rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спорт
Гімнастика

Українець Верняєв став чемпіоном Європейських
ігор у гімнастичному опорному стрибку

На Європейських іграх у Баку завершився фінал змагань серед гімнастів у опорному стрибку, де перемогу здобув українець Олег Верняєв.
Українець отримав середню оцінку за два стрибки 15,266 бала, повідомляє офіційний сайт ігор.
Перший стрибок спортсмена судді оцінили в 15,400 бала, а другий – у 15,133.
Друге місце у цьому виді програми посів Касимір Шмідт із Нідерландів (15,116), третє – Олег Степко з Азербайджану – 14,966.
Нагадаємо, на рахунку Олега вже є «золото», яке він здобув у багатоборстві, а також «срібло» у командній першості.

Українка Різатдінова завоювала за день два
«срібла» Ігор-2015

 Title 
 
У Баку 21 червня пройшли змагання з художньої гімнастики у вправі з м`ячем, де українка Ганна Різатдінова здобула 2-е місце.
Наша спортсменка отримала за свій виступ 18,250 бала, повідомляє офіційний сайт змагань.
Українка виконала свою програму без серйозних технічних помилок.
Пізніше того ж дня до «срібла» у вправі з м’ячем Різатдінова додала медаль такого ж ґатунку у вправі з булавами.
У фіналі недільних змагань українка набрала 18,550 бала.
«Дуже рада, що вдало виступила у вправах з м’ячем та булавами, завдяки чому здобула дві медалі. На жаль, у вправах з обручем припустилася безглуздої помилки. Навіть зараз не можу зрозуміти, як це трапилося, тому що до виходу готувалася дуже добре. Коли сталася втрата предмета просто на передачі, всі були шоковані. Обруч якось зісковзнув з руки. Не розумію як...
Після вправ з обручем було непросто привести себе в норму. Але, все ж таки, я змогла це зробити. Після Євроігор нам усім необхідно відпочити, але тривалої паузи не буде. Попереду – Універсіада, а далі – ліцензійний чемпіонат світу. Розслаблятися часу немає. Однак, курортний відпочинок потрібен, тому що в Баку був справжній марафон!» – цитує гімнастку офіційний сайт НОК України.

Футбол

Андрій Ярмоленко – найкращий футболіст
УПЛ за версією УЄФА

Офіційний сайт європейської футбольної спілки підбив підсумки сезону в українській Прем’єр-лізі. За версією УЄФА, гравцем року в УПЛ став вінгер київського «Динамо» та збірної України Андрій Ярмоленко. На рахунку гравця – перемоги в Кубку України та чемпіонаті.
«Найрезультативніший гравець чемпіонату України за системою «гол + пас» (14 + 12) був визнаний найкращим футболістом країни минулого року. Тривалий час йому дорікали за те, що з м’ячем він працює тільки лівою. Останнім часом Ярмоленко цей недолік виправив, відчутно додавши в техніці і швидкісному дриблінгу, що тут же вивело його в розряд потенційних зірок європейського масштабу», – йдеться на сайті організації.
Додамо, що також Ярмоленко став найдорожчим футболістом УПЛ.

П’ять ударів – п’ять голів. Віктор Коваленко –
найкращий бомбардир юніорського ЧС-2015

Півзахисник збірної України Віктор Коваленко став одним з номінантів юніорського чемпіонату світу, який відбувся у Новій Зеландії. Футболіст донецького «Шахтаря» став найкращим бомбардиром мундіалю, забивши в чотирьох поєдинках збірної п’ять голів.
Коваленко зробив хет-трик у поєдинку зі США і дубль – із М’янмою. При цьому, згідно зі статистикою сайта ФІФА, для цього Віктору знадобилася така ж кількість ударів – 5. Стільки ж голів забив і угорець Бенце Мерва, але у Віктора в активі ще дві гольові передачі.
Найкращим гравцем турніру визнано малійця Адама Траоре, а голкіпером – серба Предрага Райковича.
Нагороду Fair Play присудили збірній України.
Нагадаємо, Україна виграла свою групу, але покинула турнір вже в 1/8 фіналу, поступившись по пенальті Сенегалу. Турнір завершився 20 червня перемогою Сербії над Бразилією (2:1). Сенегал у матчі за третє місце поступився Малі.

Плавання

Український дует виграв «бронзу» Європейських
ігор у синхронних стрибках у воду

У Баку завершилися змагання у синхронних стрибках із 3-метрового трампліна у жінок, де бронзову медаль виграли Діана Шелестюк і Маргарита Джусова.
Українки отримали сумарну оцінку від суддів за виконання 5-ти стрибків – 264,87 бала, повідомляє офіційний сайт змагань.
Найбільш вдалим для нашого дуету став третій стрибок, який був оцінений у 62,37 бала.

Вільна боротьба

Василь Шуптар – бронзовий призер Євроігор-2015

Чудову крапку у виступі українських майстрів спортивних видів боротьби на Перших Європейських іграх-2015, що тривають у Баку, поставив вихованець Львівського училища фізичної культури Василь Шуптар.
Поступившись в 1/8 фіналу вагової категорії до 61 кг турніру борців вільного стилю грузинському спортсменові, майбутньому срібному призерові Беці Ломпадзе (1:4), Василеві Шуптару вдалося здобути перемогу у втішній зустрічі над румуном Іваном Гудеа (4:1). Після цього на шляху до «бронзової» сходинки подіуму у галичанина залишався лише значно більш досвідчений болгарин, 31-річний Радослав Веліков, у колекції нагород якого є й олімпійська медаль Пекіна-2008. Та у сутичці проти на сім років молодшого Василя досвід балканцеві не допоміг. Вже у першому періоді Василь набрав три бали, а після 30-секундної перерви продемонстрував низку феєричних прийомів і впевнено здобув дострокову перемогу – 11:0.
Баскетбол
«Валенсія» не продовжила контракт із Ліщуком. Український центровий став вільним агентом
Офіційний сайт іспанського баскетбольного клубу «Валенсія» оголосив про розставання з віце-капітаном команди Сергієм Ліщуком. Український центровий віддав левантійській команді шість останніх років професійної кар’єри. Але «Валенсія» не продовжила контракт з українцем.
За шість років Ліщук двічі став володарем Єврокубка, а також взяв участь у Євролізі. У 268 матчах за «Валенсію» він набирав, у середньому, 7,3 очка і робив 3,6 підбору. В останньому сезоні Сергій був віце-капітаном команди.
Нагадаємо, Ліщук попередньо відмовився зіграти за збірну України на Євробаскеті-2015, але наставник команди Євген Мурзін пообіцяв переконати його змінити своє рішення.

Біатлон

Українські біатлоністи відмовилися від зборів у Тюмені

Передсезонний збір українські біатлоністки проведуть не в Тюмені (Росія), як було раніше, а в норвезькому місті Шушені.
Про це повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.
«Зараз ми працюємо у Брашові – там, де пройде літній чемпіонат світу. Потім – Рупольдинг, Раубичі і знову Брашов, де збір буде поєднаний з участю в змаганнях, – цитує Бринзака сайт Федерації біатлону України. – І ще одна новина – ми на 99% домовленості про те, що на перший сніг полетимо не в Тюмень, а в Шушен – там вже заброньовано і сплачено проживання команди.
Із цього приводу ми добре попрацювали разом з послом Норвегії в Україні, і нам зроблять національні норвезькі візи, які не враховуються в ліміті днів перебування в шенгенській зоні. Така ж ситуація – із Словенією, де пройде один з етапів Кубка світу. За таких умов ми матимемо значно менше проблем із днями перебування в Шенгені майбутньої зими», – розповів Бринзак.
Окрім того, Бринзак повідомив, що проблем з фінансуванням команди наразі немає.
«Наразі все гаразд. Нам своєчасно фінансують збори, на даний момент якихось боргів ми не маємо, і всі кошти надходять вчасно. Є тільки проблема з патронами, тому що через бойові дії в Україні Євросоюз заборонив постачання патронів в нашу країну. А ті постачальники, на яких ми виходили за кордоном, зараз в періоді відпусток, тимчасово не роблять необхідну кількість патронів і тільки у вересні зможуть задовольнити всі заявки на їх придбання.
Тому із забезпеченням патронами ми «викручуємося» важко, купуємо прямо на місці проведення зборів, і це теж не завжди виходить. Отож, наразі – це найбільш болюче питання».

Самбо

Олена Сайко виборола «срібло» Євроігор-2015

Title  
 
У Баку, де тривають Перші Європейські ігри-2015, 22 червня відбулася фінальна сутичка у турнірі з самбо у ваговій категорії 64 кг у жінок, де українка Олена Сайко завоювала срібну медаль.
Як повідомляє офіційний сайт змагань, українка вже на самому початку фінального бою пропустила прийом від суперниці, оцінений суддями в 2 бали. На 2-й хвилині поєдинку Мацько спробувала зробити больовий прийом, але Сайко викрутилася й обмежилася попередження від судді.
Потім українка ще раз вирвалася з чіпких обіймів суперниці при спробі больового прийому. А наприкінці 3-ї хвилини вже сама Сайко провела прийом, але не зуміла «докрутити» опонентку і не заробила бали. А на 4-й хвилині українка заробила бал, але так і не встигла хоча б зрівняти рахунок.
Таким чином, підсумковий рахунок – 1:2 на користь спортсменки з Білорусі.
Сайко отримала срібну медаль Європейських ігор у Баку.

Размік Тоноян виграв для України «бронзу»

У Баку завершився фінал у змаганнях зі самбо в суперважкій ваговій категорії (понад 100 кг), де в сутичці за третє місце українець Размік Тоноян поборов Бажро Машовика з Македонії.
Поєдинок закінчився з рахунком 4:0 на користь українця, повідомляє офіційний сайт змагань.
Бій проходив у впертій боротьбі протягом усіх п’яти хвилин, але вирішальні прийоми вдалися нашому спортсменові. Судді оцінили активність українця в 2 бали, в той час, коли суперник так і не зміг набрати очки. У класифікації українець здобув 4 очки.

Велоперегони

Андрій Грівко став другим у груповій гонці
Євроігор-2015

21 червня в Баку останній комплект нагород Перших Європейських ігор-2015 розіграли представники велосипедних перегонів на шосе.
Українську команду представляли одразу шість спортсменів: Віталій Буц, Андрій Василюк, Андрій Грівко, Денис Костюк, Михайло Кононенко, Олександр Полівода.
Понад 5 годин фантастичної і неймовірної за напруженням гонки провели всі учасники змагань, приємно, що за медалі Євроігор-2015 сперечався й Андрій Грімко, який зумів здобути срібну медаль. Час українця – 5:27:25. На фініші Андрія зміг випередити лише іспанець Луїс Леон Санчес Хіль.
Грівко майже всю гонку провів у пелотоні, і лише на останньому колі він разом зі ще трьома велогонщиками пішов у відрив. У підсумку, ніхто з переслідувачів наздогнати цей квартет не зумів, і саме вони розіграли медалі.
У фінішному спурті, в якому брали участь чотири спортсмени, українець програв тільки іспанцеві Луїсу Леону Санчесу Хілю, але був швидше за Петра Вакоца з Чехії і ще одного іспанця – Жезуса Херрадо Лопеса, який залишився без медалі.
Зазначимо, що довгий час у перегонах йшов попереду інший українець – Віталій Буц, але через проблеми з велосипедом на фініші він був лише 14-м.

Довідка
Перші Європейські ігри-2015
Баку (Азербайджан), 12 – 28 червня
Велосипедний спорт. 21 червня
Чоловіки. Групова гонка на шосе
1. Луїс Леон Санчес Хіль (Іспанія) – 5:27:25
2. Андрій Грівко (Україна) – 5:27:25
3. Петр Вакоц (Чехія) – 5:27:25
…14. Віталій Буц (Україна) – 5:28:26
…25. Михайло Кононенко (Україна) – 5:33:30
…31. Денис Костюк (Україна) – 5:33:43

 Підготував Роман Свистун
За повідомленнями інформагенств

Вільна боротьба На Перших Європейських іграх у Баку львівська борчиня Юлія Ткач виборола срібну медаль у ваговій категорії до 63 кг. Срібній медалі Юлія Ткач особливо не радіє, адже до Баку їхала лише за «золотом». Про це та інше титулована борчиня розповіла в інтерв’ю.

Віце-чемпіонка І Європейських ігор Тетяна Лавренчук: «Не хочу я ні до якого Азербайджану!»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers