rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі Америка

Скотт Вокер – 15-й республіканець,
що претендує на посаду господаря Білого дому

 Губернатор штату Вісконсин Скотт Вокер став 15-м республіканським політиком, який вступив у боротьбу за Білий дім. Вокер зробив давноочікувану заяву на Твіттер у понеділок вранці. Про це пише «Голос Америки».
Вокер – один з найбільш відомих губернаторів США, який встановив своєрідний рекорд: за чотири роки він тричі вигравав губернаторські вибори. У 2010 році у віці 43 років він був обраний губернатором, у 2012 році його спробували відкликати, але він переміг на перевиборах, а в 2014 році знову був обраний на чотирирічний термін.
Програма Вокера – традиційно республіканська: зниження податків, скорочення соціальних та адміністративних витрат, підтримка бізнесу. Це призвело до конфлікту з впливовими профспілками і масових протестів – однак, у цьому протистоянні переміг Вокер. Перемога зробила його політиком федерального рівня й однією з надійних зірок Республіканської партії.
У березні цього року губернатор Вокер виступив на підтримку надання Україні зброї в її війні з проросійськими сепаратистами на сході країни.
Губернаторський досвід Скотта Вокера – вкрай важливий фактор на президентських виборах. Більшість президентів США за останні півтора сторіччя, до обрання на цю посаду, були саме губернаторами. Чинний господар Білого дому Барак Обама, колишній сенатор, порушив цю традицію.
Цікаво й інше: у Скотта Вокера немає вищої освіти, він покинув навчання в коледжі, бо знайшов цікаву роботу. Останнім президентом США без вищої освіти був Гаррі Трумен, який керував країною півсторіччя тому.
Згідно з інформацією, що надійшла від представників виборчої команди Скотта Вокера, на президентських виборах він буде позиціонувати себе як безкомпромісний боєць, здатний перемагати.

 Влада США не бачить сліду злочинців

за несправностями на біржі Нью-Йорка та в United Airlines

Технічні несправності під час роботи біржі Нью-Йорка та авіакомпанії United Airlines, схоже, не були спричинені діями зловмисників. Принаймні, влада США не має підтверджень такої версії. У середу також не працював сайт видання The Wall Street Journal. За останніми даними, сторінка просто не витримала кількості відвідувачів, які намагалися дізнатися, що сталося на біржі, пишуть Еuronews.
«Я особисто розмовляв з головою United Airlines Джеффом Смайсеком. З того, що ми знаємо на цьому етапі, виглядає, що несправності в авіакомпанії та на біржі не були результатом атаки зловмисників. Ми зараз знаємо менше про те, що сталося з The Wall Street Journal, крім того, що їхня система знову працює, так само, як і система United Airlines», – сказав Джен Джонсон, секретар міністерства внутрішньої безпеки США.
Раніше у середу фондова біржа Нью-Йорка була змушена призупинити всі торговельні операції через збій комп’ютерної системи. З цієї ж причини працівники United Airlines вручну виписували квитки для пасажирів, рейси довелося відкласти. У засобах масової інформації обговорювався можливий зв’язок між цими інцидентами.

Конгресмен Кріс Сміт розповів про недоліки

зовнішньої політики США

Конгресмен Кріс Сміт розкритикував зовнішню політику адміністрації президента Обами, назвавши її нерішучою та слабкою, пише «Голос Америки».
«Ми часто кажемо, що «розбіжності залишаються на узбіччі», але я глибоко розчарований політикою президента Обами щодо України, а також Китаю, а також щодо авторитарних і диктаторських режимів по всьому світу. У нього дуже слабка і нерішуча політика стосовно прав людини», – сказав Кріс Сміт в інтерв’ю «Голосу Америки».
Кріс Сміт – один із найвпливовіших членів комітету із закордонних справ у Палаті представників. Він вважає, що Сполучені Штати не вивчили уроків після, на його погляд, провальної політки під час війни на Балканах.
«Наша політика тоді, за президентства Білла Клінтона, була абсолютно безпорадною і слабкою. У наступні роки він уже нарешті щось зробив, але в перші роки війни на Балканах, особливо, коли почалися бойові дії в Хорватії, нас там не було. І коли я спостерігаю за подіями в Україні, для мене це як дежавю. Їм потрібна певна допомога, а вони її не отримують», – зазначив конгресмен.
Член комітету із закордонних справ закликає адміністрацію президента приділити більше уваги політиці стримування. Це те, в чому, на його думку, США поступаються Росії.
«Якщо ти приділяєш достатню увагу стримуванню, то ймовірність війни знижується. Якщо ж вагаєшся, демонструєш слабкість, це додає сили диктаторам, надихає їх на дії. Саме це зараз і відбувається, – каже Сміт. – А от росіяни визнають і поважають надійну стратегію стримування, і будучи поінформованими про неї, вони будуть діяти відповідно. Але у нас її немає. І тому, я думаю, Україна почуває себе залишеною».
Крім того, конгресмен вважає, що помилки політики президента Обами на Близькому Сході призвели до посилення терористичного угруповання ІДІЛ.
«Подивіться, що відбувається на Близькому Сході. Передчасний вивід наших військ з Іраку створив простір для «Ісламської держави». Це – серйозні помилки, які мають катастрофічні наслідки. При цьому, президент роздає інтерв’ю, посміхається. Він дуже гладкий і красномовний, але це не змінює той факт, що його політика призвела до вакууму і помилок», – підсумовує законодавець.

Американські футболістки досягли

статусу монархів та астронавтів

У Нью-Йорку відбувся парад на вшанування жіночої збірної США з футболу, яка стала чемпіоном світу. Під підбадьорливі вигуки члени збірної пройшли так званим «Каньйоном Героїв» у Нью-Йорку, що стало найпершою подібною подією на вшанування жіночої команди з будь-якого спорту, повідомляють Еuronews.
Процесія пройшла з північного до нижнього Манхеттена, а люди, що зібралися з обох боків вулиці, кидали конфетті, вимахували прапорами і скандували: «США! США!»
У такий спосіб жіноча команда США з футболу досягла такого саме статусу, як і астронавти, закордонні монархи і бейсболісти клубу «Нью-Йорк Янкіз», яким було надано честь взяти участь у подібному параді вшанування.

Психологи допомагали ЦРУ розробляти

методику допитів

Найбільш впливова асоціація психологів США вибачилася за таємну співпрацю з Міністерством оборони США і ЦРУ, повідомляє «Голос Америки». Як виявилося, після терактів 11 вересня 2001 року психологи допомагали силовикам готувати директиви, які підтримували тортури водою і позбавленням сну.
«Ми щиро просимо вибачення і шкодуємо за ці дії та їх наслідки», – заявила доктор Надін Каслоу. Вона очолила комітет, який займався розслідуванням звинувачень.
Американська асоціація психологів найняла юриста Девіда Гоффмана для проведення незалежного розслідування. У результаті, було підготовлено доповідь на 542 сторінки. Документ проливає світло на співпрацю психологів з адміністрацією Джорджа Буша-молодшого у розробці методики допитів.
У результаті розслідування з’ясувалося, що два колишні президенти Американської асоціації психологів були членами консультативної ради ЦРУ. За словами одного з них, він не вважав тоді, що позбавлення людини сну може вважатися катуванням.

Через проливні дощі у Вірджинії рятувальникам

доводиться знімати людей з дахів

Дощі перетворилися на річки у західній частині Вірджинії. Швидка течія змивала все на своєму шляху. Рятувальники використовували каяки, аби дістатися до постраждалих. А їх налічується більше, ніж десяток. Про це повідомляє ТСН.

Хакери вкрали дані
22 мільйонів людей
У Сполучених Штатах державне агентство, що опікується особистими даними урядових працівників, повідомило, що було викрадено інформацію понад 20 мільйонів людей, повідомляють Еuronews.
Серед даних, які вдалося викрасти хакерам, – особисті номери системи соціального захисту та інша приватна інформація.
Американці вважають, що за хакерством стоїть Китай, хоча та країна відкидає такі звинувачення.
Раніше федеральні служби США повідомили, що було викрадено інформацію 4 мільйонів людей, але пізніше оголосили про те, що стався окремий, але «пов’язаний з першим», випадок хакерства.
Кількість американських громадян, дані яких були викрадені, становить 22 мільйони або 7% населення США.

Переможницею «Міс США» стала

красуня з Оклахоми

Фінал конкурсу відбувся 12 липня. Корону здобула 26-річна Олівія Джордан, яка працює фітнес-інструктором і персональним тренером, розповідає ТСН.
Друге місце дісталося 22-річній Юліані Гуеррі з Техасу. Загалом, у конкурсі взяла участь 51 красуня. Вперше «Міс США» транслював телеканал Reelz. Більшість телекомпаній відмовилися співпрацювати з Дональдом Трампом, який назвав мексиканців наркоманами та ґвалтівниками.

У Каліфорнії розпочалосяудівництво сонячної

електростанції

Енергетична компанія SunPower почала будівництво нової сонячної електростанції Henrietta в Каліфорнії. Її потужності буде достатньо для енергозабезпечення 22 000 будинків, повідомляє cikavosti.com.
Генеруючу потужність майбутньої електростанції планують реалізовувати компанії Pacific Gasand Electrics у рамках довготермінової угоди про закупівлю електроенергії. Її планують ввести в експлуатацію до кінця 2016 року.
Потужності виробленої нової сонячної електростанції в Каліфорнії буде достатньо для постачання електроенергії у понад 22 000 будинків.
При будівництві сонячної електростанції Henrietta буде встановлена модульна система Oasis для роботизованого очищення сонячних панелей під час їх майбутньої експлуатації. В результаті установки Oasis очікується, що продуктивність електростанції зросте на 15%.
Агентство з охорони навколишнього середовища США оцінює, що в результаті введення в експлуатацію електростанції Henrietta викиди CO2 скоротяться майже на 128 000 тонн щорічно протягом наступних 25 років.
У цьому році влада Каліфорнії заявили, що їхній штат досяг 10 ГВт встановлених сонячних потужностей, тим самим ставши абсолютним лідером за цим показником серед інших штатів США.

У Балтиморі невідомі розстріляли трьох

перехожих

Три людини загинули внаслідок стрілянини вночі проти понеділка, 6 липня, на заході Балтимора (Меріленд, США). За даними поліції, вогонь відкрили невідомі, які прибули на двох світлих мікроавтобусах.
Як пише The Baltimore Sun, під вогнем опинилися четверо осіб. Одну людину вбили на місці, ще двоє померли в шпиталі. Мова йде про двох чоловіків і двох жінок.
«Чоловіка і жінку привезли в окружну лікарню, де, незважаючи на зусилля медиків, вони померли», – наводить NBC News слова детектива Рашвана Стронга з департаменту поліції Балтимора. Ще один чоловік загинув на місці події, а четверта постраждала госпіталізована з вогнепальним пораненням у сідницю. Її стан залишається стабільним.
На даний момент немає інформації про те, що хтось із потерпілих був студентом, зазначає The Washington Post. В університетському містечку, яке побудовано для аспірантів і студентів у Західному Балтиморі, протягом року проживають понад 6000 людей.
Це другий випадок стрілянини в Балтиморі за останніх п’ять днів. 2 червня поряд з кампусом було обстріляно автомобіль. Пасажир зазнав вогнепальних поранень.
Події в Балтиморі привернули до себе увагу ЗМІ через інцидент, що мав місце наприкінці червня. Тоді поліцейські помилково застрелили чорношкірого чоловіка. Згодом з’ясувалося, що 41-річний Спенсер Лі Маккейн був беззбройним. Постраждалий помер у лікарні від множинних поранень.
Поліція прибула в передмістя після повідомлення про домашнє насильство. Офіцери увірвалися в будинок, почувши крики про допомогу, і втрьох розстріляли Маккейна. Зброї у дебошира не знайшли. У будинку також перебувало двоє дітей (віком 10 років і 2 років) і жінка, яка отримала поранення в результаті інциденту. Відомо, що на Маккейна поширювалася дія охоронного судового наказу: йому не можна було контактувати зі своєю співмешканкою та дітьми, а також з’являтися в їхньому будинку.
Департамент поліції оголосив, що поліцейські діяли таким чином через потенційну небезпеку, яка могла йти від Маккейна.

Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

Болюча тема: Битва в Афінах

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers