rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Український електромобіль коштуватиме 15 тисяч доларів
Інститут електродинаміки НАН представив проект «Доступний український електромобіль», метою якого є налагодження виробництва в Україні машин з нульовим шкідливим викидом в атмосферу.

Проект Dream Motors передбачає випуск в Україні доступних за ціною електромобілів, зокрема, марки ЗАЗ Lanos – з кузовом пікап і седан, передає Autocentre.ua.
Ці машини зможуть проїхати на одній зарядці до 250 км. При цьому, ціна електромобіля українського виробництва буде приблизно 15 тис. доларів, що вдвічі дешевше, ніж найпопулярніший іноземний аналог Nissan Leaf. Розробляти новий електромобіль будуть фахівці київського Інституту електродинаміки НАН на базі державного підприємства «Науково-виробничий центр «Енергоімпульс».
Наразі Інститут електродинаміки шукає інвестора для створення першого ходового екземпляри машини. Для цього необхідно близько 200 тис. грн. З них 70 тис. грн. піде на покупку кузова, 20 тис. – на електромотор, 100 тис. – на акумулятори, 10 тис. – на зарядку, 7 тис. – на електроніку і ще 10 тис. грн. – на інші виробничі потреби.
Потрібно зазначити, що Інститут електродинаміки має великий досвід у розробці електромобілів, створення для них високоефективних тиристорних і транзисторних тягових перетворювачів, мікропроцесорних систем керування, що забезпечують надійну і безаварійну експлуатацію. Свого часу спільно з фахівцями заводів ВАЗ і ЗАЗ тут були розроблені електромобілі ВАЗ-1801, ВАЗ-2801, ВАЗ-2802, ВАЗ-2702, ЗАЗ-1109, ЗАЗ-11091. У ботанічному саду НАН України вже кілька років успішно експлуатуються два електроцикли вантажопідйомністю 400 кг, виготовлені в інституті на базі серійного трициклу Київського мотоциклетного заводу. Крім того, в Інституті Електродинаміки створені перші гібридні електромобілі на базі ЗАЗ «Таврія» і вантажопасажирського ГАЗ-2752 «Соболь», а також гібридний електротрактор.
А от у Харкові нещодавно створили унікальний електромобіль – машина заряджає акумулятори при гальмуванні та їзді з гори. Безшумний старт і слабкий гул при русі – свій електромобіль конструктори Харківського політеху створили на базі звичайного легковика. У багажнику – 300-кілограмовий акумулятор. Під капотом – унікальне серце – суперконденсатор.

Зарплата колишнього ведучого Top Gear у новому шоу становитиме 15 млн. доларів на рік

Компанія Land Rover показала систему «прозорий причіп»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers