rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Розвиток дитини – справа школи і родини!

Художня виставка мистецьких творів, створених руками студентів, під назвою: «Together is such a nice place to be» відбулася у Католицькій школі св. Миколая минулої п’ятниці, 8-го травня, о 6 годині вечора.

Кожен студент створив, принаймні, один неподільний арт-проект, який у майбутньому став частинкою групового проекту, над яким працював увесь клас. За словами організаторів виставки, ідея даного проекту виникла ще в жовтні минулого року і мала на меті залучити до спільного проекту дітей з кожного класу, але її час настав тільки тепер.
Концепція першого загальномистецького вечора полягала в тому, щоб поєднати в єдиній роботі різні суспільства, до яких ми належимо. Беручи часточку середовища своєї сім’ї, церкви, школи чи досвід проживання в місті, країні чи світі, ми об’єднуємось спільною ідеєю.
Наші наймолодші студенти (Pre-K3, Pre-K and Kinder garden) вивчають спільноту зі сім’ї, де вони виростають і знають її найкраще. Використовуючи папір та картон, кольорові олівці, вони творили сімейний портрет на основі темної коробки. А також працювали як група, щоб розробити наше лого та назву.
Перший, другий та третій класи вивчали матеріали про наш місцевий прапор, опісля вони перенесли це зображення на акрилове зображення на полотні. Як група вони також створювали 3-розмірні пейзажі міста з паперу різних кольорів і текстури.
Наші 4-і і 5-і класи митців використовували акварель і папір, щоб створити велику церковну структуру, показуючи, що ми також маємо багато частин, але маємо єдине тіло у своїй вірі для церкви. Індивідуально вони досліджували господній погляд на створення людей. Тобто, вони створювали свої портрети за допомогою олівця, який точково наносили на папір.
Учні середньої школи (6-х і 8-х класів) досліджували більше глобальний сенс спільноти, використовуючи повітряні кульки з гарячим повітрям, які здіймалися у небо, символізуючи різні країни навколо світу. Разом ті самі учні середньої школи створювали чудові мультимедійні частини полотна, складені як одне ціле із зображенням України. Через призму кольорів, медіуму, кожен елемент з яких ніс у собі якийсь зміст, наші учні створювали дуже хвилюючі змістовні частинки чогось цілого і прекрасного, які мали на меті надіслати з найкращим побажаннями від шкільної спільноти друзям в Україні.
Приємно був здивований, дізнавшись про ініціатора цієї виставки – маму Кейті Травелстед – чудової дівчинки з PK4 класу. Кейті ніколи не була в Україні, але знала достеменно про тяжкі випробування, які випали на нашу долю, однак не змогла оминути в своїх композиціях тематику далекої і, водночас, близької їй країни!
Мою увагу також привернула одна робота, де завданням для дітей було придумати одне слово про Україну, а також додати до цього свою світлину. А Mr. Kevin створив з учнями школи приголомшливу музичну та анімаційну композицію, де інструментами слугували барабанні палички та пластикові відра!
Спілкуючись з учителями, виявив цікавий факт, що сировиною для виробів, зроблених руками дітей, слугували матеріали, які ми практично щодня викидаємо у сміття. Головне, на чому акцентували увагу виховники, – це спільна співпраця, адже тільки разом ми зробимо найкраще! Іноді здається, що на білому аркуші паперу створити щось мистецьке є важким завданням, але дітлахи з Католицької школи св. Миколая довели – якщо є спільнота і тема – можна створити шедевр!
«Нам приємно бути тут разом»!

 

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

 

День Матері та Перше причастя у парафії церкви св. Софії.

«Conflict Zone: Ukraine». У Чикаго показали виставку світлин українських журналістів з війни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers