rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Європейці не розуміють, чому американці так захоплюються кондиціонуванням повітря
Прогнози погоди у Вашингтоні (округ Колумбія) і в Берліні (Німеччина) останнім часом були дуже схожими. Однак, між двома столицями існує одна суттєва відмінність: у той час, коли багато американців, імовірно, майже ніколи не живуть і не працюють у будівлях без кондиціонерів, багато німців вважають, що життя без клімат-контролю є значно кращим.

Розрив не обмежується Берліном і округом Колумбія: насправді багато європейців після відвідин США часто скаржаться на «холодні» температури всередині автобусів або готелів. Проте американські туристи по інший бік Атлантичного океану просто приголомшені здатністю європейців давати собі раду зі спекою навіть на роботі або у приміщеннях їхніх приватних будинків.
Загалом, можна з упевненістю сказати, що Європа вважає любов Америки до кондиціонування повітря насправді досить безглуздою. Європейці вже замислювалися над цією пристрастю США: у 1992 році Gwyn Prins, професор Cambridge University, як писав The Economist, назвав таку любов Америки до кондиціонування «найбільш поширеною і найменш помітною епідемією». І, за даними Агентства з охорони навколишнього середовища, ситуація погіршується: попит американців на кондиціонування повітря тільки виріс за останні десятиріччя.
США стали світовими лідерами серед споживачів послуг кондиціонування повітря, але це не те лідерство, яким американці повинні пишатися. За даними дослідника Stan Cox, який провів роки, вивчаючи вплив клімат-контролю у приміщеннях, Сполучені Штати споживають більше енергії для кондиціонування повітря, ніж будь-яка інша країна. У багатьох частинах світу занепад економічного розвитку може бути причиною відсутності розповсюдженого кондиціонування. Проте це не пояснює, чому навіть більшість європейців висміюють американців за їхню любов до охолодження і відсутність терпіння, коли на вулиці дуже спекотно.
Звичайно, у Північній Європі ще холодніше, ніж у більшості регіонів на території Сполучених Штатів і деяких країн, таких, як Італія чи Іспанія, де впродовж останнього часу спостерігають збільшення попиту на кондиціонування повітря. «США є дещо незвичною багатою країною, більшість населення якої живе у дуже теплих, вологих регіонах», – написав Cox в електронному листі до The Washington Post. Проте відмінності у середніх температурах навряд чи є єдиною причиною небажання європейців купувати системи охолодження. Це, радше, стосується культурних відмінностей.
У той час, коли американці надають перевагу середній температурі, яка складає 70 градусів, європейці вважають таку температуру занадто холодною, розповів Michael Sivak з University of Michigan. «Американці, як правило, підтримують однакову температуру за допомогою кондиціонування упродовж усього року. На відміну від європейців, які, як правило, підтримують у приміщеннях вищу температуру влітку і нижчу – взимку. Отже, у той час, коли у закритому приміщенні європейці одягають светри у зимовий період, американці – влітку», – розповів Sivak газеті The Washington Post.

У фокусі Америка

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers