rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Rauner наклав вето на законопроект,
що забороняє страйки та масові
звільнення держслужбовців

Губернатор Bruce Rauner наклав вето на законопроект, який забороняє державним службовцям страйкувати та звільняти працівників, які беруть участь у страйках.
Rauner, зокрема, наклав вето на законопроект, який, на його думку, ґрунтувався на «помилковій передумові». Власне, йдеться про те, що губернатор, нібито, вів необдумані переговори з державними працівниками і хоче їх звільнити.
Губернатор також поскаржився на мету законопроекту – дозволити з’ясовувати переговори щодо контракту, які зайшли у безвихідь, у третейських судах.
Законопроект підтримала American Federation of State, County and Municipal Employees. Він, як кажуть профспілки і демократи, має на меті дати чітку відповідь антипрофспілковій риториці Rauner.
У переговорах щодо контрактів Rauner вимагав суттєвих поступок від державних службовців, інтереси яких представляє AFSCME.
Профспілка і Rauner минулої середи домовилися продовжити контракт на два місяці, поки тривають переговори.

 Палата представників Іллінойсу прийняла законопроект,

який забороняє підвищувати зарплату законодавцям штату

 
Title 
 

Палата представників Іллінойсу заблокувала спірний законопроект щодо підвищення зарплати законодавцям.
Законопроект блокує збільшення на 2 відсотки заробітної плати, яке законодавці мали отримати автоматично – у зв’язку зі зростанням вартості життя.
Губернатор Bruce Rauner похвалив таке голосування Палати представників Іллінойсу.
Rauner у заяві закликав Сенат підтримати цей законопроект. Він також запевнив, що готовий співпрацювати із законодавцями у питаннях, які стосуються «справжніх структурних реформ і збалансованого бюджету».
Питання підвищення зарплати стало справжньою гарячою точкою у патовій ситуації, в якій перебувають взаємини між законодавцями-демократами та губернатором- республіканцем Bruce Rauner.
Номер законопроекту – HB576.

Сенатор штату Іллінойс Tom Cullerton

не балотуватиметься до Конгресу

Title  
 

Сенатор штату Іллінойс Tom Cullerton заявив, що вирішив не балотуватися до Конгресу, щоб замінити конгресмена США, демократа Tammy Duckworth.
Cullerton – це сенатор-демократ від Villa Park, який відбув у Сенаті Іллінойсу перший термін. Він розповів Daily Herald, що хоче сконцентруватися на переобранні до Сенату Іллінойсу. Duckworth більше не балотуватиметься у 8-му виборчому окрузі до Сенату США.
Cullerton запевняє, що не шкодує про те, що відмовився від кар’єри сенатора США. Хоча, водночас, додав, що «можливість балотуватися до Конгресу не з’являється дуже часто».
Після його відмови балотуватися до Конгресу США у передвиборчій гонці залишаються два демократи – бізнесмен Raja Krishnamoorthi з Schaumburg та сенатор штату Mike Noland з Elgin.

Сенатор із South Carolina підтримує

переобрання Mark Kirk

 Title 
 

Сенатор із South Carolina, республіканець Lindsey Graham, під час президентської кампанії у Pilsen, передмісті Чикаго, підтримав намір сенатора Іллінойсу Mark Kirk вдруге балотуватися на посаду сенатора. Graham, зокрема, заявив, що є прихильником Kirk, і навіть назвав його «хорошим другом».
Kirk упродовж останніх тижнів перебував під шквалом критики. У червні Kirk під час публічного виступу назвав холостяка Graham «bro with no ho».
Graham, який став членом Сенату США у 2003 році, є аутсайдером у національних опитуваннях серед 17 найвпливовіших республіканських кандидатів у президенти.
Під час появи у Pilsen, яке є, здебільшого, латиноамериканським містом, Graham пообіцяв сприяти реалізації плану імміграційної реформи, який допоможе іммігрантам швидше отримати громадянство США. На думку сенатора, якщо імміграційну реформу не будуть втілювати правильно, «ми помремо як нація».

Суддя розгляне позов щодо законності

встановлених відеокамер червоного

світла у Чикаго

Суддя відхилила прохання від мешканців міста Чикаго відмовити позивачам, які оскаржують справедливість і конституційність спірної програми зі встановлення відеокамер із червоним світлом.
За даними Chicago Tribune, позивачі стверджують, що місто видало штрафів на понад $500 млн. у рамках реалізації програми, яка не була належно затверджена уповноваженими державними законодавцями. Позивачі також звинувачують місто у видачі мільйонів квитанцій. Вони кажуть, що квитанції їм видали незаконно, оскільки сфітлофорні камери на перехрестях показували жовте світло протягом занадто короткого часу, через що вони не могли зреагувати належним чином.
Натомість, в адміністрації мера Rahm Emanuel стверджують, що місто діяло законно, надсилаючи окружному судді Rita Novak прохання відхилити більшість подібних позовів.
Але Novak прийняла рішення минулого четверга про те, що автомобілісти, які були оштрафовані, заслуговують на те, аби захищати свої права у суді.

Після підвищення податків в окрузі Cook,

працівникам хочуть збільшити зарплати

Після того, коли в окрузі Cook збільшили податки з продажів на один процент, уповноважені розглядають питання підвищення заробітної плати працівникам округу.
Crain’s Chicago Business повідомляє, що президент Ради округу Cook Toni Preckwinkle запропонувала прийняти законопроект, що збільшує заробітну плату працівникам округу до 6,5 відсотка. Тих працівників, які заробляють понад $200 000 на рік, нововведення не стосується.
Пропозиція підвищити зарплатню членам і не членам профспілок коштуватиме округу приблизно $130 млн. упродовж п’яти років. Таке підвищення заробітної плати відображає зростання вартості життя.
Раніше цього місяця в окрузі Cook збільшили податок із продажів, аби таким чином вирішити проблему фінансування пенсійних фондів. Відтак, ставка загального податку з продажів у Чикаго складає тепер 10,25 відсотка. Це найбільший податок у країні.
Frank Shuftan, прес-секретар Preckwinkle, каже, що збільшення зарплати «є абсолютно окремим питанням» разом із недофінансуванням пенсій, і «буде узгоджене протягом декількох років».

Закон дозволить O’Hare утримувати злітні смуги

для розгону літаків, незважаючи на шум

Губернатор Bruce Rauner підписав закон, який допоможе зменшити рівень шуму на територіях, прилеглих до міжнародного аеропорту Чикаго O’Hare.
Законопроект збільшує кількість злітно-посадкових смуг у завантаженому аеропорту із дозволених 8 до 10.
План модернізації O’Hare передбачає наявність шести злітно-посадкових смуг, розміщених зі сходу на захід, і дві діагональні злітно-посадкові смуги. Міські чиновники Чикаго заявили, що, відповідно до плану, раніше вони не могли збільшити кількість існуючих діагональних злітно-посадкових смуг через ліміт, відповідно до якого дозволялося експлуатувати тільки вісім злітно-посадкових смуг.
Сенатор штату John Mulroe є автором законопроекту. Він вважає, що це дозволить зберегти чотири існуючі діагональні злітно-посадкові смуги. Він сподівається, що їх використовуватимуть і надалі. Це дозволить, своєю чергою, розганятися літакам на більшій площі.

Не всі малозабезпечені сім’ї отримають допомогу з

догляду за дитиною через незбалансований бюджет

Відмова Springfield затвердити бюджет принесе великі неприємності тисячам сімей із низьким рівнем доходів.
За словами прес-секретаря Bruce Rauner, губернатор наказав зменшити допомогу з догляду за дитиною, бо демократи у Палаті представників і Сенаті затвердили незбалансований бюджет. Це дозволить державним чиновникам отримувати зарплату, але, водночас, тисячі малозабезпечених сімей не зможуть оплачувати послуги нянь.
Фахівець із догляду за дітьми Faith Arnold розповіла FOX 32, що вона у West Suburban допомагає виховувати вісьмох дітей. Вона піклується про них щодня, у той час, коли їхні батьки перебувають у школі або на роботі.
Платники податків Іллінойсу тепер розплачуються майже за все. Водночас, впровадження нових правил, які регулюють, скільки батьки зможуть заробити грошей, означає, що, принаймні, одна дитина залишиться без няньки.
«Таким чином, єдине, що зможуть зробити батьки у такій ситуації – це залишити своїх дітей вдома», – вважає Arnold.
Прес-секретар губернатора Rauner зауважив, що необхідність у нових, менших доходах – це «кроки, які ми повинні зробити, щоб зменшити дефіцит, який складає $4 млрд. і який зумовлений нездатністю (демократів у Генеральній Асамблеї) прийняти збалансований бюджет».
Натомість, у Service Employees International Union так не вважають.
«Вже понад 5000 сімей більше не отримують допомогу з догляду за дитиною. Ці батьки, які тільки починають працювати, які потребують допомоги для дітей, не в змозі її отримати через дії губернатора», – наголосила Seibert Brynn, віце-президент SEIU.

Rauner підписав законопроект, який

розширює права малозабезпечених осіб

на харчові талони

Відтепер більше сімей в Іллінойсі зможуть отримати федеральні харчові талони після того, коли губернатор Bruce Rauner підписав відповідний законопроект.
Губернатор підняв рівень доходу, який дозволяє малозабезпеченим сім’ям брати участь у Supplemental Nutrition Assistance Program in Illinois, до 165 відсотків від прожиткового мінімуму, закладеного 1 січня. Попередній ліміт складав, відповідно, 130 відсотків.
Якщо у сім’ї проживає літня людина або інвалід, то така сім’я зможе отримати талони на їжу, якщо її дохід не перевищуватиме 200 відсотків від федерального прожиткового мінімуму.
У Sargent Shriver National Center, що роташований на Poverty Law у Чикаго, вважають, що законопроект дозволить залучити додаткових $60 млн. федеральних грошей у казну штату.

Колишній федеральний прокурор Lori Lightfoot

очолила IPRA

У Раді, яка має останнє слово у покаранні поліцейських-шахраїв у Чикаго, з’явився новий лідер.
Міська рада минулої середи погодила призначення колишнього федерального прокурора Lori Lightfoot на посаду керівника Департаменту поліції.
Як повідомляє політичний оглядач FOX 32 Mike Flannery, її призначення відбулося після того, коли на-гора вилізло питання розслідування неправомірних дій окремих поліцейських.
Мера Чикаго минулої середи вперше попросили розглянути питання звільнення колишнього керівника поліції Чикаго. Колишній поліцейський стверджує, що його звільнила Independent Police Review Authority після того, коли на нього чинили тиск, вимагаючи змінити його висновки про те, що дії кількох поліцейських у деяких перестрілках були «необґрунтованими».
«Подивіться, є причина (звільнення Lorenzo Davis – ред.), яка називається IPRA. Це – незалежна рада. Таким чином, я не буду зважати ні на що», – зауважив мер Rahm Emanuel.
«Ще в лютому 2013 року я вимагав тотального контролю як від IPRA, так від Police Board, щоби виявити будь-які помилки у діях поліції. І Police Board, й IPRA, і Департамент поліції надали багато рекомендацій у доповіді, яка була опублікована приблизно рік тому», – додав мер.
Мер також наголосив, що більш інтенсивне навчання співробітників призвело до різкого зниження кількості людей, розстріляних працівниками поліції Чикаго.
За даними Better Government Association, поліцейські вбили протягом п’яти років 70 осіб, що є четвертим найвищим показником на душу населення в країні. Цьогоріч було зафіксовано три такі перестрілки.
«Думаю, поліцейські повинні вдосконалювати свої навики, повинні займатися більш інтенсивною підготовкою, щоб навчитися, як і коли відкривати вогонь по мешканцях міста Чикаго. Стрілянина – не ваш перший варіант, але, вочевидь, у деяких ситуаціях – останній», – підкреслив мер Emanuel.
Звільнений очільник поліції Lorenzo Davis заявив, що, проводячи розслідування випадків стрілянини за участю поліцейських для Independent Police Review Authority, він визнав, що дії декількох правоохоронців були «необґрунтованими». Davis заявив, що на нього чинили тиск, вимагаючи змінити висновки, і, коли він відмовився це зробити, його звільнили.
Натомість, в IPRA стверджують, що вони належним чином розглядали випадки, про які згадував Lorenzo Davis.

 Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

 

У фокусі Америка

Європейці не розуміють, чому американці так захоплюються кондиціонуванням повітря

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers