували з новими флагманськими моделями тоді, коли компанія Samsung оприлюднює новий смартгодинник, який, на думку оглядачів, постає останньою зброєю корейських виробників у боротьбі з компанією Apple.
Розповідає Амір Таманнай, головний редактор технологічного вебсайту GIGA: «Huawei продемонструвала деякі цікаві нові ґаджети, а також досить конкурентоспроможні в сенсі ціни прилади, які надходять до європейських та міжнародних ринків. Sony презентувала нову лінію смартфонів на зразок Xperia Z5 та Xperia Z5 compact, два надзвичайно цікаві смартфони. Існує невеликий шанс того, що Samsung може оголосити про надходження свого планшета Note 5 phablet до Європи, який попередньо вже було презентовано у Північній Америці та Азії».
У попередні роки Samsung використовував цей ярмарок для презентації найостаннішої лінії своїх планшетів Galaxy Note.
Проте цей рік постає дещо відмінним. Корейський гігант хотів провести окрему презентацію місяцем раніше у Нью-Йорку.
Компанія Apple мала би презентувати свій найостанніший смартфон, який став би наступником iPhone 6, який і буде виставлено на ринках уже з вересня.
Samsung показала на ярмарку смартгодинник Galaxy Gear S2
Розповідає Шу Он Квок, старший редактор технологічного вебсайту AndroidPit: «Йдеться про смартгодинник, який вже було показано за посередництва віце-президента дизайнерського бюро у США, і він виглядає дуже гарно. І певною мірою, він виглядає як годинник Apple. Отож, конкуренція з Apple триває».

Джерело: euronews

 Sony Xperia Z5 Premium став першим

у світі смартфоном з екраном 4К

Нещодавно у Берліні відбулася презентація японської компанії Sony, яка відкрила нову сторінку в історії мобільних пристроїв: вперше на сцені показали смартфон з 4K-дисплеєм – Sony Xperia Z5 Premium. Він отримав 5,5-дюймову матрицю з роздільною здатністю 3840x2160 пікселів, що становить 806 пікселів на дюйм. Смартфон потрапить в руки користувачів уже наприкінці осені. Крім того, були представлені оновлені Sony Xperia Z5 і Z5 Compact – головною відмінністю від попередників стала оновлена кнопка вмикання, яка відтепер прямокутна і містить сканер відбитків пальців. Останній сертифікований за стандартом FIDO і підтримує авторизацію за допомогою відбитків пальців для здійснення онлайн-платежів. Нарешті оновили японські інженери і камеру: її роздільна здатність зросла до 23 Мп, а швидкість автофокусування заявлена як найвища серед усіх існуючих смартфонів.
«Смартфони – це частина нашого життя. Оскільки користувачі вже створюють, відправляють і споживають більшу частину контенту на ходу, ми застосували останні розробки Sony для вдосконалення камери, зовнішнього вигляду екрана пристроїв, зробивши модельний ряд Xperia Z5 зручним для щоденних завдань та розваг, – сказав Хірокі Тотоки, президент і генеральний директор Sony Mobile Communications».
Усі три смартфони отримали камеру з роздільною здатністю 23 Мп і великою матрицею Exmor RSTM для мобільних пристроїв розміром 1/2,3 дюйма й об’єктивом F2.0 G. З часів Xperia Z1 це перший абсолютно новий модуль камери для смартфонів Sony, який перейняв низку технологій фотокамер ?TM для отримання дуже чітких, яскравих фотографій. Завдяки надшвидкому автофокусуванню камера поєднує швидкість і точність для фіксації необхідних моментів за частки секунди. Швидкість захоплення зображення в 0,037 секунди вражає уяву – це швидше, ніж ви встигнете моргнути (в середньому, 0,1-0,4 с).
Поєднання матриці Exmor RSTM для мобільних пристроїв і програмного забезпечення дозволяє максимально наблизити будь-який об’єкт, чи то пам’ятник, витвір архітектури чи будь-який інший предмет, що вас зацікавив, завдяки 5-кратному збільшенню з мінімальною втратою якості. Крім того, була вдосконалена технологія для зйомки в умовах слабкого освітлення, що забезпечує отримання більш якісних фотографій без спотворень і розмитого зображення вночі або в темряві – ідеальне рішення для зйомки сходу сонця або нічного міського пейзажу.
Оскільки створення контенту для соціальних мереж набирає дедалі більшої популярності, серія Xperia Z5 представляє оновлену версію технології Steadyshot, яка отримала новий режим Intelligent Active Mode, що забезпечує плавну стабілізацію без спотворення навіть під час їзди на велосипеді або скейтборді. Також підвищено якість відеозйомки в умовах слабкого освітлення.
Повертаючись безпосередньо до смартфонів, почнемо розповідь з першого в світі 4K-смартфона Sony Xperia Z5 Premium.
екран: 5,5 дюйма, IPS TRILUMINOS, 3840x2160 пікселів, щільність пікселів 806 ppi;
процесор Qualcomm Snapdragon 810;
графічний прискорювач Adreno 430;
основна камера: 23 Мп, Exmor RS, 24 мм, швидкий автофокус, можливість зйомки 4K-відео, 5-кратний зум без втрати якості, HDR;
фронтальна камера: 5 Мп Exmor R, захоплення відео в Full HD- форматі, широкий кут;
захист від потрапляння води і пилу IP65/IP68;
3 ГБ оперативної пам’яті;
32 ГБ ПЗУ + слот для microSD до 200 ГБ;
мережа: LTE Cat 6, GSM, GPRS/EDGE (2G), UMTS, HSPA+ (3G);
акумулятор: 3 430 маг (до 2 днів роботи);
ОС: Android 5.1 Lollipop;
розміри: 154,4 x 75,8 x 7,8 мм;
вага: 180 р.
Смартфон постачається в трьох кольорах: чорному, сріблястому і золотистому. Задня панель смартфонів дзеркальна: в її відображенні буквально можна побачити, що відбувається у вас за спиною. Кажучи про 4K-екран, необхідно зауважити, що в смартфоні застосували одразу декілька технологій для максимально продуктивного використання такої високої роздільної здатності. По-перше, будь-який контент буде автоматично адаптуватися під новий екран з допомогою апскейлінга. Крім того, Xperia Z5 Premium обладнаний інноваційною функцією Sony «запам’ятовування дисплея» – передавання даних оптимізовано таким чином, що пристрій запам’ятовує переглянуті раніше зображення і кешує фотографію або відео – користувачеві не потрібно щоразу завантажувати файл цілком, що значно скорочує навантаження на акумулятор.
Був представлений черговий флагманський смартфон Sony Xperia Z5. Не беручи до уваги екран, його специфікації не сильно відрізняються від преміального побратима.
екран: 5,2 дюйма, IPS TRILUMINOS, 1920х1080 пікселів, щільність пікселів 428 ppi;
процесор Qualcomm Snapdragon 810;
графічний прискорювач Adreno 430;
основна камера: 23 Мп, Exmor RS, 24 мм, швидкий автофокус, можливість зйомки 4K-відео, 5-кратний зум без втрати якості, HDR;
фронтальна камера: 5 Мп Exmor R, захоплення відео в Full HD-форматі, широкий кут;
захист від потрапляння води і пилу IP65/IP68;
3 ГБ оперативної пам’яті;
32 ГБ ПЗУ + слот для microSD до 200 ГБ;
мережа: LTE Cat 6, GSM, GPRS/EDGE (2G), UMTS, HSPA+ (3G);
акумулятор: 2 900 мАч (до 2 днів роботи);
ОС: Android 5.1 Lollipop;
розміри: 146 x 72 x 7,3 мм;
вага: 154 р.
Ще однією довгоочікуваною новинкою став 4,6-дюймовий Sony Xperia Z5 Compact.
екран: 4,6 дюйма, IPS TRILUMINOS, 1280х720 пікселів; щільність 323 ppi;
процесор Qualcomm Snapdragon 810;
графічний прискорювач Adreno 430;
основна камера: 23 Мп, Exmor RS, 24 мм, швидкий автофокус, можливість зйомки 4K-відео, 5-кратний зум без втрати якості, HDR;
фронтальна камера: 5 Мп Exmor R, захоплення відео в Full HD-дозволі, широкий кут;
захист від потрапляння води і пилу IP65/IP68;
2 ГБ оперативної пам’яті;
32 ГБ ПЗУ + слот для microSD до 200 ГБ;
мережа: LTE Cat 6, GSM, GPRS/EDGE (2G), UMTS, HSPA+ (3G);
акумулятор: 2 700 мАч (до 2 днів роботи);
ОС: Android 5.1 Lollipop;
розміри: 127 x 65 x 8,9 мм;
вага: 138 р.
Стверджується, що час автономної роботи всіх трьох смартфонів становить до 2 днів в змішаному режимі. Цьому сприяє фірмовий енергозберігаючий режим STAMINA. Приємним доповненням стала наявність технології Qualcomm Quick Charge 2.0, яка дозволяє використовувати смартфон протягом 5,5 години після 10-хвилинної зарядки за допомогою сертифікованого зарядного пристрою Quick Charge 2.0, наприклад, Quick Charger UCH109. Xperia Z5 і Z5 Compact надійдуть у продаж по всьому світу в жовтні цього року, реліз Xperia Z5 Premium запланований на листопад. Xperia Z5 і Xperia Z5 Premium будуть доступні в модифікаціях з одним і двома слотами для SIM-карт. Вартість буде оголошена пізніше.
Зі смартфонами в продажу з’явиться безліч функціональних захисних чохлів для кожної моделі Xperia Z5 у відповідних колірних рішеннях. Крім того, на полицях магазинів дебютує стерео Bluetooth гарнітура SBH54 – пристрій, що володіє різноманітною функціональністю. Користувачі смартфонів з великою діагоналлю екрана оцінять функцію, завдяки якій можна розмовляти за допомогою гарнітури без використання навушників за допомогою вбудованого динаміка і мікрофона. Пристрій також дозволяє читати повідомлення, програвати музику і насолоджуватися вбудованим FM-радіо. Також Sony представляє нову Hi-Res Audio гарнітуру MDR-NC750, за допомогою якої ви зможете слухати музику високої якості без перешкод і спотворень за рахунок зниження рівня фонового шуму на 98%.

Джерело: http://www.cn.ua

 

Велоінновації

На цьогорічній виставці Eurobike у німецькому місті Фрідріхсгафені 1300 фірм з 53 країн світу експонували свої нові моделі та супутні товари. Цю інформацію надали організатори найбільшої велосипедної виставки у світі.
Сильний акцент цього разу робили на е-велосипедах, які нині постають рушійною силою велосипедної промисловості. Мультимедійні пристрої на велосипедах також нині стають надзвичайно важливими.
Cobi – модель кабіни, яка передає деяку інформацію з приєднаного до велосипеда авто. Система складається з приладу Cobi Hub та його контрольного важеля, а на смартфоні велосипедиста існує відповідний пристрій. На додаток до потужного ліхтаря, велосипедистові також пропонується протиугінний пристрій у формі акселерометра зі сигналом і спалахом світла. Використовуючи цей пристрій, система може ще й підзаряджати телефон. Ціна цього приладу 179-300 євро.
Розповідає засновник і директор фірми «Cobi» Андреас Ґалерт: «Cobi розшифровується як Connected biking, або ж об’єднаний велосипедизм. Саме ця система перетворює будь-який велосипед на смарт-велосипед. Ми поєднуємо 6 складових частин велосипеда в одну-єдину, базовану на смартфоні, систему, яка складається зі 100 функцій, що мають підсилити велосипедний досвід користувачів».
Модель Lifebike компанії Сorratec є тренувальним апаратом для людей із проблемами серця. Тут є вимірювач пульсу та медичний монітор для кардіо-пацієнтів. У найближчому майбутньому система також буде здатна зупиняти їзду на велосипеді, якщо серцебиття стає досить частим. Ціна апарата: 3599-4899 євро.
Найменший велосипедний GPS надійшов від компанії Lezyne і за розміром є лише трохи більшим, ніж сірникова коробка. Цей пристрій йде у комплекті з приладами Bluetooth Smart включно з вимірювачем ритму серцебиття. Пристрій Lezyne Ally app на вашому смартфоні дозволятиме отримувати повідомлення про листи електронної пошти, тексти і телефонні дзвінки.
Італійська марка NEOX пропонує низку електро-велосипедів, які ґрунтуються на інновативній технології.
На задній виделці колеса є перемикач 8 швидкостей зі вбудованим мотором. Рама має у собі замінну батарею, яка б дозволяла пробіг від 80 до 100 км. Також там є два замки, один – на кермі, а інший – на велосипедній вилці колеса. Тут також існує багато інших речей, які мають поліпшити життя велосипедиста.
Розповідає Джанні Маццео, директор Neox: «Одна з новинок – це швидке відпускання заднього колеса впродовж кількох секунд. Ланцюг повністю закрито, у вас ніколи не будуть брудні руки. Ми також маємо базований на PIN-коді протиугінний пристрій, який запускає велосипед у нейтралізований стан, коли його просто не можна використовувати, якщо хтось хоче його вкрасти».
Одяг та деталі також постають важливим ринком для велосипедистів. Тут також повно інновацій, як от шкарпетки від фірми Sealskinz, які не мокнуть.
Компанія Vaude пропонує шорти з буквально вторинної сировини, зроблені з фрагментів рибальських сіток.
А куртка зі світловідбивачем від фірми Dare 2b не лише відштовхує воду, а й виготовлена з матеріалу, який 100% відбиває світло, тож її видно за будь-якої погоди.
Або візьмімо окуляри від фірми Uvex, які миттєво пристосовуються до різних відтінків світла. Тепер ця німецька компанія пропонує ці надзвичайно унікальні окуляри у новій супер-сучасній оправі за 300 євро.
Розповідає Матіас Адлер, менеджер фірми Uvex: «Врешті-решт, окуляри працюють як маленький телевізор. Ми маємо ламінат з рідких кристалів у задній частині скла з напругою у 8 вольт; він затемнює кристали, ви натискаєте кнопку знов, напруга спадає, і скло знову прозоре!»
Модель Seatylock – це велосипедне сидіння, яке швидко і просто перетворюється на замок лише за 15 секунд! Все це можна придбати за 150 євро вже наприкінці року.
Пристрій Bike-Lift фірми EAL – це пристосування для перевезення велосипедів у задній частині авто. Воно має у собі електричний ліфт, що піднімає велосипед нагору і спускає його донизу. Завдяки цьому навіть важчі моделі піднімаються для завантаження доволі легко.

Джерело: euronews

10 маловідомих українських художників зі світовими іменами, яких нам варто знати

Унікальний підводний ресторан «PerAquum», Мальдіви

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers