rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ В Одесі знімають паркани біля пляжів
 Title 
 
 Паркани біля моря

  Title
 
 М. Саакашвілі з громадськими активістами
оглядають прибережну територію


Минулої суботи о шостій ранку одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі разом зі своїм новопризначеним заступником Юлією Марушевсько провели інспекцію закритих пляжів, що розташовані біля Траси здоров’я. Зокрема, він навідався на відомчі пляжі Державної прикордонної служби та Служби безпеки України.

Уже перші відвідини губернатора приголомшили. «Купатися – заборонено, пообідати – не можна, якщо порушуєш – службові собаки тебе з’їдять. В якому сторіччі ми живемо? Люди хочуть о дев’ятій вечора посидіти біля моря. І що? Їх зі службовими собаками не пускають!» – обурився Саакашвілі оголошеннями на пляжі прикордонників.

«Не вірю, що в 2015 році таке можливо. Порушуються конституційні права одеситів і гостей. Одразу ж зателефонував главі прикордонслужби України Вікторові Назаренку і главі СБУ Василеві Грицаку. Вони моментально підтримали ідею зняти паркани і відкрити пляжі, за що я їм дуже вдячний. Зараз буду наполягати, щоб і всі інші брали з них приклад», – написав голова ОДА на своїй сторінці у соцмережі.

Глухі бетонні стіни, металеві паркани і навіть загорожі з колючого дроту, які так шокували новопризначеного губернатора Одещини, одесити бачать вже не перший рік. Мало не все узбережжя окупували депутатські дачі, елітні клуби та закриті пляжі. А ще – вся територія забудована приватними кабаками та всілякими розважальними закладами. Стоки з них скидаються у море.

Для прикладу, можна назвати «Зелений берег», який відгороджений височенною бетонною стіною, якій може позаздрити кордон України з РФ. Номінально тут розташований пансіонат, а фактично – приватний пляж колишнього нардепа Василя Хмельницького. Кажуть, що він полюбляє проводити тут маївки, прилітаючи на гвинтокрилі.

Міхеіл Саакашвілі вимагає знести всі паркани, які перешкоджають доступу людей до моря. Він також закликав небайдужих одеситів і гостей міста взяти в цьому активну участь. За його словами, з представників громадських активістів і міліціонерів будуть створені групи, відповідальні за знищення цих парканів. І все це буде здійснено незабаром, без судової тяганини і чиновницьких пустопорожніх дебатів.

Повний Йовбак наближається?

Саакашвілі замінить митників комп’ютерами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers