rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Яка фізіотерапія нам потрібна?
«Чому ви не використовуєте ультразвук і електростимуляцію, – запитує одна з пацієнток нашого офісу. – Я раніше проходила курортне лікування, мені це дуже допомагало...»

Досить типове запитання. І, дійсно, навіщо відмовлятися від гарної апаратури, яка, до того ж, іноді допомагає? Ось і відповідь. Як часто допомагає? І наскільки нешкідлива ця терапія?
Я починав свою лікарську діяльність лікарем у добре обладнаному медичному пункті, який обслуговував кілька військових частин. У нас було багато пацієнтів із больовими синдромами хребта і кінцівок. І, зрозуміло, відповідно до медичних стандартів, я широко використовував у лікуванні пацієнтів ультразвук, діадинамічні струми, електрофорез, інфраред – і результати не вражали. Тоді я почав використовувати у своїй практиці акупунктуру. Це значно підвищило кількість зцілених і привернуло велику кількість тих, хто потребує зцілення. Але й у випадку з акупунктурою мене бентежив той факт, що в одних хворих вона давала чудові результати, а в інших, всупереч усім китайським і рефлексотерапевтичним теоріям – буксувала на місці. І ось тоді я познайомився з методикою мануальної терапії. Це було справді вражаюче! Пацієнт заходить із важким защемленням сідничного нерва, що називається – ні зігнутися, ні розігнутися – різке струшування, закручування тазу, хрускіт – і, як у фільмі про святого Іоргена, хворий розпрямляється і, пританцьовуючи, покидає кабінет. На жаль, і ця терапія виявилася наповнена всіляким підводним камінням. Але про це трохи пізніше. А зараз нам пора повернутися до відповіді на запитання: чому в нашому центрі відновної медицини ми обходимо десятою дорогою дива медичної технології.
Виявляється, є ще одне важливе «але». Значно частіше, ніж зі згаданими спогадами про високу ефективність фізіопроцедур, я маю справу з різкою оцінкою їх результатів, і у багатьох випадках – з епізодами гострого підвищення артеріального тиску і нападами головного болю, нудоти і нездужання після подібних дій. Самі розумієте, для лікаря основний принцип – не нашкодь. Тому, виходячи тільки з цього, я вже волів би обходитися без електрики у своїй практиці. Але якщо ще зважати на різницю в ефективності, то, взагалі, жодного порівняння. У чому ж сила такої ефективності мануальної терапії?
Уявіть собі, що двері прищемили ваш палець. Боляче? А тепер давайте полікуємо його нагріванням, електрострумом, ультразвуковою стимуляцією. Уявляєте результат? Напевно, найкраще знеболити його новокаїном або хоча б анальгетиками. Але, зрозуміло, найлегше вам стане, коли хтось відчинить двері і звільнить защемлений палець.
Ось саме це і досягаємо у процесі проведення мануальної терапії. Ми звільняємо защемлені тканини і усуваємо не біль, а його першоджерело. Однак, і тут є свої «підводні течії». Якщо спазмований м’яз звільняти різким силовим розтягуванням, то він може через кілька годин після початкового звільнення затиснутися ще сильніше. Так буває, коли люди вимагають від масажиста не жаліти їх, попрацювати «з душею». Друга проблема, коли намагаються досягти «хрускоту» у хребті за будь-яку ціну, «щоб все стало на своє місце». Це – небезпечна помилка. Головне для ефективного і безпечного звільнення – не хрускіт у суглобі, а обережне витягування. Те, що ми називаємо мануальною осьовою декомпресією або скорочено – MAX-D. Ця високоефективна техніка дозволяє фахівцям нашого центру допомагати не тільки при гострому болі у попереку, але і при хронічних захворюваннях, на кшталт остеохондрозу хребта з грижами міжхребцевих дисків і стенозом (звуженням) спинномозкового каналу. Ми прагнемо запобігти необхідності хірургічної декомпресії, здійснюючи її без скальпеля за допомогою комплексного поетапного лікувального процесу в нашому центрі. Курс подібної терапії складається з 12-15 процедур, 1-2 рази на тиждень. Успішний результат – у понад 80% від усіх випадків. Жодну електростимуляцію з цим не можна порівняти.

Телефонуйте за номером телефону:
847-681-1161847-681-1161
985 S. Buffalo Grove Rd., Buffalo Grove
Андрій Іванченко M.D.

Хірургія та реабілітація

На службі здоров'я

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers