rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Саакашвілі замінить митників комп’ютерами
У п’ятницю, 10 липня, голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі під час інвестиційного форуму заявив, що на Одеській митниці відбувається «формений» бандитизм.

«У Грузії процент оглядів становить 1%, в Одесі ж, у результаті 50 тисяч перевірок, склали 25 актів, – каже Саакашвілі. – За підсумками цієї роботи надходження склали 10 мільйонів гривень. А вартість перевірок оцінюється в 50-60 мільйонів. Це бандитизм чистої води: заробили у 5 разів менше, ніж витратили». На його думку, всіх міліціонерів і митників не можна підпускати до пунктів контролю «на гарматний постріл». Всі рішення митників повинні замінити комп'ютери.
Крім того, губернатор анонсував об’єднання митної і податкової служб в одне управління під контролем ОДА. Перекрив він і канал постачання контрабандних наркотиків та зброї з Придністров’я. Також Саакашвілі підкреслив, що нового начальника Одеської митниці будуть обирати на основі конкурсу.
Під час свого візиту в Одесу президент України Петро Порошенко високо оцінив подібні ініціативи Саакашвілі. Водночас, він доручив розробити проект нового митного терміналу, де будуть встановлені короткі терміни проходження вантажів і не буде приводів для корупції. Передбачено також запровадити в Одесі новий прозорий офіс ефективних державних сервісів. Тож послуги, які надає держава, будуть якісними і некорупційними.
Щоб прискорити цей процес, глава Одеської ОДА вирішив створити в регіоні консультативний орган для бізнесу. Про це він оголосив 10 липня на зустрічі з іноземними інвесторами, в якій взяли участь більше, ніж двісті представників міжнародного та українського бізнесу. «Нам потрібен в області свій окремий орган, в який увійдуть представники бізнесу, головних структурних департаментів ОДА і митниці. Він має стати своєрідним єдиним вікном прийняття швидких економічних рішень. Наша мета – прозорість, передбачуваність, чисті податки», – зазначив Міхеіл Саакашвілі.

Повний Йовбак наближається?

В Одесі знімають паркани біля пляжів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers