rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

ООН: На Донбасі загинуло майже 8 тисяч осіб

Верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн у вівторок, 8 вересня, під час презентації 11-ї доповіді Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні повідомив, що у зоні конфлікту на сході України зі середини квітня 2014 року по 15 серпня 2015 року загинуло майже 8 тисяч людей.
Про це йдеться в заяві агенції ООН із прав людини.
«Обстріли населених пунктів по обидві сторони лінії зіткнення призвели до тривожного збільшення жертв серед цивільного населення протягом останніх трьох місяців. Необхідно вжити додаткових заходів для захисту цивільного населення та повного припинення бойових дій відповідно до лютневої угоди про припинення вогню», – сказав Зейд.
У доповіді, яка охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2015 року, зазначається, що кількість жертв серед цивільного населення збільшилася більш, ніж вдвічі порівняно з трьома попередніми місяцями: 105 людей було вбито та 308 отримали поранення порівняно з 60 вбитими та 102 пораненими між 16 лютого та 15 травня.
З початку конфлікту на сході України в середині квітня 2014 року, щонайменше, 7 962 людей (включаючи Збройні сили України, цивільних осіб та членів озброєних груп) були вбиті, та, щонайменше, 17 811 – поранені, заявив Верховний комісар.
«Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, передбачене Мінськими угодам, залишилося частковим: озброєні групи та українські Збройні сили продовжили застосовувати міномети, гармати, гаубиці, танки та системи залпового вогню у щоденних боях та артилерійських перестрілках уздовж лінії зіткнення», – йдеться у доповіді.
У ній також йдеться, що протягом звітного періоду більша частина втрат серед цивільного населення в результаті обстрілів була на території, контрольованій озброєними групами.
«Ситуація в України продовжувала ускладнюватися через тривалі бойові дії в окремих районах Донецької та Луганської областей, які, за повідомленнями, підживлюються присутністю та невпинним потоком іноземних бойовиків та найновішого озброєння та боєприпасів з Російської Федерації. Занепокоєння також викликає те, що Російська Федерація і далі надсилає конвої білих вантажівок без повної згоди або інспекції України; їхній точний пункт призначення та вміст неможливо достеменно перевірити», – йдеться в доповіді.
У доповіді ООН також зазначається, що, незважаючи на створення веб-порталу для подання заявок і отримання дозволів онлайн, тимчасовий порядок, затверджений урядом України, все ще суворо обмежує свободу пересування. Через довгі черги на пунктах пропуску протягом тривалого часу люди змушені залишатися в зонах, де вони наражаються на ризик обстрілів, або шукати альтернативні шляхи, які можуть бути заміновані або містити вибухонебезпечні пережитки війни.
«Приблизно три мільйони осіб продовжують проживати на підконтрольній «Донецькій народній республіці» та «Луганській народній республіці» території, позбавлені захисту від порушень та утисків прав людини з боку озброєних груп та їхніх прихильників», – зазначається в доповіді.
Раніше в ООН повідомляли, що зі середини квітня 2014 року по 27 липня 2015 року в результаті збройного протистояння незаконних збройних формувань та Збройних сил України на сході України загинули 6832 особи і зазнали поранень 17 087 осіб.

 На території Луганської ТЕС військові

вилучили два ПЗРК

На території Луганської ТЕС у Щасті військовослужбовці вилучили два переносні зенітні ракетні комплекси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України у Луганській обл.
«7 вересня під час несення служби співробітники Новоайдарського райвідділу міліції спільно з представниками військової комендатури Щастя і військовослужбовцями ЗСУ між 1-м і 2-м ставками охолодження Луганської ТЕС виявили та вилучили два «ПЗРК» (переносний зенітний ракетний комплекс) і чотири пульти наведення», – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що вилучену зброю відправили на дослідження. Даний факт внесено до ЄРДР і кваліфікований за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Одеський суд заарештував на два

місяці керівників місцевого «Правого сектора»

Приморський районний суд Одеси помістив під варту на два місяці керівника Одеського відділення «Правого сектора» Сергія Стерненка, а також керівника Комінтернівського районного відділення організації Руслана Демчука.
Їх обох підозрюють у викраденні депутата Комінтернівської райради Сергія Щербіча. У даний час за цим фактом міліція розслідує два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 146 (викрадення, вчинене групою осіб) та ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений групою осіб) Кримінального кодексу України.
Раніше Приморський суд також заарештував лідера одеського «Автомайдану» Євгена Резвушкіна. Він проходить підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї). Йдеться про кримінальне провадження, що розслідується одеською міліцією за фактом нападу на співробітника прокуратури Київського району Одеси 27 травня цього року.
Перед цим більше, ніж 100 осіб зібралися біля Приморського райсуду, в якому розглядалося обрання запобіжного заходу лідерам місцевого «Автомайдану» і «Правого сектора», і вимагали їх не заарештовувати.

У Києві на Поштовій площі виявили нові

артефакти XVII сторіччя

Під час проведення розкопок на Поштовій площі дослідники виявили ще один осередок археологічних знахідок, що датуються серединою XVII сторіччя.
Про це заявила директор Департаменту культури Діана Попова, повідомляє сайт міської влади.
Історики припускають, що нова знахідка може бути дерев’яною фортифікаційною спорудою.
«На сьогодні зарано говорити про музеєфікацію знайдених об’єктів. Зараз ми працюємо над збереженням знайдених археологічних артефактів. І лише після того, коли археологи завершать всі дослідження двох шарів – 11 та 17 сторіччя, а також проведуть їх консервацію, ми зможемо чітко визначитися з музеєфікацією цих безцінних історичних пам’яток», – зазначила Попова.
Водночас, вона наголосила, що інвестор будівництва, яке відбувається на Поштовій площі, йде назустріч столичній владі та київській громаді та висловлює готовність чекати до завершення археологічних досліджень.
Як повідомлялося, взимку 2015 року під час будівництва на Поштовій площі було виявлено культурний шар глибиною 7-8 метрів, що відповідає приблизно 11-13 ст.
27 лютого будівництво на місці знахідки зупинили. У середині березня 2015 року на розкопі відбувся обвал, внаслідок якого знахідку було частково засипано.
У квітні 2015 року через різке потепління дерев’яні об’єкти тимчасово законсервували ґрунтом.
На початку червня 2015 року було створено інформаційний штаб, який почав напрацьовувати концепцію консервації та музеєфікації знайдених артефактів.

Екс-голову НБУ і банкіра Курченка оголосили

в розшук. ГПУ просить суд їх заарештувати

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння посадовими особами Національного банку України, ПАТ «Реал Банк» коштами Національного банку України у вигляді стабілізаційного кредиту на загальну суму майже 800 млн. грн.
Про це у вівторок, 8 вересня, повідомили у прес-службі Генпрокуратури.
Як наголошується, 7 вересня винесено повідомлення про підозру колишньому голові Національного банку України Ігореві Соркіну у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах) КК України.
Також 7 вересня стосовно колишнього голови правління ВАТ «Реал банк» Віктора Агафонова винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
«Зазначені особи підозрюються в участі протягом 2013-2014 років за попередньою змовою групою осіб у створеній Сергієм Курченком злочинній організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, участі у злочинах у складі організації, зокрема, у заволодінні шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, чужим майном, коштами Національного банку України на загальну суму майже 800 млн. грн., що є особливо великим розміром, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб», – йдеться в повідомленні.
Крім того, Соркін підозрюється у заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами Національного банку України, АТ «Брокбізнесбанк» та ПАТ «Аграрний фонд» коштами ВАТ «Аграрний фонд» на суму понад 2 млрд. грн.
У зазначеному кримінальному провадженні підозрювані Агафонов і Соркін оголошені в розшук. На даний момент підготовлено та скеровано до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою.
Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Федеральна прокуратура Швейцарії розслідує кримінальне провадження щодо українського бізнесмена Сергія Курченка за фактами відмивання грошей на рахунках компаній «VETEK Gas Trading & Supply SA» та «VETEK Trading SA».

У всіх потягах «Укрзалізниці» планують

запустити Wi-Fi

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський доручив керівництву Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») забезпечити пасажирів послугою доступу до мережі Інтернет за безпроводовою технологією Wi-Fi в усіх поїздах далекого та приміського сполучення.
«З 1 вересня безкоштовний Wi-Fi з`явився в усіх швидкісних поїздах. Працює. Переходимо до другого етапу – Wi-Fi в усіх нічних і приміських поїздах. Завдання керівництву Укрзалізниці поставлено», – написав Пивоварський на своїй сторінці у мережі Facebook.
Раніше український оператор «Інтертелеком» став переможцем відкритого конкурсу з добору постачальника послуг широкосмугового доступу до мережі Інтернет у швидкісних поїздах і запустив з 1 вересня Wi-Fi у поїздах «Інтерсіті» та «Інтерсіті+».
Укрзалізниця з лютого 2014 року припинила надання послуг доступу до мережі Інтернет за технологією Wi-Fi у швидкісних поїздах «Інтерсіті» та «Інтерсіті+». Відсутність Інтернету в швидкісних поїздах була однією з головних причин скарг з боку пасажирів на сайті відомства. При цьому, Укрзалізниця довгий час не пояснювала причину повного припинення доступу до мережі.
Наприкінці минулого року залізничний монополіст заявив, що УЗШК прийняла рішення тимчасово припинити надання Wi-Fi в поїздах через неякісну роботу провайдера даної послуги, який не зміг забезпечити надання доступу до Інтернету на необхідному рівні (з достатньою пропускною здатністю, стійким і стабільним зв`язком).
Оператором швидкісних поїздів є державне підприємство «Українська залізнична швидкісна компанія» (УЗШК), яке оперує 10 міжрегіональними електропоїздами виробництва Hyundai Rotem, двома електропоїздами ЕКр1 «Тарпан» і двома потягами з локомотивною тягою виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

 Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers