rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Знешкодивши сімох терористів, одесити святкували мирно
Російські спецслужби з допомогою проплачених сепаратистів уже кілька місяців намагаються дестабілізувати ситуацію в Одесі. За цей час у місті прогриміло більше, ніж двадцять вибухів, більшість з яких кваліфіковані як теракти. Нову серію провокацій терористи готувалися влаштувати на травневі свята, але цьому вдалося запобігти завдяки спецоперації «Гвідон».

 
Title 
 
 Затримання терористів в Одесі
До участі в ній було залучено військовослужбовців Національної гвардії України, співробітників столичної та одеської «Альфи», велику групу працівників СБУ на чолі з першим заступником глави спецслужби генерал-полковником Василем Грицаком.
Спершу вони затримали на під'їзді до Одеси групу бойовиків із так званої «ЛНР», які під виглядом українських патріотів і прихильників «Правого сектора» мали намір влаштувати 9 травня провокації у місцях масового скупчення людей. Під час спецоперації вилучено 2 кілограми вибухівки й арсенал зброї, зокрема, автоматичну та набої до неї.
А 9 травня співробітники обласного управління Служби безпеки України провели понад 20 обшуків і затримали дві групи терористів, які проводили диверсійну роботу в місті. Кожна група налічувала 3-4 особи. Вийти на їхній слід допомогло знешкодження сімох бойовиків терористичної організації «ЛНР». У цих затриманих вилучили кілька вибухових пристроїв з дистанційним управлінням, стрілецьку зброю, дві радіостанції СВЧ-діапазону марки Р-438-М, прилади нічного бачення і два тепловізори.
Завдяки такій зачистці одесити відзначили День пам’яті та примирення і День Перемоги у Другій світовій війні великою кількістю патріотичних масових заходів. Це зафіксувала і система супутникового відстеження за ситуацією у місті. Ні провокацій, ні сутичок у ці дні не було. А спробу купки комуністів, які під час урочистостей на Алеї Слави розгорнули червоний прапор, одесити дружно проігнорували.
Однак, активісти Євромайдану, «Одеської люстрації» та «Ради громадської безпеки Одеси» розцінили дії комуністів як спрямовані на розхитування ситуації у місті, що ставить під загрозу мир і стабільність на півдні України. Їх обурило, що люди з червоними прапорами, георгіївськими стрічками і портретами Сталіна проголошували біля пам’ятника Невідомому матросу сепаратистські заклики до повалення конституційного ладу і до реваншу проросійських сил. Активісти звернулися до президента Петра Порошенка з вимогою звільнити з посад главу Одеської ОДА Ігоря Палицю і начальника облУМВС Ігоря Катеринчука, які впродовж цих днів «безвідповідально поставилися до своїх обов’язків, виявили халатність, некомпетентність і бездіяльність».
Однак, президент України ухилився від прямої відповіді, чи має він намір змінити главу Одеської облдержадміністрації. «Це – моє право. Тільки-но я буду бачити, що губернатор не відповідає тим вимогам, які я висуваю для наведення порядку в Одесі, моє рішення буде прийнято», – сказав Порошенко.
Загалом, зачистка Одеси під час спецоперації «Гвідон» дала змогу одеситам вільно й широко відзначати травневі свята. Велелюдні патріотичні заходи, виставки, концерти, різноманітні конкурси та змагання тривали і 11 травня, у понеділок, який був оголошений вихідним днем.

Ветеран війни дідусь Котя закликає до перемоги над Путіним

ГРУ і примарне Щастя, або «Наплювати на капітана Єрофєєва»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers