rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ «Якби не старість, сама би пішла воювати», – бідкається 86-річна бабуся-волонтерка
У рідному селі Орловщині, що у Дніпропетровській області, 86-річна бабуся Люда вирощує квіти і всіляку городину. Щодня старенька долає електричкою 30 кілометрів, продає свій маленький врожай у Дніпропетровську, а всі виторгувані гроші витрачає на допомогу бійцям.

Окрім фінансового внеску, допомагає і стравами – варить супчики і підгодовує ними поранених бійців у лікарні імені Мечникова.
Група волонтерів, пов’язана із «Фондом оборони країни», організувала на Дніпропетровському залізничному вокзалі куточок відпочинку для військових. Їх там пригощають чаєм і кавою, бутербродами, дають із собою «тормозок» у дорогу. Є навіть вай-фай і невеличка бібліотека. Приходять небайдужі, допомагають фінансово і продуктами. До таких належить і бабуся Люда.
У неї ясна голова, вона в курсі усіх новин, розуміється у політиці. Впізнає всіх, хто з’являється на вокзалі вдруге і втретє.
Вона годує бійців, підкладає під голови сплячим м’які подушечки, а на прощання обнімає й цілує кожного і молиться за те, щоб повернувся живим і здоровим.
Про бабусю-помічницю розповіла волонтер Наталія Гулай. Коли у Дніпропетровську на залізничному вокзалі відкрили пункт “Вокзал-Дніпро”, бабуся Люда прийшла і сказала, що буде допомагати. Думали, день-два покрутиться і більше не прийде. Але жінка не знає спочинку. Продавши городину рано-вранці, купує у магазині буханець хліба, коробку соку, печиво і тягне усе це на вокзал. Якось дівчата з волонтерської служби запитали, яке у жінки прізвище. Лише відмахнулася, мовляв, не для слави сюди приїжджає і не для почестей, а за велінням серця.
Телефоную на гарячу лінію “Вокзал-Дніпро”. Прошу дати слухавку невгамовній старенькій.
– У мене все добре, – кричить бабуся Люда, бо трохи недочуває. – Поки мене не покинуть сили, буду допомагати і підгодовувати наших хлопчиків. Що мені треба? У мене все є. От би ще трохи Бог дав здоров’я. Якби не була така стара, сама би пішла воювати.
У бабусі Люди – трагічна доля. Вона – самотня. Родичів, ані близьких, ані далеких, не має. Хтось трагічно загинув, інші за віком відійшли у кращий світ.
Хтось із бізнесменів хотів на знак вдячності подарувати старенькій козу чи молочне порося. Ті, хто її на вокзалі добре знає, відрадили, мовляв, жінка “пустить на суп і понесе у лікарню”.

Автор: Галина Ярема
Джерело: Високий Замок

У Нацгвардії підтверджують, що військових забезпечують неякісною формою – нардеп Дерев’янко

Діаспора зі США передала до дніпропетровських лікарень медобладнання на $673 000

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers