rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Юридичні відповіді: компенсація за травми на робочому місці
Надання відповідей на правові питання – це безкоштовна послуга в Чикаго, яку надає юридична фірма Morici, Figlioli & Associates особам, що отримали травми, та працівникам, які потребують компенсації за завдані травми. Щотижня ми відповідаємо на запитання членів спільноти про їхні законні права в умовах, коли вони отримали травму або були поранені на роботі, за кермом, на будівельних майданчиках або в результаті халатності інших працівників. Для отримання більш детальної інформації можете надсилати запитання на [email protected], або зателефонуйте адвокату Джеймсу Морісі: 312-372-9600312-372-9600. Відвідайте нас в Інтернеті за адресою: www.MFA-Law.com .

Які я маю права, якщо отримаю травму на роботі?
У штаті Іллінойс співробітник, який був поранений під час виконання службових обов’язків, має право на пільги відповідно до Illinois Workers’ Compensation Act. Як правило, кожен потерпілий працівник має право на те, щоб його медичні витрати були оплачені, отримувати щотижневі виплати, а це 66% від його середнього тижневого заробітку (приблизно, як його звичайна «чиста» заробітна плата, без податків, внесків у соцстрах та ін.). І тільки-но потерпілий працівник максимально одужав від отриманих ран, він також має право на одноразову допомогу через непрацездатність, до якої призвела травма. Наші юристи намагаються максимізувати компенсації працівникам, аби вони могли якнайшвидше відновитися. Часто роботодавці не точно обчислюють середній тижневий заробіток і намагаються виплатити меншу щотижневу допомогу через непрацездатність. Роботодавці та їхні страхові компанії часто намагаються виплатити мінімальну одноразову допомогу через непрацездатність, коли насправді завдана травма і, як наслідок, непрацездатність коштують набагато більше. Будь ласка, зателефонуйте до нас та детально розкажіть про отриману травму.
Якщо я отримав травму, скільки у мене є часу до того моменту, коли я повинен висунути звинувачення або подати позов?
Кожна травма регулюється терміном позовної давності. Це означає, якщо ви не захищали свої права протягом певного періоду часу, ви втратите право захищати їх у майбутньому. Як правило, в штаті Іллінойс ви маєте у запасі три роки – для отримання компенсації працівникам і два роки – для подання позову за халатність, наприклад, в автомобільній аварії. Кожен випадок – індивідуальний, і ви повинні зателефонувати нам, щоб ми могли оцінити інформацію про ваші претензії внаслідок отриманої травми. Ми наполегливо рекомендуємо клієнтам не чекати, якщо вони отримали травму, і негайно сконтактуватися з нами. Якщо ви діятимете швидко, це допоможе зберегти докази, отримати свідчення і переконатися, що ви в змозі отримати медичну допомогу, яка вам так потрібна. Це дуже коротко, тому, будь ласка, зателефонуйте до нас і повідомте про особливості вашої травми для того, щоб ми отримали більш докладну інформацію.
Мій друг був важко поранений на роботі, коли під час водіння вантажівки свого господаря він не встиг вчасно загальмувати. Його травми були досить серйозними, але він боїться викликати адвоката, тому що не має «зеленої карти». Чи може він претендувати на допомогу?
Людина, яка отримала травму, в нашій американській правовій системі, чи це стосується позову у зв’язку з отриманням компенсації працівникам чи позову через отриману травму, має право на відшкодування, незалежно від імміграційного статусу. Є конкретні судові постанови, згідно з якими роботодавець не може відмовити одному із своїх працівників у виплаті компенсації через його нелегальний статус. Деякі випадки стосуються захисту позовів через отримані травми під час автомобільних аварій. Наша фірма нещодавно займалася врегулюванням багатомільйонної справи від імені нелегального іммігранта з Центральної Америки. Кожен випадок має власні конкретні відмінності, але, як правило, імміграційний статус ніколи не був проблемою. Будь ласка, зв’яжіться з нами для отримання більш докладної інформації, що стосується специфіки травми.
Я не розмовляю англійською і боюся, що мені буде дуже важко спілкуватися з адвокатом. Мою ногу було дуже поранено, коли мене збив автомобіль, що перетинав вулицю. Що я можу зробити у цьому випадку?
Ми у Morici, Figlioli & Associates обслуговуємо багато неангломовних клієнтів, тому звикли працювати з різними перекладачами при спілкуванні з нашими клієнтами. Це, зокрема, перекладачі з російської, української, болгарської, польської, німецької та іспанської мов. З послуг, які ми використовуємо, є телефонний дзвінок, який часто може допомогти нам спілкуватися з клієнтами.
Що робити, якщо роботодавець не має наміру застрахувати компенсації працівникам? Як мої рахунки можуть бути оплачені?
Роботодавці в штаті Іллінойс повинні зробити страхування компенсацій працівникам. Якщо вони це не роблять, то клієнт може пред’явити позов безпосередньо проти роботодавця, щоб примусити його здійснити компенсаційні виплати своїм працівникам. Багато хто з наших клієнтів кажуть нам, що їхній роботодавець розглядає їх як «незалежного підрядника». Коли це відбувається, існує можливість подати прямий позов проти роботодавця. Ми робили так у багатьох випадках, коли роботодавці надавали несправну машину або робоче обладнання, і, в результаті, робітники були поранені. Звичайно, кожен набір фактів – унікальний, тому ви повинні проконсультуватися з нами якомога швидше.
Я найняв адвоката понад два роки тому, після автомобільної аварії. Я не чув про неї понад шість місяців, і не маю ні найменшого уявлення, що відбувається. Вона не відповідає на мої дзвінки, і я не маю до неї довіри. Що я можу зробити у цій ситуації?
Взагалі, кажучи, ми закликаємо людей зробити повторну спробу сконтактуватися з їхнім адвокатом, щоб вони могли дійти до якогось консенсусу. Якщо, зрештою, це неможливо, клієнт у штаті Іллінойс може скасувати угоду і найняти іншого адвоката. У більшості випадків послуги звільненого адвоката необхідно оплачувати до того часу, поки не буде вирішено питання з новим адвокатом.
У мене є кілька вантажівок для перевезень вантажів і кілька водіїв. Я також працюю у компанії та їжджу на одній з вантажівок. Я поранився минулого тижня, коли послизнувся на вантажній платформі при оформленні доставки. Чи можу я відновитися завдяки компенсації працівникам?
Власник компанії має право на отримання компенсації працівника за страховим полісом, якщо він визначив себе як одну із застрахованих осіб у страховому полісі. Іноді власники не вписують себе у цей перелік, щоб зекономити кілька доларів. Це – велика помилка. Ми бачили, як люди проходять через великі труднощі, тому що намагалися заощадити кілька доларів страхових внесків, а потім, коли отримали важкі поранення, позбавили себе компенсації. Якщо ви мали страховий поліс на відшкодування не тільки своїм співробітникам, але і вам, то ви дійсно маєте право на отримання компенсації і право на оплату медичних рахунків. Ваш середній тижневий заробіток відшкодовуватиметься вам, поки ви тимчасово недієздатні. Ви також маєте право на одноразову виплату, тільки-но ви досягнете максимального поліпшення, на підставі існуючої непрацездатності. Є багато факторів, на які необхідно зважати, тому ви повинні проконсультуватися з грамотним юристом штату Іллінойс якомога швидше.
Я – каменяр. Отримав поранення, коли риштування, яке було зведене на будівельному майданчику, похитнулося, в результаті чого я впав. Мої травми були дуже серйозними, я не міг працювати протягом трьох місяців. Мій лікар тепер каже, що мені потрібно провести операцію на спині. Що мені робити за таких умов?
Спочатку, звичайно, я сподіваюсь, що ви отримали компенсацію працівника, яка покрила ваші медичні витрати, ваш середній тижневий заробіток у вигляді чека TTD, і що у результаті ви отримаєте компенсацію за постійну інвалідність, яку ви отримали. Це ваші основні права відповідно до Illinois Workers’ Compensation Act. У той же час ми мусимо мати більше інформації про умови, за яких ви отримали травму. Часто генеральний підрядник або інший суб’єкт здійснюють нагляд за будівельним майданчиком. Якщо усе відбувалося саме так, наш клієнт, поранений будівельник, не тільки має право на одержання компенсації працівника, але також може вимагати допомоги від генерального підрядника або субпідрядників, що, можливо, несуть відповідальність за отримані травми. У вашому випадку я б запитав, хто підрядник, хто звів каркас, чи були належним чином виготовлені складові частини риштування (для того, щоб визначити, чи є підстава для притягнення до відповідальності), і чи були які-небудь порушення правил безпеки, про які б знав генеральний підрядник. На підставі цього дослідження може бути подано позов проти однієї з цих осіб. Ми успішно робили це сотні разів, багато результатів представлено на нашому сайті у розділі «Settlements and Verdicts» на www.MFA-Law.com .
Що я повинен робити, якщо отримав травму на роботі. Як переконатися, що мої права зберігаються?
Якщо ви отримали травму на роботі, ви повинні, насамперед, отримати оперативну медичну допомогу. Також необхідно негайно повідомити про отриману травму своєму роботодавцю. Коли побачите вашого лікаря, ви повинні детально розповісти, як отримали травму. Це необхідно зробити під час вашого першого візиту у відділення невідкладної допомоги або до вашого сімейного лікаря. Якщо ви отримали травму на роботі, то маєте право на компенсацію працівника. Іноді страхова компанія, яка здійснює виплату компенсацій працівникам, намагатиметься відмовити вам у лікуванні, але ви не повинні дозволяти, щоб таке трапилося. Ви повинні також ніколи не довіряти розрахункам страхової компанії, яка нараховує вам допомогу з непрацездатності. Вони часто помиляються, і це може коштувати вам грошей щотижня. Вас можуть скерувати вас у клініку одразу після отримання травми. Іноді лікарі не зацікавлені захищати ваші інтереси. Ви повинні пам’ятати, що у вас завжди є право звернутися до іншого лікаря. З цими правами і багатьма іншими ви можете ознайомитися докладніше на www.MFA-Law.com або зателефонувавши нам.
У вас є правові питання? Отримайте правові відповіді. Контакти Morici, Figlioli & Associates 312-372-9600 або відвідайте наш веб-сайт www.MFA-Law.com .

Попередження

Інформація, що міститься на цьому сайті – це не юридична консультація. Ви повинні проконсультуватися з адвокатом і отримати пораду у вашій конкретній ситуації. Ми запрошуємо вас сконтактуватися з нами за допомогою дзвінків, листів та електронної пошти. Звернувшись до нас, ви не пов’язуєте себе стосунками, які є між адвокатом і клієнтом. Будь ласка, не надсилайте конфіденційну інформацію до тих пір, поки не будуть встановлені взаємини адвокат-клієнт. За законом, ми беремо на себе професійну відповідальність за справу клієнта після підписання письмового договору.

Хірургія та реабілітація

Що буде зі зарплатами в Україні у другому півріччі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers