rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі Америка

У одному з найбільших
торговельних центрів Міннесоти
посилено заходи безпеки

 Сполучені Штати серйозно ставляться до погроз сомалійського ісламістського угруповання «Аш-Шабаб» скоїти теракт у торговельному центрі Mall of America в штаті Міннесота, заявив міністр національної безпеки США Джей Джонсон.
У суботу «Аш-Шабаб» виклала в Інтернеті відеозапис з попередженням про те, що терористи-одинаки, нібито, мають намір влаштувати атаки на торговельні центри США, Канади і Великобританії. Mall of America, що згадується в списку «мішеней», розташований у місті Блумінгтон і є одним з найбільших торговельних центрів США. У Міннесоті проживає найбільша в США громада вихідців із Сомалі.
За повідомленням Reuters, у Канаді терористи обіцяли атакувати West Edmonton Mall, а в столиці Великобританії – Лондоні – Oxford Street.
Джонсон в інтерв’ю CNN пояснив: «Щоразу, коли терористичне угруповання закликає зробити атаку в якомусь конкретному місці, ми змушені ставитися до цих погроз серйозно. В Mall of America будуть посилені заходи безпеки, однак всі, хто планує туди піти, повинні все ж проявляти пильність».
Також він звернув увагу на новий характер терористичної загрози, назвавши це еволюцією: «Такі угруповання, як «Аш-Шабаб» і «Ісламська держава» тепер відкрито закликають мешканців інших країн здійснювати теракти, а не посилають в ці країни своїх навчених людей».
За даними влади США, останнім часом десятки американців сомалійського походження вирушили або спробували вирушити за кордон, щоб приєднатися до екстремістів.
Ісламістське угруповання «Аш-Шабаб», яке пов’язане з «Аль-Каїдою», діє на території Сомалі і в останні роки вчинило низку терактів у сусідніх африканських країнах. У 2010 році воно вчинили вибухи в Уганді в спорт-барах під час трансляції чемпіонату світу з футболу, а в 2013 році взяло відповідальність за напад бойовиків на торговельний центр Westgate в столиці Кенії – Найробі. Унаслідок атаки загинули 67 осіб.

 Title 
  

 У Лос-Анджелесі назвали

лауреатів кінопремії

«Оскар-2015»

У Лос-Анджелесі завершилася 87-а церемонія вручення «Оскара». Премію за «Найкращу режисуру» отримав Алехандро Гонсалес Іньярріту – автор фільму «Бердмен». Ця ж картина отримала і головну статуетку – «Найкращий фільм року». У стрічці розповідається про колишню кінозірку, голлівудського актора, який намагається повернути колишню славу.
Актриса Джуліанна Мур отримала «Оскар» у номінації «Найкраща жіноча роль» («Все ще Еліс»). Едді Редмейн став переможцем у номінації «Найкраща чоловіча роль» («Всесвіт Стівена Хокінга»).
У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» перемогла картина «Іда» польського режисера Павла Павліковського. На цю нагороду також претендували стрічки «Мандарини» Зази Урушадзе (Естонія), «Левіафан» Андрія Звягінцева (Росія), «Дикі історії» Даміана Сіфрона (Аргентина) і фільм «Тімбукту» Абдеррахмана Сіссако (Мавританія).
«Як я тут опинився? Життя сповнене сюрпризів», – заявив польський режисер, отримуючи нагороду. «Іда» – драма про польську дівчину, яка провела дитинство в монастирі, а вже в зрілому віці дізналася про те, що її батьки стали жертвами Голокосту.
«Оскар» у категорії «Найкращий іноземний фільм» присуджується картинам, створеним за межами США, діалоги яких ведуться, здебільшого, не англійською мовою. Цього року заявку на участь у конкурсі подали 83 країни.
У номінації «Найкращий фільм року», крім стрічки «Бердмен», були представлені фільми: «Готель «Гранд Будапешт» Веса Андерсона, «Отроцтво» Річарда Лінклейтера, «Гра в імітацію» Мортена Тільдума, «Всесвіт Стівена Хокінга» Джеймса Марша, «Сельма» Ави ДюВерне, «Одержимість» Дем’єна Шазелла і «Снайпер» Клінта Іствуда.
На приз у категорії «Найкраща чоловіча роль» претендували Стів Карелл, який зіграв у фільмі «Мисливець на лисиць», Бенедикт Камбербетч («Гра в імітацію»), Майкл Кітон («Бердмен») і Бредлі Купер («Cнайпер»). У категорії «Найкраща жіноча роль» боролися Різ Візерспун («Дика»), Маріон Котійяр («Два дні, одна ніч»), Фелісіті Джонс («Всесвіт Стівена Хокінга») і Розамунд Пайк («Зникла»).

Лауреати
«Оскар» також отримали «Місто героїв» («Найкращий анімаційний повнометражний фільм»), «Інтерстеллар» («Найкращі візуальні ефекти»), «Готель «Гранд Будапешт» («Найкращий грим і зачіски», «Найкращий дизайн костюмів», «Найкраща робота художника-постановника»), «Американський снайпер» («Найкращий звуковий монтаж»), «Меню» («Найкращий анімаційний короткометражний фільм»), «Одержимість» («Найкращий звук», «Найкращий монтаж»), «Бердмен» («Найкраща операторська робота»).
Статуетку за кращу чоловічу роль другого плану отримав Джонатан Кимбл Сіммонс («Одержимість»), а за кращу жіночу другого плану – Патрісія Аркетт («Отроцтво»).
Стрічка «Громадянин чотири» режисера Лорі Пойтрас, що розповідає про колишнього співробітника спецслужб США Едварда Сноудена, отримала «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».
Статуетки в номінації «Найкращий композитор» удостоївся француз Олександр Депла за музику до стрічки «Готель «Гранд Будапешт».
Найкращим за спецефектами став фільм Крістофера Нолана «Інтерстеллар».
Зазначимо, що у 2014 році нагороду в головній номінації «Найкращий фільм» отримала картина «12 років рабства» Стіва Макквіна. Сценарист картини Джон Рідлі отримав «Оскар» за найкращий адаптований сценарій.
«Оскар» за найкращу жіночу роль отримала Кейт Бланшетт за роль у фільмі Вуді Аллена «Жасмин». Найкраща чоловіча роль – Метью Макконахі у фільмі «Далласький клуб покупців».

США звинуватили

Росію у порушенні

принципів Організації

Об’єднаних Націй

Український уряд звернеться до ООН з проханням розгорнути в Україні миротворчу операцію. Про це під час відкритих дебатів у Раді безпеки заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він додав, що це стане тестом на здатність ООН підтримувати міжнародний мир та безпеку. Дебати про роль ООН у вирішенні міжнародних конфліктів проходили за ініціативи Китаю і перетворилися на публічну обструкцію Росії через брутальне порушення Статуту ООН. Москва традиційно у всьому звинувачувала Захід і назвала санкції виявом архаїчного мислення, передає «Голос Америки».
Рада Безпеки ООН зібралась на публічні дебати обговорити завдання, які стоять перед Радбезом, організацією, що відповідає за підтримку миру та безпеки у світі. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров критикує дії Заходу та звинувачує його у порушенні міжнародного права, згадавши Сербію, Ірак та Лівію.
«Перед очима – численні приклади порушення основоположних принципів Статуту ООН, таких, як незалежність та суверенна рівність держав, невтручання у внутрішні справи, мирне врегулювання суперечок», – заявив Сергій Лавров.
Своєю чергою, представниця США Саманта Пауер звинуватила Росію у порушенні принципів Об’єднаних Націй.
«Росія тренує, озброює, підтримує та воює поруч зі сепаратистами, які захопили частину території України. Це є грубим порушенням Статуту ООН», – заявила Саманта Пауер.
Про важливість дотримання статуту ООН, особливо для маленьких країн, наголошував представник Литви.
«Ми не маємо танків, «градів», «торнадо», систем залпового вогню й важкого озброєння, подібного до того, яке спустошує східну частину України. Повага до міжнародного права, принципів та норм, закріплених у Статуті ООН, є нашою першою лінією оборони», – заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.
Додав критики на адресу Росії і глава МЗС України Павло Клімкін, звинувативши Кремль у численних порушеннях на території України.
«Жахливо, що ці кричущі порушення були вчинені постійним членом Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, країною, яка несе особливу відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки», – заявив Павло Клімкін.
Міністр закордонних справ Нової Зеландії заявив, що Рада Безпеки ООН не може впоратися з покладеними на неї завданнями та зазначив, що право вето демонструє безсилля Радбезу перед обличчям серйозних конфліктів.

У Каліфорнії стався

потужний вибух на

нафтопереробному заводі

Четверо людей постраждали внаслідок потужного вибуху на нафтопереробному заводі в Каліфорнії, передають Еuronews.
Інцидент призвів до викиду в повітря дрібних твердих частинок на території поблизу підприємства, що розташоване на південь від Лос-Анджелеса. Компанія Exxon Mobil стверджує, що викидів небезпечних речовин не було. Утім, школи довелося зачинити.

Пентагон: Над Україною

посилюється російська

повітряна активність

Фахівці Пентагону помітили активізацію російської повітряної активності над українською територією. Про це йдеться на сайті відомства.
«Ми спостерігаємо продовження російського втручання на територію України, і ми зафіксували сплеск російської повітряної активності вздовж всього регіону», – ця заява речника Міністерства оборони США Стіва Воррена наводиться у повідомленні.
За словами Воррена, фахівці Пентагону мають інформацію, що, незважаючи на підписання Мінських домовленостей, постачання російського обладнання в Україну не сповільнюється. Він також додає, що російські дії спрямовані на дестабілізацію України.
Міністерство оборони США закликає Росію поважати зобов’язання, передбачені у Мінських угодах.

Обама вирішив

призначити директором

Секретної служби

Джозефа Кленсі

Президент США Барак Обама вирішив призначити Джозефа Кленсі главою американської Секретної служби, повідомляє The New York Times з посиланням на співробітників правоохоронних органів.
Як наголошується, наразі Кленсі є виконуючим обов’язки директора Секретної служби.
Нагадаємо, колишній директор Секретної служби США Джулія Пірсон пішла у відставку 1 жовтня 2014 року. Кленсі було призначено тимчасовим виконувачем обов’язків голови Секретної служби.
Секретна служба США займається охороною президента і його сім’ї та колишніх глав американської держави, а також бореться з підробками американської валюти і державних облігацій. До 2003 року служба була підрозділом міністерства фінансів.

Американці навчать 1200

сирійських опозиціонерів

воювати проти

«Ісламської держави»

Сполучені Штати ухвалили рішення про підготовку та забезпечення 1200 бійців сирійської опозиції для ведення військових дій проти терористичного угруповання «Ісламська держава», заявив офіційний представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі.
За словами адмірала, які наводить агентство Reuters, програма підготовки передбачатиме загальні військові знання. У той же час Кірбі не виключив, що в майбутньому цих бійців будуть залучати як коректувальників ударів ВПС міжнародної коаліції по позиціях «ІД» у Сирії.
Представник Пентагону повідомив, що близько 1 тис. американських військових інструкторів буде розміщено в Туреччині, Саудівській Аравії та Катарі. Приблизно 100 з них вже прибули в регіон.
Раніше в американській адміністрації повідомили, що з березня 2015 року США планують тренувати до 5000 сирійців щороку. До кінця цього року кількість учасників цієї програми може сягнути близько 3 тисяч осіб. Ударів з повітря по позиціях бойовиків «ІД» у Сирії Вашингтон за підтримки інших членів коаліції завдає, починаючи з 23 вересня 2014 року.

У штаті Нью-Джерсі

перевернулася

вантажівка

з пальним, проведено

масову евакуацію

Масштабна пожежа вантажівки з пальним, яка перекинулася на трасі в штаті Нью-Джерсі, призвела до евакуації довколишніх кварталів. Машина перевозила понад 30 тисяч літрів займистої речовини. Водієві дивом вдалося врятуватися з вогняного пекла.
Причину аварії з’ясовують, рух на магістралі тимчасово перекрили. Про це передають Еuronews.

Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

Чикаго за тиждень

Андрій Парубій у Вашингтоні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers