rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ На протидію Путіну українською Бессарабією займеться Міхеіл Саакашвівлі
  Title
 
 Акція одеситів біля Верховної Ради України

  Title
 
 Міхеіл Саакашвілі послуговується маршрутками
Новий губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі – не кабінетний чиновник. Він постійно спілкується з людьми, відвідує міста і села області, шукає для регіону іноземних інвесторів. Особливо ж його непокоїть доля української Бессарабії, значна частина якої розташована в одеському Подунав’ї та Придністров’ї. Вже неодноразово він подорожував тут, користуючись рейсовими маршрутками.

За словами Сaaкaшвілі, мешканці Бeccapaбії нині ізольовані, a дехто з людей там бачить Україну лише в негативному світлі.
«Мені соромно про це казати, але про українську Бeccapaбію до нeдaвнього часу більше думав Володимир Путін, ніж наш власний уряд. У них є проект «Бeccapaбія». Там на сьогодні більша частина населення дивиться лише російські кaнaли, – заявив у ефірі ICTV Міхеіл Сaaкaшвілі. – Тaм жахлива бідність, там найгірші дopoги не лише в Укpaїні, але і в Європі. А це не просто дopoгa, це cтpaтeгічна дopoгa з Укpaїни в Румунію, тобто, – в Євpocoюз. Єдине, в чому люди бачать Укpaїну, – це жадібні чиновники... це дopoги, які дaвнo ніхто не peмoнтував… це пpoкуpop Одecької oблacті, що блoкує пepeпpaву чepeз Дунай, яка для них є джерелом прибутку, це суддя Ізмaїльськогo paйoну, яка зaборонилa селянам збирати вpoжaй…»
А ще Міхеіл Саакашвілі висловив думку, що Володимир Путін має на меті зробити сухопутний коридор до Придністров’я і для цього використовуватиме всі важелі для воєнного перевороту в Україні або заворушень у Києві. «Зараз у нього план – нові плацдарми на Дебальцеве, потім зробити коридор через Волноваху на Крим. Потім, якщо все піде по накатаній, піти за Одесою, вийти на Бессарабію, потім на Молдову, Придністров’я – з’єднати цей коридор. Путін хоче підірвати Бессарабію», – стверджує одеський губернатор.
Цими днями Міхеіл Саакашвілі відвідав низку бессарабських населених пунктів, де зустрічався з місцевими мешканцями, які розповіли про свої проблеми. «Поєднання – корупція на всіх адміністративних рівнях, бездоріжжя, свавілля ... Там це загрожує не тільки соціальним вибухом, це загрожує смертельною небезпекою для України – прямо з тилу держави. Я впевнений, що ми зможемо це нейтралізувати, але потрібно змінити підходи», – поділився очільник ОДА своїми враженнями. Він підкреслив, що одним із кроків зі стабілізації ситуації стане будівництво або хоча б глобальний ремонт дороги Одеса – Рені, оскільки це – дорога до Румунії, Болгарії, Греції, Туреччини.
А ще Саакашвілі зазначив, що багато мешканців Бессарабії перебувають під впливом російської пропаганди, а всі, хто за процвітання України – то «маніакальні вороги, фашисти». «Мене коли місцеві бабусі-дідусі бачать, то страшенно дивуються, чому в мене немає хвоста і рогів – вони ж дивляться російське ТБ», – розповів губернатор. На його погляд, таке ставлення до представників української влади цілком зрозуміле, оскільки вона асоціюється у населення з хабарами, поборами, бездоріжжям, відсутністю елементарних побутових умов і високими тарифами.
Губернатором Одеської області Саакашвілі став із власної ініціативи після консультацій із президентом Петром Порошенком, який пропонував йому посаду заступника прем’єр-міністра в українському уряді. Свій вибір він пояснив тим, що управління таким специфічним регіоном, який за розмірами більший, ніж Бельгія, і нині перебуває у вибухонебезпечній ситуації, має надзвичайно велике значення для всієї країни.
А на велелюдній стратегічній сесії Одеського регіону губернатор заявив: «Я перебуваю в Одесі для того, щоб тут не почалася війна. Це – моя мета. Також я маю намір привести цей край до розвитку». За його словами, дана проблема простого рішення не має, але часу на розкачку, як, наприклад, у Болгарії та Румунії, теж немає. Якщо Україна буде рости економічно на 4% на рік, то через 20 років держава вийде на рівень «уряду Януковича». «Тому потрібно зробити неймовірний стрибок, з ями потрібно вибратися стрибками», – вважає Міхеіл Саакашвілі.
Серед пріоритетних завдань губернатора є, перш за все, протидія агресивній політиці Володимира Путіна щодо України і, зокрема, розвінчання і зруйнування його проекту «Бeccaрабія».

Заява від Олени Кошарної, голова Дорадчої Ради Конгресу Українців Канади в Україні

34-і щорічні збори Централі Українських Кооператив Америки у Вашингтоні, округ Колумбія

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers