rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Durbin зустрівся  з найвпливовішими українськими
чиновниками та послом США Pyatt

 Сенатор Dick Durbin (D-IL) 14 липня зустрівся з високопоставленими українськими міністрами та американськими законодавцями, щоб продовжити обговорення ситуації в Україні. Дискусії відбулися на тлі повідомлень про продовження нарощування російської військової присутності у Східній Україні і побоювань, що президент Росії Путін, як і раніше, не дотримуватиметься Мінських угод і санкціонуватиме подальшу агресію в регіоні. Durbin також особисто зустрівся з послом Америки в Україні Geoffrey Pyatt, щоб обговорити питання поновлення зусиль США у країні.
«Україна переживає критичний момент у своїй історії», – зауважив Durbin. «Оскільки Росія продовжує вести агресивну політику, Сполучені Штати можуть і повинні робити більше, щоб гарантувати, що Україна може захистити свої кордони. На ранковому засіданні українські чиновники дали зрозуміти, що збільшення військової допомоги та економічної підтримки допоможуть Україні в її боротьбі за свободу і суверенітет. Також із тривогою розуміємо, що Путін не в змозі дотримуватися ключових положень Мінської угоди, зокрема, щодо повернення Україні контролю над кордоном, відведення важкого озброєння, повернення ув’язнених і проведення виборів в Україні без російського втручання».
Під час зустрічі у двопалатному Сенатському українському кокусі були присутні такі українські високопосадовці, як міністр фінансів Наталія Яресько, міністр сільського господарства Олексій Павленко, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр енергетики Володимир Демчишин, голова Національної нафтової і газової компанії («Нафтогаз України») Андрій Коболєв, глава Державної фіскальної служби Роман Насиров та заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

 Освітян Чикаго попередили

про додаткове скорочення фінансування

Посадовці з державних шкіл Чикаго заявили, що, щонайменше, 65 школам доведеться робити суттєве скорочення видатків, якщо законодавці не допоможуть виплатити пенсії.
Наразі скорочення фінансування зачепило понад 400 шкіл Чикаго. Натомість, приблизно 200 шкіл отримають додаткові кошти.
Тим часом, мер Rahm Emanuel попереджає, що найбільші скорочення можна очікувати до січня, якщо не надійде допомога від Капітолію. На зустрічі з громадськістю у Near West Side всі присутні хотіли більше дізнатися, що їм очікувати у випадку, якщо бюджет таки не буде прийнято.
Leonor Torres, мати двох дітей-школярів, прийшла на зустріч, щоб дізнатися більше про те, як скорочення бюджету вплине на діяльність державних шкіл Чикаго. Вона була дуже засмучена, дізнавшись про те, що її школі, Monroe Elementary, скоротили фінансування на суму півмільйона доларів. Це вплине, зокрема, і на неї безпосередньо, адже жінка працює вчителем у цій школі.
«Я дуже схвильована. Адже це стосується не тільки мене, але й усього шкільного співтовариства загалом. Нам буде важко», – зауважила Torres.
Остання хвиля скорочень означає, що школи Чикаго, якими керує Комітет з питань освіти, втратять ще 60 мільйонів доларів. Школи фактично отримають тільки $31 млн.
Скільки школа отримає коштів, залежатиме, зокрема, і від того, скільки учнів у ній навчатиметься. Ті школи, в яких буде більше школярів, отримуватимуть більше коштів. Це дуже дратує профспілку вчителів. Натомість, тимчасовий директор школи Jesse Ruiz вважає, що так буде краще для батьків.
«Батьки вибирають, у яку школу підуть їхні діти, яка найкраще їм підходить. І у батьків є ресурси, щоб підтримати своїх дітей», – додала Ruiz.
Ruiz і мер сподіваються, що, можливо, вдасться уникнути будь-яких скорочень витрат, звинувачуючи у недостатній підтримці штат Іллінойс.
«Ці скорочення – неприйнятні, безсовісні – значною мірою тому, що Springfield веде себе нерозумно», – наголосив мер Emanuel.
Тим часом, лідери профспілки вчителів вимагають, аби законодавці у Springfield підвищили податок на прибуток.
«Підіть до Downtstate і запитайте людей, хто з них може дозволити собі платити більші податки. І ви отримаєте відповідь на питання, як реально врегулювати кризу», – зазначила віце-президент CTU Jesse Sharkey.
Chicago Tribune повідомила, що чиновники третього за величиною району штату заявили у понеділок, що кожній школі доведеться скоротити свій бюджет приблизно на $200 000.
Похмурі прогнози надійшли, коли стало відомо, що район вже скоротив бюджет у результаті відсутності фінансування пенсійних виплат. У CPS зіштовхнулися з дефіцитом бюджету на суму понад $1 млрд. Район попросив законодавців продовжити фінансування пенсій 30 червня, але законодавці пропозицію відхилили. Це змусило район негайно скоротити фінансування на $200 млн.

Комарів, носіїв вірусу лихоманки Західного

Нілу, знайшли в окрузі Will

Title  
 

Тестування партії комарів з південно-західного передмістя Bolingbrook дало позитивний результат на наявність вірусу лихоманки Західного Нілу в окрузі Will. Це вперше цього року в окрузі відловили комарів, які є носіями вірусу.
Комарів збирали співробітники Департаменту санітарного стану навколишнього середовища округу минулої середи. А вже наступного дня надійшли результати, які підтвердили наявність вірусу Західного Нілу в крові комарів, йдеться у заяві Департаменту охорони здоров’я округу Will.
В окрузі повідомили, що минулого року було зібрано 27 партій комарів, які були носіями вірусу лихоманки, п’ять з яких були зібрані у Bolingbrook, розповіли у Департаменті охорони здоров’я.
Департамент охорони здоров’я Іллінойсу також повідомив, що минулого року в штаті відловили 1271 комара та 41 птаха, які дали позитивний тест на наявність вірусу. Було зафіксовано 44 випадки захворювання людини і чотири летальні випадки. В окрузі Will минулоріч від вірусу не постраждала жодна людина.
Вірус лихоманки Західного Нілу передається через укус комара, який підхопив вірус, харчуючись кров’ю зараженої птиці. Загальні симптоми – лихоманка, нудота, головний біль та біль у м’язах, повідомляють у IDPH.
Проте, більшість інфікованих людей не мають жодних симптомів. А в рідкісних випадках пацієнти звертаються до лікарень вже тяжкохворими або помирають, так і не отримавши медичну допомогу. Група ризику – особи віком від 50 років і люди з ослабленою імунною системою.
Щоб уникнути захворювання, мешканці повинні обмежити перебування на відкритому повітрі між заходом сонця і світанком, коли комарі найбільш активні. Необхідно також усунути джерела стоячої води. Поза межами будинку чиновники Департаменту охорони здоров’я рекомендують носити одяг з довгими рукавами і штани.

У Чикаго відкривається дітній табір для дітей

з цукровим діабетом

  Title
 

Цей літній табір дуже відрізняється від решти таборів. У Camp Crossroads більшість гостей і вихователів мають діабет першого типу.
Табір, організований American Diabetes Association, є порятунком для батьків хворих дітей. Вони кажуть, що інші місцеві табори не хочуть приймати їхніх дітей, бо це занадто великий ризик.
«Ми планували відправити нашу донечку в табір YMCA. Але у YMCA її не взяли», – розповіла Catherine Diedrich, матір Kira, гостя табору.
«Ми намагалися віддати її у Chicago Park District. Але у Park District відмовили, заявивши, що це занадто великий ризик, тому вони не можуть взяти її», – додала Diedrich.
Цього тижня Kira приєдналася до 29 інших дітей. Усі вони відпочивають у кампусі University of  Illinois Chicagо.
American Diabetes Association створила програму табору, яка також передбачає обережне ставлення до людей, хворих на діабет, у щоденній діяльності табору.
Під час перекусу дітям перевіряють рівень цукру в крові. А під час обіду дієтолог проводить з дітьми урок.
«Існує не так багато програм, подібних до цієї, особливо у центрі міста, де мешкають ці діти», – зауважила вихователь Sarah Ely.
Тиждень, проведений у таборі, коштує $310. Діти проживають у будиночках на колесах. Через витрати, пов’язані з відвідуванням, American Diabetes Association пропонує гранти для зацікавлених сімей.
Запис на відвідування табору наступного року починається в лютому.

У Wheaton уздовж Roosevelt Road тривають

ремонтні роботи  

Title  
 

Водіям уздовж Roosevelt Road у Wheaton знову доводиться миритися із закриттям вулиці і корками на дорогах, адже, починаючи з вівторка, ремонтні бригади розпочали реалізовувати будівельні проекти на чотирьох перехрестях.
Працівники, зокрема, працюють на перетині Roosevelt з Blanchard Street, President Street, Naperville Road та West Street/Warrenville Road.
Проект передбачає відновлення тротуару на всіх бічних вулицях. Працівники також працюватимуть зі світлофорами.
Під час будівництва тимчасово перекриватимуть смугу на Roosevelt, відтак, і на водіїв, і на пішоходів чекають корки.
Проект також впливає на сигнали світлофорів, які показують короткі зелені вогні на чотирьох бічних вулицях. Водіям доводиться шукати альтернативні маршрути.
Роботи триватимуть між 9 год. ранку і 3 год. вечора до 31 липня, тільки в гарну погоду.

Дитинча зебри народилося

у зоопарку Brookfield

 Title 
 

Дитинча зебри Греві жіночої статі народилося минулого вівторка у зоопарку Brookfield. Наразі дитинчаті не дали імені.
Відвідувачі вже можуть побачити 100-фунтове лоша, яке не залишає маму Kali ні на мить, у північно-західній частині зоопарку Brookfield.
Новонароджена зебра може стояти, ходити і навіть бігати зі швидкістю до 40 миль на годину вже через годину після народження, кажуть у зоопарку. При народженні лоша має червонувато-коричневі смуги. Чорними смуги стануть після того, коли зебрі виповниться рік.
Це перше дитинча виду «зебра Греві», яке народилося у західній частині зоопарку після 1998 року, йдеться у заяві зоопарку. Його мати, п’ятирічна Kali, прибула до зоопарку у 2011 році. А батько, 15-річний Nazim, жив у зоопарку з 2001 року.
«Ми у захваті від цього народження, адже це дозволить людям більше дізнаватися про види, які потребують збереження», – вважає Bill Zeigler, старший віце-президент зоопарку, йдеться у заяві.
Зебри Греві є вимираючим видом. У менш, ніж 50 північноамериканських зоопарках наразі проживають приблизно 200 тварин.

 Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

 

Болюча тема: Битва в Афінах

У фокусі Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers