rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ На Івано-Франківщині для учасників бойових дій працює психологічний центр
Психологічний реабілітаційний центр «Крок назустріч» надає безкоштовну допомогу всім учасникам бойових дій. По допомогу до спеціалістів можуть звертатися не тільки військові та їхні родичі. Також центр надає допомогу волонтерам і планує активну співпрацю з працівниками військкоматів.
У центрі психологічної допомоги «Крок назустріч» безкоштовно допомогти готові як військовим на ротації, так і демобілізованим бійцям.
«Якщо це боєць на ротації, ми будемо працювати на ресурс. Коли це вже демобілізований боєць, то тут ми вже будемо потрохи працювати з проживанням криз і травм», – пояснює психолог Центру «Крок назустріч» Ольга Кукла.
Психологи, які надають допомогу бійцям АТО, зазначають, що з військовими, які бачили багато смертей, потрібно дуже обережно розмовляти. Адже будь-яке необережне питання може спровокувати негативну реакцію.
«Не варто надміру розпитувати солдата, але потрібно розмовляти з ним, якщо зрозуміло, що він цього хоче. Не варто ставити провокативні запитання, наприклад, чи вбивав військовий. Потрібно показати, що ви є поруч, що ви готові його підтримати, що ви приймаєте цю людину з його новим досвідом», – зазначила Ольга Кукла.
Реабілітаційний центр на Івано-Франківщині працює вже третій місяць. За цей короткий час про нього дізналося багато фронтовиків. Працівники центру поширюють свої номери телефонів через брошури. Також співпрацюють із волонтерами, які й розповідають про бійців, що потребують психологічної реабілітації.
Психологи центру надають допомогу і волонтерам. Спеціалісти зазначають, що вони потребують допомоги не менше, ніж військові. Адже часто страждають від емоційного вигорання.
«Ми проводимо групи на підтримку та на пошук нового ресурсу для тих волонтерів, хто працює вже дуже давно, хто вже помітно втомився. Наприклад, волонтерам, які працюють вже понад рік, обов’язково необхідно відновлюватись психологічно», – розповідає психолог Центру «Крок назустріч» Катерина Поліщук.
Також у планах центру надавати психологічну допомогу і працівникам військкоматів. Саме з ними зараз налагоджують співпрацю.

Джерело: http://zik.ua

Не образити себе, коханих…

Хто, як не ви

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers