rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Софія Міколяш-Георгієв: «Символічно, що наші пакунки отримали сотні діток-сиріт Червонограда напередодні Дня Матері. Про них пам’ятають, вони не є забутими...»
 Title 
  Title
  Title
  Title
  Title
  Title
Слово Мама не потребує перекладу. Одне з небагатьох, що за своєю енергетикою, вібрацією може дорівнятись до таких слів, як Сонце, Світло, Бог...

Промовиш «Мама» – й інстинктивно тепло проникає в кожну клітину, наповнює її душевним затишком та матеріалізується на наших обличчях в усмішці.
Тим, хто має матерів, навіть важко уявити, як себе почувають діти, котрим у житті пощастило значно менше.
Символічно, що наші пакунки отримали сотні діток-сиріт Червонограда напередодні Дня Матері.
Про них пам'ятають, вони не є забуті.
Хочеться знову подякувати всім волонтерам та жертводавцям, хто долучився до вже другої акції «Милосердя без кордонів» від нашої благочинної організації «Українські жінки в бізнесі». Також – духовенству церкви св. Йосипа Обручника, як і прихожанам та громадським організаціям при парафії.
Також обов'язково хочеться згадати спонсорів, що ще в 2014 р. пожертвували на цю мету кошти: родину Климчук, Dubno Express Inc.($300) та подружжя Парійчук-Кисіль, Polo Mansonry Builders Inc., ($1.000).
Дякую посилковій американсько-українській фірмі «Міст-Карпати» за успішне перевезення нашого цінного вантажу та за знижки на наші пересилки (4 пакунки, кожен понад 100lb. $278).
А в Україні хочеться уклінно подякувати, насамперед, волонтеру п. Михайлові Йосиповичу Кисілю, що охоче взяв на себе клопоти з отримання та передачі пакунків з канцелярськими товарами, речами для арттерапії, трудового навчання та гостинцями. Пан Михайло займається волонтерською діяльністю не тільки на підтримку Української армії (в минулому – активний учасник Майдану), також він не байдужий до долі діток-сиріт Червоноградської школи-інтернату.
Цей свідомий українець, патріот, організував візит-передачу з допомогою волонтера-психолога п. Наталії Дячук, а також привернув увагу до болючих, актуальних питань місцевих засобів масової інформації, зокрема, команду місцевого телеканалу «Бужани» на чолі з відеооператором п. Андрієм Дікальчуком та журналіста Тетяни Чорноокої з міської газети «Вісник» до болючих, актуальних питань. Відео про передачу пакунків та статтю шукайте в нас на ФБ та офіційній веб-сторінці
www.ukrainianwomeninbusiness.com,
як і чудове відео процесу самого пакування від команди нашого місцевого телебачення Чикаго UAPOST.
Червоноградській загальноосвітній школі-інтернату І-ІІІ ст., де мешкають до свого повноліття – 17 років – понад 150 діток з усієї України, потрібно ще дуже багато допомоги. Доброю мотивуючою ініціативою є запровадження невеличких, символічних стипендій учням Червоноградської школи-інтернату. До чого і ми би хотіли долучитись у найближчому майбутньому з допомогою меценатів.
Також необхідна і кваліфікована допомога: соціально-розвиваючі програми, програми підготовки дітей до дорослого життя. Сподіваємось на співпрацю з Львівською благодійною організацією «Турбота в дії» і в цьому закладі.
Статистика, на жаль, сумна: є багато важких діток, що потребують особливого підходу, терпіння та уваги, і любові, звичайно. Допомога на сьогоднішній день є абсолютно мінімальною в усьому. Дітей після закінчення школи-інтернату нічого доброго не чекає, жодних особливих перспектив. Сподіваємось, що зміни в складі дирекції інтернату є тільки на краще. Хочемо привітати п. Людмилу Іванівну Капітан, виконуючу обов'язки директора, з її призначенням та побажати великої наснаги та успіхів у її нелегкій праці. Величезна відповідальність лягає на її плечі.
Ми беремо цей інтернат під серйозну опіку, і волонтерські місії там тільки починаються. Просимо і про вашу підтримку.
Зворушливо, що під сам кінець візиту п. Михайла, один із хлопців-сиріт нишком підійшов до нього і запросив на свій День народження, пояснивши, що він нікого не має.
Це так важливо – доводити цим дітям, що ростуть без домашнього затишку, без материнської і батьківської турботи та любові, що світ –не без добрих людей.  
Також цього разу особливим дарунком стала блакитна вишиванка на хлопчика, сентиментальна символіка якої вразила всіх нас – українців, великих і малих, по обидва боки океану. Шматочок нашої з вами емігрантської, сокровенної України з-за кордону на рідну землю. Окрема подяка особі, що пожертвувала цей оберіг, на жаль, імені ми не знаємо.
Нагадуємо, що UWB є неприбутковою благодійною організацією, що звільнена від оподаткування в штаті Іллінойс. Всі наші річні фінансові звіти при бажанні можна оглянути. Для повної прозорості дій ми офіційно зареєстровані в податковій системі та співпрацюємо з прокуратурою штату Іллінойс.
Хочеться нагадати про нашу збірку коштів для сиріт-інвалідів спеціалізованих сиротинців у с. Залуччя, Галицького р-ну, Івано-Франківської обл., та с. Букова, Старосамбірського р-ну, Львівської обл. Кошти будуть скеровані на закупівлю нових матраців, ліжок, взуття, та речей першої необхідності.
А також будемо надзвичайно раді бачити вас на нашому другому великому благочинному вечорі 4 жовтня за участі особливих гостей з України та Вашингтона на підтримку дітей та вдів героїв АТО. Ми активно готуємось, і списки таких родин, що потребують допомоги, нам надали отець Степан Сус, що недавно перебував із візитом у Чикаго, та священик Роман Прокопець, голова місії «Центр опіки сиріт» ЛА УГКЦ.

Шановні волонтери, членкині та спонсори, завжди ласкаво просимо! Дякуємо за вашу активність та підтримку.

Щиро дякуємо редакції газети «Час і Події» за постійну підтримку і можливість публікацій наших звітних статей на доброчинних засадах.

Засновник, виконавчий директор
Софія Міколяш-Георгієв

Для тих читачів, кого зацікавила діяльність організації «Українські жінки в бізнесі», подаємо контактну інформацію:
www.ukrainianwomeninbusiness.com
PayPal: [email protected]
Ukrainian Women in Business accounts at
Selfreliance UAFCU # 16383.1

Офіс розташований за адресою:
(by appointment only):
1702 W. Chicago Ave,
Chicago, IL 60622  
(офіс Юлії Скуйбіди –
American Family Insurance)

Title
Title
Title
Title

Звітний концерт «Вишиванки». Люби, цінуй і пам’ятай...

Перша сповідь у соборі св. кн. Володимира

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers