rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Літературна сторінка \ Сонячні Зайчики, війна і поезія…
От і знову надійшла черга нашого літературного додатку. Цього разу ми приготували для Вас цілий сніп творів, у якому кожен читач знайде щось собі до смаку.
Найголовніший твір – для тих, хто вже втомився від прикрих новин, але ще може радіти сонцю. Трилогія «В Країні сонячних зайчиків» – це один із перших творів Всеволода Нестайка, і це – найкращі ліки від відчаю і сліз. У хроніках боротьби сонячних зайчиків із паном Мороком, Начальником Канцелярії Нічних Кошмарів, легко впізнати багато знайомих деталей. Знайомих не з казок – а з новин із фронту. Ось вам невеличка цитатка:

«…Ластовинія завжди була вільна країна. І веснянкуватий народ не знав ні поневолення, ні гнобителів.
Та от одного разу в ластовинську бухту «Будь ласка», гостинно відкриту для всіх мореплавців, несподівано вдерлися чужоземні кораблі з чорними вітрилами. Це прибула військова флотилія з далекої заокеанської країни Хуліганії. Піратська армія хуліганців висадилась на берег і заполонила всю Ластовинію. Хуліганці почали грабувати й розоряти країну, знущатися з її жителів. Вони примусили їх день і ніч працювати і все, що виробляли ластовини, забирали й вивозили за океан, у свою Хуліганію.
Особливо тяжко жилося дітям. Хуліганці ненавиділи дітей. Мало того, що діти страшенно голодували, що вони давно забули смак не тільки шоколадних цукерок, а й звичайнісінького хліба, – хуліганці просто не давали малюкам проходу. Вони ловили їх на вулицях, били, цькували на них страшних чорних собак, яких привезли із собою з-за океану…»


Однак казки не тільки розповідають про досвід боротьби зі злом – а й дають підказку, як впоратися із ворогом…
І, для порівняння, повість про філософські аспекти життя до війни – «Бесіди з Перевізником» Галини Пагутяк.
Ексклюзив номера – оповідання вже знайомої нашим читачам письменниці Наталки Доляк, люб’язно надані нам авторкою – трошки гумору, трошки буденного життя, трошки суму… Філософські вірші поета-психіатра Бориса Херсонського, якому за його патріотичну життєву позицію підірвали квартиру…
Невеличкий сюрприз номера –  вірші талановитих, трошки запальних молодих поетів і перекладачів Ярини Бурбан і Михайла Малкуша та не дуже молодого, однак талановитого Василя Дениска…
Запрошуємо до читання! Все буде добре, ми дізнавалися!!!

Бабця Франя. Наталка Доляк

В країні сонячних зайчиків. Всеволод Нестайко

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers