rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт

Українські гімнастки завоювали дві золоті медалі на Всесвітній Універсіаді-2015

У змаганнях з художньої гімнастики на Всесвітній літній Універсіаді в Кванджу українки завоювали дві золоті медалі. У вправах з булавами не було рівних Ганні Різатдіновій, друге «золото» завоювала збірна України в командних вправах з булавами та обручами.
Крім того, Різатдінова виборола «бронзу» у вправі зі стрічками.
В особистому багатоборстві Ганна Різатдінова (71,750) фінішувала другою услід за господаркою змагань кореянкою Єн Чжей Сон (72,550). «Бронза» в цьому виді дісталася Мелітині Станюті з Білорусі (70,800), повідомляє офіційний сайт змагань.
Друге «срібло» українські грації завоювали в групових вправах у багатоборстві. Олена Дмитраш, Євгенія Гомон, Александра Гридасова, Валерія Гудим і Анастасія Мульміна набрали в сумі 31,850 бала, поступившись лише росіянкам (33,650). Третє місце посіли гімнастки Фінляндії (30,400).
 
Футбол

 Title 
 

«Дніпро» обіграв «Брюгге» на зборі в Голландії

Футболісти дніпропетровського «Дніпра» перемогли в контрольному матчі на зборі в Голландії бельгійський клуб «Брюгге» – 4:3.
М’ячі у складі української команди забили Бруно Гама, Валерій Федорчук, Андрій Близніченко і Нікола Калинич, передає Укрінформ.
Склад «Дніпра» – Бойко (Шеліхов, 85), Селезньов (Калинич, 46), Лео Матос, Чеберячко (Близніченко, 46), Бруно Гама (Безус, 46), Дуглас, Федорчук (Бохашвілі, 74), Ротань, Папа Гуйє, Федецький, Матеус (Кочергін, 70).

Суд заарештував рахунки харківського «Металіста»

Скандал у харківському «Металісті». Власник клубу Сергій Курченко вимагав переказати з розрахункового рахунку один мільйон доларів, отриманих від ТРК «Україна» за реалізацію телевізійних прав. Це спричинило арешт генерального директора «Металіста» Віктора Згоніка, крім того, суд наклав арешт і на рахунки клубу.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, радник міністра МВС Антон Геращенко.
Нагадаємо, що фінансова ситуація в харківському клубі дуже складна. На клуб чекають розгляди з колишніми гравцями через фінансові борги, а співробітникам «Металіста» вже кілька місяців не платять зарплату.

Україна обійшла Росію у рейтингу ФІФА

Збірна України з футболу обійшла Росію у рейтингу ФІФА, повідомляє офіційний сайт організації.
За місяць національна команда піднялася в рейтингу на вісім позицій і посідає тепер 27-е місце. Росія опустилася на дві позиції і тепер 28-а.
На перше місце вийшла віце-чемпіонка світу і фіналістка Копа Америка-2015 – Аргентина, яка потіснила з провідної позиції чемпіонку світу – Німеччину. На третє місце опустилася з другого Бельгія. Четвертою йде Колумбія, на п’ятому місці – Нідерланди.
Бразилія посідає шосту сходинку. Далі йдуть Португалія, Румунія, Англія, Вельс і переможець Копа Америка-2015 – Чилі. Суперники збірної України по відбору Євро-2016 Іспанія та Словаччина – на 12-й і 15-й позиції відповідно. Зазначимо, що на початку червня Україна посідала 35-е місце в рейтингу ФІФА.

Євген Коноплянка став повноправним гравцем «Севільї»

Іспанська «Севілья» отримала від «Дніпра» документи, необхідні для того, щоб Євген Коноплянка став повноправним гравцем «рохібланкос».
Коноплянка підписав угоду зі «Севільєю» і пройшов медогляд минулого тижня, але клуб не міг заявити вінгера збірної України, оскільки у нього діяв контракт із «Дніпром» до кінця липня.
Тепер же всі формальності улагоджені, і Коноплянка став повноправним гравцем клубу з Андалузії.
Незабаром Коноплянка приєднається до команди для участі в міжсезонній підготовці, пише офіційний сайт «Севільї».

Бокс

Середньоваговики Дерев’янченко та Хитров проведуть свої наступні бої на турнірі в США

Вечір боксу за участю українських проспектів відбудеться 7 серпня в американському місті Атлантик-Сіті (штат Нью-Джерсі). Сергій Дерев’янченко (6-0, 5 КО) зустрінеться з Ельвіном Аялою (28-6-1, 12 КО), а Євген Хитров (10-0, 9 КО) проведе поєдинок проти досвідченого Ніка Брінсона (17-3-2, 7 КО). Обидва суперники українців – зі США. Нагадаємо, що поєдинок Дерев’янченко – Аяла був запланований на 17 квітня, у місті Ункасвіллі, штат Коннектикут, але бій не відбувся, і для українця підшукали іншого суперника.
Що стосується Брінсона, то в його активі є бій з екс-претендентом на титул чемпіона світу в суперсередній вазі Андре Дірреллом (24-2, 16 КО), який він програв нокаутом у четвертому раунді.
Поєдинки пройдуть у восьмираундовому форматі.

22 серпня Олександр Усик битиметься з Джоні Мюллером з ПАР

Наступним суперником інтерконтинентального чемпіона з боксу за версією WBO в першій важкій вазі, аспіранта Львівського державного університету фізичної культури Олександра Усика стане боксер з ПАР Джоні Мюллер.
Про це повідомив промоутер боксера Родні Берман на офіційній сторінці своєї промоутерської компанії Golden Gloves.
За словами Бермана, бій Олександра Усика з Джоні Мюллером відбудеться 22 серпня, інформує galsports.com.
Раніше повідомлялося, що Олександр Усик, швидше за все, свій наступний поєдинок проведе на турнірі компанії K2 Promotions в Одесі.
Нагадаємо, в грудні 2014 року Усик вже боксував із представником ПАР Дені Вентером і здолав південноафриканця технічним нокаутом у десятому раунді.

Теніс

Перша ракетка України Еліна Світоліна –

на 17 позиції рейтингу WTA

У оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) лідер збірної України Еліна Світоліна, як і раніше, посідає, 17-у сходинку.
Теніс. Жінки. Рейтинг WТA
(станом на 13 липня)
1. (1) Серена Вільямс (США) – 13161 очко
2. (4) Марія Шарапова (Росія) – 6490
3. (3) Сімона Халеп (Румунія) – 5151
4. (5) Каролін Возняцкі (Данія) – 5000
5. (2) Петра Квітова (Чехия) – 5000
6. (7) Ана Іванович (Сербія) – 3835
7. (13) Агнешка Радваньска (Польща) – 3560
8. (6) Люсі Шафаржова (Чехія) – 3515
9. (20) Гарбін Мугуруса (Іспанія) – 3365
10. (9) Карла Суарес Наварро (Іспанія) – 3285
…17. (17) Еліна Світоліна (Україна) – 2465
…68 (68). Леся Цуренко (Україна) – 817
…120 (115). Катерина Бондаренко (Україна) – 493
…139 (138). Марина Заневська (Україна) – 371
…177 (172). Юлія Бейгельзімер (Україна) – 291

Серена Вільямс перемогла на Вімблдоні вже вшосте

Американка Серена Вільямс вшосте у кар’єрі стала переможницею Вімблдонського тенісного турніру.
У вирішальному матчі перша ракетка світу, яка на півфінальній стадії виявилася сильнішою від Марії Шарапової, перемогла 21-річну іспанку Гарбіньє Мугуруса з рахунком 6:4, 6:4.
Раніше Вільямс вигравала турнір у 2002, 2003, 2009, 2010 та 2012 роках.
Дана перемога стала для 33-річної американки четвертою поспіль на турнірах «Великого шолома».
Зазначимо, що Вільямс стала найбільш зрілою, яка кажуть спортсмени, переможницею турніру серії «Великого шолома». Зараз їй 33 роки та 289 днів, що на 26 днів більше, ніж попереднє досягнення, коли 1990 року на Вімблдоні тримала лідерство Мартіна Навратілова.
Серена виграла вже четвертий турнір «Великого шолома» поспіль й третій у нинішньому сезоні. Для виграшу календарного «Великого шолома» їй залишилося перемогти восени на Відкритому чемпіонаті США.
Серед жінок раніше це вдавалося лише трьом тенісисткам – Морін Коннолі (1953), Маргарет Корт (1970) та Штеффі Граф (1988).

Плавання

Українська плавчиня виграла «золото» у плаванні брасом на 50 м

24-річня полтавчанка Марія Лівер виграла золоту медаль у плаванні брасом на 50 м на Універсіаді у Республіці Корея.
Результат української плавчині – 30,73 секунди, повідомляє Укрінформ.
«Срібло» на цій дистанції в активі Фіони Дойл з Ірландії – 31.09 секунди, «бронза» – в італійки Мартіни Карраро та американки Емми Ріні – 31.11 секунди.

Сергій Фролов здобув «срібло» у плаванні на 1500 метрів

Український плавець Сергій Фролов став дворазовим призером корейської XXVIII Всесвітньої літньої Універсіади 2015 року.
Фролов фінішував другим у фінальному запливі на 1500 метрів вільним стилем, інформує champion.com.ua.
У фінал Фролов кваліфікувався з третім часом, але у вирішальний момент програв лише одному спортсменові – Аяцугу Хіраї з Японії.
Перед цим Сергій здобув «золото» у плаванні на 800-метрівці вільним стилем.
Довідка
XXVIII Всесвітня літня Універсіада
Кванджу (Корея). 3-14 липня
Плавання. 9 липня
Чоловіки. 1500 м, вільний стиль
1. Аяцугу Хіраї (Японія) – 14:56.10
2. Сергій Фролов (Україна) – 15:02.81
3. Кохей Ямамото (Японія) – 15:03.99

Спортивна ходьба

Чоловіча збірна України виграла «золото»

Чоловіча збірна України зі спортивної ходьби на 20 км стала переможцем Універсіади, яка проходить у Південній Кореї. Золото українській команді принесли Ігор Главан, Назар Коваленко та Іван Банзерук. Про це повідомляє сайт Федерації легкої атлетики України.
Після перемоги Назар Коваленко прокоментував успіх команди.
«Йшли добре, навіть попри те, що дуже парило, вологість повітря була стовідсотковою, а траса – 500 метрів угору і стільки ж вниз. Судді були досить прискіпливими до нас, але ми думали тільки про виграш команди. З Ігорем Главаном і Іваном Банзеруком допомагали один одному, спрацювали як єдине ціле. Прагнули перемогти – і зробили це», – розповів українець.

Фехтування

Українські шпажисти – треті у командному турнірі Універсіади-2015

Українські фехтувальники на шпагах вибороли срібні нагороди 28-ї Всесвітньої літньої Універсіади-2015 у Кореї.
Володимир Станкевич, Ян Сич, Валерій Жарський (провів лише одну особисту зустріч) і Юрій Тараненко в 1/8 фіналу мінімально перемогли команду Венесуели – 45:44.
У чвертьфіналі Сич вирвав для України перемогу над збірною Німеччини – 37:36.
На півфінальній стадії українці та їхні суперники з Угорщини провели дуже обережний поєдинок, який завершився з нічийним рахунком 23:23.
У так званому «овертаймі» переможного уколу знову завдав Ян Сич.
На жаль, у фінальному поєдинку українська команда поступилася збірній Франції – 45:29.

Хокей

Путівку на Олімпіаду-2018 українські хокеїсти виборюватимуть у Саппоро

Передолімпійський кваліфікаційний турнір збірна України з хокею зіграє у Саппоро. Таке рішення за пропозицією Федерації хокею Японії прийняла Міжнародна федерація хокею (IIHF).
Кваліфікаційний турнір за участю українців пройде у місті Саппоро, на льоду «Tsukisamu Ice Arena».
Збірна України в Японії побореться за єдину путівку у наступний раунд олімпійського відбору з командою господарів, а також зі збірними Хорватії та Румунії.
Попередньо ігри турніру відбудуться 11, 13 та 14 лютого 2016 року, передає XSPORT.
Українська національна команда вже має досвід турнірних виступів у Саппоро – у 2008 році збірна України грала там матчі Чемпіонату світу у Дивізіоні І.

 Підготував Роман Свистун
За повідомленнями інформагенств

Мирослав Ступар: «Чому Можаровський не увійшов до кола топ-арбітрів Європи?»

Ігор Будзінський: «Бокс – це щось більше, ніж хобі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers