rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одеського євромайданівця Андрія Юсова побили за українську мову
У курортному селищі Затока Білгород-Дністровського району, Одеської області, в ніч з 18 на 19 липня шестеро хуліганів атакували й побили керівника обласної організації партії «УДАР» Андрія Юсова. Як повідомила дружина політика Іванна Юсова на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, вона з чоловіком прогулювалися по набережній. Жінка переконана, що нападники спеціально стежили за ними, очікуючи момент, коли вони залишаться самі.

Ідентифікували хулігани їх тоді, коли Юсови зустрілися в Затоці з групою євромайданівців. Ті впізнали Андрія й обмінялися звичним привітанням: «Слава Україні!», «Героям слава!» Потім до них підійшли незнайомі чоловіки, кинувши їм вітання «Слава Україні!» «Коли ж Андрій відповів, незнайомці накинулися на нього. Хотіли збити з ніг, били по голові й тілу, погрожували вбити», – пише дружина євромайданівця.
Відбитися від агресивних молодчиків політику і його дружині вдалося дякуючи перехожим. Міліціонери, за словами Іванни Юсової, не лише не вмішувалися у конфлікт, але й рекомендували не провокувати відпочиваючих розмовами українською мовою.
Крім того, потерпілі дві години не могли отримати від міліціонерів згоду, щоб ті прийняли від них заяву про напад. А під час перебування у відділку постраждалим навіть воду не запропонували, доки жінка не докричалася, що чоловік втрачає свідомість.
Свій запис Іванна Юсова закінчує такими словами: «Будьте пильними, друзі! Продовжуйте голосно розмовляти на вулицях Одеси українською мовою, не пасуйте і привчайте нашу міліцію реагувати, нагадуйте їй, що вона повинна захищати громадян, а не роздавати дурні поради стосовно мовного питання! Ми живі, Андрій і наш друг Іван не зовсім цілі й здорові, але сповнені віри в завтрашній день! Слава Україні!»
Отож, на думку деяких міліціянтів Одещини, той, хто розмовляє українською мовою, – провокатор. І нехай, мовляв, нарікає на себе, коли буде за це побитий. Як бачимо, за чотири роки з того моменту, коли одеський автоінспектор Олександр Швець заявив «не люблю я вашу телячу мову і не полюблю», мало що змінилося. Тоді даїшника-україноненависника звільнили з роботи, а нинішніх публічних принижувачів державної мови у погонах навряд чи й пожурить їхнє керівництво.

Міхо помилився, бо Маша – не наша

Незграбна спроба сепаратистів приписати свій злочин «Правому сектору»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers