rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Бойовики влаштували полювання на харківських волонтерів у зоні АТО
 Title 
  Title
Харківські волонтери мережі «Вільні Люди» потрапили під Горлівкою під обстріл бойовиків. Причому, обстрілювали суто волонтерів та мікроавтобус, на якому приїхали харків’яни. Про це розповіла волонтер «Вільних Людей» Олена Любинецька, яка ще з літа постійно їздить у найгарячіші точки зони АТО.

«Коли ми приїхали до розташування наших хлопців під Горлівкою, була тиша, ніхто не стріляв. Ми стали серед дерев і почали розвантажувати гуманітарку. Потім я почула якийсь звук і відійшла вбік від авто, при цьому залишивши двері буса відкритими. Це і врятувало нашу машину: снаряд влетів у салон і вилетів через прочинені двері. Вибух пролунав уже на вулиці. У результаті, частина гуманітарки була пошкоджена» – розповідає Любинецька.

На цьому полювання на волонтерів не припинилося. Навіть після того, коли харків’ян почали прикривати українські бійці, всі снаряди летіли тільки у бік волонтерів.

«Окрім амуніції, форми, глушників та продуктів ми везли багато освячених великодніх пасок, оберегів-мотанок і паперових янголів, які передали діти з української діаспори у Канаді – напевно це і вберегло нас від смерті. На нашому авто залишилися сліди від снайперської зброї 12 калібру та залишки від протитанкового кумулятивного заряду «Корнет», які є на озброєнні тільки у росіян. Я бувала у різних гарячих точках АТО, зокрема, під Дебальцевим, але таке з нами ще не траплялося. Очевидно, що українські волонтери стали поперек горла російським військам», – каже волонтер.

Нагадаємо, що волонтерська мережа «Вільні Люди» була створена на основі 14 сотні Самооборони Майдану. Волонтери організації здійснюють постачання гуманітарної допомоги бійцям безпосередньо на передову.

Прес-служба волонтерської мережі «Вільні Люди»

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers