rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Одеський олігарх Климов ограбував «Імексбанк» і втік до Австрії
 Title
 Л. Климов – поплічник Януковича
 Title
  Це лише дещиця власності Климова
В Одесі міське управління МВС викрило грандіозну фінансову аферу. Прес-служба відомства 16 березня повідомила про факт зловживання посадовими особами одного з комерційних банків та відкриття кримінального провадження за ст. 364 КК України. Правопорушники завдали матеріального збитку Фонду гарантування внесків фізичних осіб на суму 4 мільярди 665 мільйонів гривень. Цього ж дня у банку було проведено обшуки.

Хоч ні сам банк, ні його власник не були названі, та одесити враз здогадалися, що мова йде про «Імексбанк», що належав олігархові Леоніду Климову, який вважався там «почесним президентом правління». Статки Климова оцінюються у $122 млн., він входить у рейтинг 100 найбагатших українців за версією Forbes. У Верховній Раді цей нардеп від Партії регіонів і поплічник Януковича хизується своїм годинником вартістю у 100 000 доларів. Про численні махінації олігарха одеське Інтернет-видання «Думська» пише вже з півроку.

Коли у Верховній Раді зареєстрували законопроект про кримінальну відповідальність комерційних банків за доведення своїх установ до банкрутства, Климов учув, що запахло смаженим і втік до Австрії. Але не з порожніми руками, а прихопивши виділену Нацбанком дотацію і всю касу «Імексбанку». А ще перед втечею він досить вигідно заклав свою маєтність, а це стадіон «Чорноморець», ринок «Новий Привоз», готель «Чорне море», кілька бізнес-центрів і т. п.

На початку березня майно «Імексбанку» арештували у зв’язку з позовами 29 фізичних і юридичних осіб, серед яких є і досить великі компанії на кшталт «Київстару». Вкладники банку-банкрута тепер можуть розраховувати хіба що на гривневу компенсацію за рахунок фонду гарантування внесків, тобто, платників податків.

Активісти одеського Євромайдану зауважують, що сьогодні в країні триває люстрація чиновників, але ніхто не каже про те, що активну участь у розкраданні державної власності брав бізнес. Волонтери «Одеської люстрації» 5 березня розпочали активну кампанію проти великих бізнесменів, які нажилися на одеситах. «Ці липові бізнесмени, насправді злодії і шахраї, яким місце у в’язниці за те, що вони творили в період монолітної корупційної системи при Януковичу», – кажуть «одеські люстратори».

Ініціатори «Бізнес-люстрації» заявили, що вона не  стосується порядних підприємців, перед судом мають постати ті, що нажилися на бюджетних коштах. У рамках кампанії будуть складені вичерпні досьє на всіх «офшорників» і «сірих кардиналів» одеських міських і обласних органів влади. Влада має перестати бути «ляльковим театром» злочинних мільйонерів. Люстрація постукає в пентхаус кожного з них. Активісти запевнили одеситів, що мільйонери-торбохвати не уникнуть люстрації.

Як скоро постане перед судом Леонід Климов і яким буде вирок Феміди, покаже час.
Фото із соціальних мереж

Одесити викрили «липових» учасників АТО у погонах

Клеїти дурня стає дедалі важче: війна «припікає» і чиновників, і олігархів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers