rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ ВР надала 400 млн. грн. на зарплати шахтарям, економлячи на реструктуризації галузі
Шахтарі державних шахт отримають 400 млн. грн. у рахунок погашення боргу із заробітної плати за рахунок скорочення на таку ж суму передбачених у держбюджеті видатків на реструктуризацію вугільної та торфодобувної промисловості.

Відповідний законопроект № 2376 про поправки до держбюджету ухвалила Верховна Рада у вівторок 269 голосами за необхідного мінімуму в 226 голосів.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин уточнив, що за листопад-грудень нагромадилося близько 650 млн. грн. боргу із зарплати перед шахтарями, з яких 200 млн. грн. було погашено з коштів у бюджеті, а ще 450 млн. грн. передбачалося погасити за рахунок виручки державних шахт. Однак, за його словами, в січні-лютому шахти стояли, не працюючи, бо не було збуту через простій державної Вуглегірської ТЕС, яка розташована в зоні боїв, і через відсутність комерційних домовленостей про закупівлю вугілля з ДТЕК.
Коментуючи критику окремих депутатів, що скорочення витрат на реструктуризацію галузі на користь виплат боргів призводить до замкнутого кола, міністр повідомив, що розірвати його планується за рахунок залучення кредитних коштів на розвиток перспективних проектів та приватизації шахт, яку планується розпочати найближчим часом.

Цьогоріч урожай овочів в Україні може стати найменшим за останніх 5-7 років

Проект «Економічна стіна»: Що робити Україні для зменшення господарської залежності від Росії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers