rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Парафіяльне Свячене при парафії св. Йосифа Обручника

Перша неділя після Воскресіння – Провідна неділя. У різних регіонах України це свято має чимало різних назв: Гробки, Дарна неділя, Могилки, Томина неділя... Деякі автори пояснюють цю назву тим, що вона проводить і продовжує празник Пасхи. Саме Провідна неділя завершує світлий післявеликодній тиждень. Мабуть, тому вже стало доброю традицією для парафіян церкви св. Йосифа Обручника святкувати у цей день Парафіяльне Свячене.

Але цьогоріч свято розпочалося по-новому, незвично: прямим включенням із фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом», що проходив у Шевченківському гаю, в місті Львів. Після відеопривітань зі святом Воскресіння Христового та підтримки одне одного в дзвінкому одноголоссі зазвучала церковна пісня пісень «Христос Воскрес» у виконанні громади м. Львів та християн української діаспори. Надалі парафіян та гостей свята розважали дитяча театральна студія «Диво» (керівник Василь Митничук), танцюристи школи танцю «Вишиванка» (Павла та Оксани Федьківих), театральний колектив «Істина» (Ліни Митничук), хористи парафії св. Йосифа Обручника (керівник Марко Крутяк).
Настоятель церкви парох о. Микола, а також о. Володимир та о. Мирон приймали вітання та фінансові дарунки від найстаршої організації – засновників парафії – «Spirit of Saint Joseph», від Кредитівки «Самопоміч», від школи українознавства ім. А. Шептицького. Сестринство та братство церкви також зробили вагомий внесок завдяки своїй праці та старанності. Адже гостей приймали смачним святковим обідом (головна кухарка-господиня п. Галя Маслова).
Духовно-розважальну програму склала і підготувала Василина Пастернак. Також під час святкування о. Мирон провів аукціон-розпродаж. Було виставлено і продано розписну тарілку з приватної колекції родини Дробаків (автор роботи Наталка Завадович), витинанку Юлії Ткачук, писанку та святково-пасхальне вишиття – ручні вироби українських майстрів (о. Мирон подякував за кошти на потреби церкви). Про значення святкування празника Провідної неділі Григорій Богослов у своєму слові про Томину неділю каже: «Давній і в добрій цілі установлений закон шанує день оновлення або, радше, кажучи, з днем оновлення шанує нові добродійства...» Отже, при парафії св. Йосифа Обручника свято Провідної неділі відсвяткували достойно, добродійно, весело і трішки по-новому...

Title
Title
Title
Title
Title
Title

 

Великдень у Православній катедрі святого князя Володимира

Наша церква

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers