rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі Америка

Найбільша економіка світу прискорюється

 ВВП США у другому кварталі року виріс на 2,3%. Дані за перший квартал також покращилися – економіка «не скоротилася на 0,2%, а зросла на 0,6», передають Euronews.
Головною рушійною силою вважають збільшення споживчих витрат американців майже на 3% та житловий сектор. Федеральна Резервна Система також «звітує», що економіка «помірно розширюється», незважаючи на спад в енергетичному секторі та проблеми за кордоном. Також збільшилася кількість робочих місць, а експорт у другому кварталі зріс на 5%. Такі макропоказники натякають на те, що можливе перше підвищення ключової відсоткової ставки у вересні.
Як частина плану з відновлення економіки після кризи 2007-2009 років, Центробанк утримує ставку рефінансування близько нуля з грудня 2008 року.

 Покращення в економіці США нашкодило

американській армії

Через покращення стану американської економіки зменшилась кількість молодих людей, які бажають приєднатись до лав сухопутних військ США.  Про це в інтерв’ю американському виданню USA TODAY розповів головний рекрутер Армії США генерал Джеффрі Сноу.
Станом на липень сухопутні війська на 14% не виконали заплановані показники залучення новобранців. Існує ймовірність, що вперше за останніх 6 років і втретє за останніх 20 років сухопутні війська можуть не виконати план із залучення новобранців на рік.
«Це складне завдання, і від цього нікуди не подітися. На довершення схоже, що стан економіки і надалі покращуватиметься», – заявив генерал.
Сухопутні війська США мають, загалом, залучити 59 000 новобранців до 30-го вересня.
Прикметно, що проблеми не стосувалися інших гілок Збройних сил США. ВПС, морська піхота та флот успішно досягли необхідних показників.
Видання USA TODAY відзначає, що протягом останніх років сухопутні війська США скоротили розмір бонусів, які новобранці отримують при укладанні контракту на військову службу, а також зменшили пільги на отримання освіти, які надаються військовим ветеранам.

Обама пожартував про третій термін

президентства і закликав лідерів Африки

не чіплятися за владу

Президент США Барак Обама, який завершив свій п’ятиденний візит до Африки, наостанок розкритикував лідерів африканських держав, що чіпляються за владу, і пожартував на тему своїх власних шансів переобратися на третій термін (такий варіант забороняє американська конституція).
«Демократичний прогрес Африки перебуває під загрозою, коли лідери відмовляються відійти убік після закінчення їхнього терміну», – сказав Обама, виступаючи в штаб-квартирі Африканського союзу в столиці Ефіопії – місті Аддис-Абебі.
Текст промови Обами опубліковано на сайті Білого дому.
«Коли лідер намагається змінити правила всередині гри, щоб залишитися при владі, він ризикує отримати нестабільність і розбрат, як ми бачили в Бурунді», – додав президент США, натякаючи на заворушення, що почалися в цій африканській країні після того, коли місцевий президент П’єр Нкурунзіза, незважаючи на заборону конституції, оголосив про намір балотуватися на третій термін.
Вибори президента в Бурунді пройшли 21 липня, Нкурунзіза на них, у підсумку, переміг.
«Я не розумію цього», – сказав Обама, маючи на увазі бажання деяких лідерів держав утримати владу довше дозволеного терміну.
«Зараз добігає кінця мій другий термін. Це була незвичайна честь для мене – бути президентом США. Я не можу уявити собі більшої честі або більш цікавої роботи. Я люблю свою роботу. Але, згідно з нашою конституцією, я не можу балотуватися знову», – сказав він, виступаючи перед 54 членами Африканського союзу.
«Насправді, думаю, що я є доволі хорошим президентом, – продовжував Обама. – Думаю, що якби я брав участь (у виборах), то я міг би перемогти. Але я не можу (балотуватися втретє). Так, є ще багато того, що я хотів би зробити для Америки, але закон є закон. І жодна людина не може бути вищою, ніж закон, навіть президент».
Обама зізнався, що, на відміну від інших, він мріє про кінець свого терміну президентства.
«Буду чесний з вами – я з нетерпінням чекаю (закінчення терміну)», – заявив він під сміх присутніх.
Після цього, за словами американського лідера, він планує більше часу присвячувати своїй родині, поїздкам на батьківщину батька в Африку, а також буде шукати нові способи служити своїй країні.
«Я не розумію, чому деякі люди бажають залишатися при владі так довго», – додав знову Обама.
«Особливо, коли у них є багато грошей», – знову пожартував він.
«Ніхто не повинен залишатися президентом вічно», – додав американський лідер.
Термін повноважень Обами як президента США закінчується після 2016 року. Нові вибори заплановані на листопад 2016 року.
Перша леді США Мішель Обама раніше відмовилася боротися за посаду чоловіка.
Згідно з більшістю соціологічних опитувань, найбільші шанси на перемогу має представниця Демократичної партії, екс-держсекретар США Хілларі Клінтон. Сам Обама раніше також не виключав, що незабаром його посаду обійме жінка.
«У нашій країні є неймовірні в плані роботи на держслужбі жінки. Немає жодного сумніву в тому, що дуже скоро у нас буде жінка-президент», – казав він у 2013 році в інтерв’ю телеканалу ABC.
Що стосується оцінки Обамою своєї роботи і його гіпотетичних шансів перемогти на виборах утретє, то останнє опитування, проведене Rasmussen Reports, показує, що політику нинішнього президента США схвалюють 46% американців, а от 52% – не схвалюють.
Опитування, проведене дослідницьким центром Gallup, своєю чергою, показує, що з моменту вступу Обами на посаду його рейтинг впав з 63% до 46,1%. За цим показником Обама перебуває в середині списку президентів США, які провели на своїй посаді стільки ж часу, скільки й він. Найбільше його рейтинг нагадує рейтинг Рональда Рейгана (49,7%) на тому ж часовому відрізку його президентства. Дуайт Ейзенхауер і Білл Клінтон мали значно вищі рейтинги схвалення на момент закінчення їхніх других термінів, на відміну від рейтингів Джорджа Буша-молодшого і Гаррі Трумена, які були значно нижчими, зазначає Gallup.

У Каліфорнії лютують лісові пожежі

На півночі Каліфорнії намагаються приборкати лісові пожежі. Вогнем охоплено понад 18 тис. гектарів. Місцева влада змушена перекрити два швидкісні шосе, повідомляють Еuronews.
Наразі вогонь захоплює дедалі нові території. Сотні людей вже залишили свої домівки. Поблизу кордону з Орегоном загинув пожежник.

У Лос-Анджелесі відбулась Спеціальна Олімпіада

У Лос-Анджелесі 25 липня розпочались спеціальні Олімпійські ігри. У змаганнях для людей з розумовими вадами взяли участь понад 6 000 спортсменів із 165 країн світу. Вісім атлетів представляли Україну. Участь у Спеціальній Олімпіаді можуть брати як дорослі, так і діти віком від восьми років, повідомляє «Голос Америки».
Еллі Ґулд та Джессі Олівейра ходять до однієї школи та обоє цікавляться баскетболом. Саме любов до цього виду спорту об’єднала Еллі та Джессі навколо однієї мети – підготовки до спеціальних Олімпійських ігор.
«Коли ми вперше зустрілися, ми почали грати і я зрозумів, що ми станемо друзями», – сказав Джессі.
Джессі та Еллі вирішили змінити підхід до усталеного вислову «люди з обмеженими можливостями». Їм більше імпонує вислів «люди з іншими можливостями».
«Я хочу змінити світ і мені приємно бачити, що це потроху відбувається», – заявила Еллі.
Про те, що світ змінюється у кращу сторону, свідчить відкриття Світових літніх спеціальних Олімпійських ігор у Лос-Анджелесі.
Ідея проведення змагань для неповносправних належить Юніс Кеннеді Шрайвер, сестрі президента Джона Кеннеді. З її ініціативи перша Спеціальна Олімпіада відбулась у Чикаго у 1968 році.
Колишній олімпійських чемпіон Рафер Джонсон допомагає проведенню Спеціальної Олімпіади зі самого її початку. Він наголошує, що вона вчить багатьом речам.
«Те, що навчаємося у спорті, допомагає нам стати кращими атлетами, вчить нас бути кращими в інших сферах життя, а не лише на спортивному майданчику», – заявив атлет.
Світові літні спеціальні Олімпійські ігри проводяться раз на чотири роки. Останні були проведені в Афінах. Спортсмени змагаються у 25 різних видах спорту – від водних видів до бігу.
Організатори покладають великі надії на ігри в Лос-Анджелесі.
«Лос-Анджелес має сучасні спортивні заклади. Різноманітність є головною окрасою міста», – сказав Патрік Маклінаган, президент світових літніх спеціальних олімпійських ігор.
Дебі Андерсон, яка бере участь в іграх, стверджує, що на неповносправних спортсменах лежить велика відповідальність.
«Ми хочемо показати світові на що здатні, а не те, на що ми не здатні», – сказала вона.
Світові літні спеціальні Олімпійські ігри тривали до 2 серпня.

Дохід Facebook перевершив очікування

Дохід Facebook у другому кварталі року виріс до 4,04 мільярда доларів. Хоча прибутки впали на 9%.
Загальна ринкова капіталізація американського Інтернет-гіганта зараз перевищує 250 мільярдів доларів. Успіхи Facebook перевершили очікування аналітиків.
Порівняно з минулим роком показники зросли на 39 відсотків. Здебільшого, це пов’язано зі збільшенням надходжень від продажів реклами для мобільних додатків.
Щодня соціальною мережею Facebook користуються 968 мільйонів людей. Загалом, майже півтора мільярда людей мають аккаунти у мережі.

Обама оприлюднив відеоплан подолання

кліматичних змін

Президент США Барак Обама оприлюднив план подолання кліматичних змін. Він каже, що це є «найбільшим і найважливішим заходом, до якого ми коли-небудь вдавалися», повідомляють Еuronews.
План має назву «Чиста енергія», і його головною метою є скорочення викидів парникових газів на третину упродовж наступних 15 років.
Серед заходів, включених до плану, – активніше використання природних видів енергії – сонця, вітру та інших відновлюваних джерел.
Опоненти запропонованого Обамою підходу кажуть, що президент оголосив війну вугільній промисловості. Зараз понад третина електростанцій у США працюють на вугіллі.
Наприкінці року у Парижі пройде конференція ООН, присвячена проблемам екології.

Опубліковано рейтинг найкрасивіших людей у

Білому домі та Конгресі

23-річна Тейлор Вікс з міста Г’юстон стала переможцем рейтингу 50 найкрасивіших осіб від впливового видання The Hill.
До участі у змаганні цього року допускались всі особи, які працюють у політичній сфері.
Тейлор Вікс працює помічницею сенатора-республіканця від штату Техас Джона Корнина. Дівчина любить полювання.
З повним переліком переможців можна ознайомитись на сайті видання The Hill.
Прикметно, що перших 5 місць у конкурсі отримали політичні радники, помічники законодавців та журналісти.
Аж на 6-му місці бачимо першого законодавця – сенатора-демократа від штату Нью-Мексико Мартіна Гайнріха.
Перша леді США Мішель Обама стала 9-ю.

 Title 
  

На найвідомішому хмарочосі показали

ефектну проекцію з тваринами, які вимирають

Минулої суботи, 1 серпня, у Нью-Йорку, на будівлі хмарочосу Емпайр-Стейт-Білдінг, показали видовищне світлове шоу із зображенням тварин, які перебувають на межі вимирання.
На стіну будівлі спроектували кольорові фото тигрів, сніжних барсів, лемурів, різних змій та комах. Також серед зображень була світлина вбитого американським туристом лева Сесіля.
Проект запустили перед виходом на екрани документального фільму режисера Луї Сайхойоса Гонка, мета якого – висвітлити основні загрози живій природі на Землі. Для світлового шоу використали 40 проекторів, а вартість проекту оцінюють у мільйон доларів, повідомляє CNN.

 Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

Чикаго за тиждень

Європейці не розуміють, чому американці так захоплюються кондиціонуванням повітря

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers