rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Журналісти з’ясували, як запровадження Євро-5 змінить український авторинок
Запровадження з 2016 року норм Євро-5 в Україні може призвести до змін на ринку. Велика ймовірність, що деякі марки і моделі, які не відповідають цьому новому стандарту, підуть із ринку.

Авторинку більшості європейських і японських автомобільних марок, які представлені в Україні, запровадження Євро-5, що називається, «по барабану», пише Аvtoz.net.
Світові автовиробники дотримуються графіка запровадження екологічних норм у країнах Євросоюзу, від яких Україна відстає на один крок. Інша справа, китайські і російські марки, для яких ринок Євросоюзу повністю або частково закритий. А значить – їм нема сенсу дотримуватися строгих європейських норм. Журналісти переймаються – що буде з ними в Україні, чи є в їхньому модельному ряду відповідні Євро-5 моделі і чи залишиться сервіс тих марок, які будуть змушені піти?
Як повідомила прес-служба корпорації «УкрАвто», тут планують довести весь модельний ряд брендів, які представляє Корпорація «УкрАВТО», до норм токсичності Євро-5. Це заплановано зробити до кінця 2015 року. Мова йде, насамперед, про моделі ЗАЗ і Chery. Відповідно, перехід на Євро-5 не вплине на скорочення модельного ряду. І, природно, перехід на Євро-5 ніяк не позначиться на сервісі моделей минулих років. Він залишиться.
Спеціального складання моделей, що відповідають нормам Євро-4, в Корпорації заздалегідь робити не планують. Не дивлячись на те, що ці авто будуть трохи дешевші від тих, які відповідають Євро-5. Хоча, певна річ, будуть звичайні перехідні залишки «старих» авто за старими цінами.
Як повідомив директор з маркетингу Групи компаній «АІС» Сергій Боровик, у портфелі Групи компаній «АІС» з нового року всі бренди будуть відповідати Євро-5. Навіть російські. Йдеться, насамперед, про автомобілі ГАЗ, УАЗ, SsangYong і Geely. Природно, ніяк не скоротиться і їх сервісне обслуговування.
До слова, як повідомили в прес-службі «УкраАвтоВАЗа», завод у Тольятті теж готовий до введення в Україні Євро-5. Тому всі актуальні моделі Lada будуть постачатися в Україну і після нового року.
Генеральний директор «Богдан Автотрейд» Олег Кривов’яз повідомив, що в модельному ряду є моделі JAC, відповідні нормам Євро-5. Це – JAC S3 і S5 JAC. Припиняється виробництво моделі JAC J2 і її постачання в 2016 не буде точно. Щодо моделей J5 і J6 в «Богдан Автотрейд» очікують від виробників сертифікати відповідності нормам Євро-5 для можливості їх ввезення в 2016 році в нашу країну.
Не дивлячись на те, що деякі моделі підуть з ринку в 2016-му, їх великих складських запасів робити не стануть – для цього немає особливих ресурсів, сказав Кривов’яз. Але певна кількість таких авто на складі все ж таки буде.
Що стосується сервісу, Кривов’яз впевнений, що він залишиться навіть у тих брендів, які покинуть український ринок. По-перше, у компаній є зобов’язання перед покупцями. По-друге, – сервіс – це теж частина бізнесу.
На думку журналістів, із запровадженням Євро-5 теоретично з українського ринку можуть піти такі марки, як Saipa, Samand, Lifan, BYD, FAW, або окремі моделі цих брендів. Теоретично. Адже в їхніх виробників ще є час привести свої моделі у відповідність до нових еконорм.
Нагадаємо, Євро-4 – екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах ( відповідно до Правил Європейської економічної комісії ООН № 83-05 (В).
Євро-5 – екологічний стандарт, що регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів. Стандарт обов’язковий для всіх нових вантажних автомобілів, що продаються в Євросоюзі, з жовтня 2008 р. і для всіх легкових авто – з 1 вересня 2009 р.
Норми за викидами: СН до 0,05 г/км, CO до 0,8 г/км і NOy до 0,06 г/км.

Зарплата колишнього ведучого Top Gear у новому шоу становитиме 15 млн. доларів на рік

Компанія Land Rover показала систему «прозорий причіп»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers