rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Цьогоріч урожай овочів в Україні може стати найменшим за останніх 5-7 років
Комерційні виробники овочів в Україні у 2015 році можуть зібрати найменший урожай за останніх 5-7 років через скорочення виробничих площ, спричинене зростанням витрат на посівну кампанію і догляд за плантаціями. Відповідний прогноз зробили аналітики інформаційно-аналітичного проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» у своєму щорічному дослідженні плодоовочевого ринку України, повідомляє УНІАН.

«У 2015 році комерційні виробники овочів в Україні зберуть один із найгірших урожаїв за останніх 5-7 років», – зазначають фахівці «АПК-Інформ».
Головною причиною зниження виробництва в комерційному секторі, на думку експертів проекту, стане скорочення виробничих площ, що, своєю чергою, пов'язано з кількаразовим подорожчанням ресурсів для проведення посівної кампанії та подальшого догляду за плантаціями.
При цьому аналітики наголошують, що кредитні ресурси для більшості господарств стали недоступними, а за власні кошти в повному обсязі провести посівну кампанію фермери-овочівники часто не в змозі.
Крім цього, за інформацією «АПК-Інформ», виробники не ризикують садити овочі в обсязі минулого року, оскільки їх сильно бентежать перспективи збуту врожаю.
На їхню думку, крім скорочення виробничих площ, ще однією причиною зниження врожаю овочів стане вимушена економія виробників на ресурсах.
Як стверджують в «АПК-Інформ», фермери вже зараз масово переходять від дорогих гібридів до дешевих сортів, а абсолютна більшість виробників планують економити на профілактичних обробках плантацій.
Разом з тим, аналітики прогнозують розширення плантацій під картоплею і деякими овочами в господарствах населення.
Раніше повідомлялося, вартість посіву ярих зернових цього року може становити орієнтовно 34,9-36,4 млрд. гривень залежно від курсу, за яким закуповувалися виробничі ресурси. Водночас, посівні площі під яровими зерновими можуть зменшитися на 9%, а урожай становити 50,5 млн. тонн.

ВР надала 400 млн. грн. на зарплати шахтарям, економлячи на реструктуризації галузі

Проект «Економічна стіна»: Що робити Україні для зменшення господарської залежності від Росії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers